Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

ЗАШТО? WHY? - NATO:n terrori Jugoslaviassa

  • ЗАШТО? WHY? - NATO:n terrori Jugoslaviassa
  • ЗАШТО? WHY? - NATO:n terrori Jugoslaviassa

Päivälleen viisitoista vuotta sitten aloitti NATO 78 päivää kestäneen Jugoslavian pommituksen. Pommitusoperaatio, joka edelleenkin nykypäivänä vainoaa Serbiaa. NATO tappoi yli 2000 ihmistä, sadat heistä olivat siviilejä (uhrien joukossa 88 lasta).

Serbit edelleen kysyvät: MIKSI? 

Miksi NATO tuhosi heidän kaupunkinsa, tappoi heidän lapsensa, pommitti sairaaloita ja kouluja?

Kun NATO:n hyökkäys alkoi 24.3.1999, Jelena Milincic oli juuri 18-vuotta täyttäneenä opiskelijana Belgradin yliopistossa. Kun ensimmäiset pommit putosivat maahan, hän piiloutui äitinsä ja siskonsa kanssa pöydän alle.

He muistelevat tätä aikaa 15 vuotta myöhemmin. Jelena Milincic vie dokumentin tekijän, Anissa Naouain, kiertoretkelle kotimaisemiinsa. Muistellakseen uhreja, ja kuullakseen hengissä selvinneiltä NATO:n iskun kauhuista.

 

Two journalists - one American, one Serbian - travel across the former Yugoslavia to explore the human cost of NATO's 1999 military campaign against Belgrade and the media onslaught against the Milosevic regime. Anissa Naouai and Jelena Milincic discover the very different ways the war was portrayed in the US and Serbia; and meet the people still traumatized by the 3-month bombing, even today.:

 

https://

 

(Hyvää...?) elokuvailtaa!


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sulla on tuossa kuvassa ilmeisesti sneipperin kiikarikivääri olalla. Maidaniin matkalla? Ei nyt unohdeta niitä kasvoja aidan toiselle puolella ja NATO-joukkojen toimimattomuutta. Sarkastisesti voidaan todeta, serbit sai mitä halusivat.

Janne Hilden

Serbit eivät halunneet viattomien siviilien, lastensa, tappamista. Se oli juuri sitä, mihin NATO massapommituksillaan kykenee.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jep. Siviilien pommittaminen on niiden oma vika, jos ne on väärällä puolella. Silleen se tämä maailma pyörii ja niin ne murhatyöt tehdään puolin ja toisin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Serbit sai mitä halusivat " Näinhän se meni, ihmettelen minne unohtoivat tässä kirjoituksessa Serbien tekemät julmuudet ja joukkomurhat alueen muslimeita ja kroateja kohtaan.

Toden näköisesti kenraali Ratko Mladic johti näitä toimia, Komentaja vastaa aina joukkojensa tekemisistä.

Tämän takija Krimilläkään ei tullut uhreja. Venäjä ei halua kansainväliseen tuomioistuimeen. Ilmeisesti venäjä joutuu oikeuteen, vallan anastamisesta.

Janne Hilden

NATO:n iskujen kohteita Jugoslaviassa:

synnytyssairaala (missä oli iskun hetkellä synnyttäviä naisia),

Kiinan suurlähetystö (kolme kuollutta),

matkustajajuna (15 kuollutta, 44 loukkaantunutta)

https://twitter.com/korobkov/status/44804213982679...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Lisätäänpä tähän vielä Kosovon albaanisiviilien tuhoista suurimpia olleen Natokoneiden vahingossa pommitettua albaanien bussisaattuetta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Nato syyllistyi kiistatta Jugoslaviassa pahoihin sotarikoksiin.
Yksi niistä on se, että Nato kylvi Kosovon täyteen uraaniammuksia.

Janne Hilden

Kyllä, ja räjähtämättömistä rypälepommeista on aiheutunut suurta vaaraa pitkälle pommitusten jälkeenkin.

Janne Hilden

NATO:n tekemistä sotarikoksista ei kukaan ole ottanut vastuuta vielä tänä päivänäkään. Amnesty International on tuonut oman kantansa esiin:

http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/news/no...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Sodan todellinen syy oli tarkoitus kaapata Kosovon ja Serbian luonnonvarat monikansallisille suuryrityksille eli pankkieliitille.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Markku. Kosovon luonnonvaroissa oli jotakin mikä Nato kiinnosti, mitä oletettin afganitanista ja irakista löytyvän, ilmeisesti ei löytynyt lähdetään tai lähdettiin pois.

Kosovosta on ilmeisesti löytynyt samoja maametalleja kuin Kiinasta, niihin kuuluu 17 eri maametallia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tottakai, mitä muutama kymmenentuhatta kuollutta siviiliä merkitsee kun voidaan kaapata satojen miljardien dollarien arvoiset metallit ja mineraalit.
Kosovon sota oli alusta alkaen eliitin masinoima.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Markku Perttula ja Janne Hilden, ovat oikessa tai sitten ei, uraaniammuksett ovat vaarallisempia kuin rypäle pommit.

Ihmettelen miksi Suomi luopui miinoista, suomi ei jaa miinoja luontoon mielivaltaisesti, jokainen miina on kartalla.

Ymmärrän jokainen köyhdytetty uraaniammus saastutaa ympäristöä, jokainen rypälepommi tekee ihmisten elämän vaaralliseksi.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Nato on kieltäytynyt antamasta Kosovon pommituskarttoja. Rauhanturvaajia(Italia) on jo sairastunut ja kuollut uraaniammusten myrkkyyn.
Eräillä suomalaisilla rauhanturvaajilla on myös ollut selittämättömiä oireita palveltuaan Kosovossa.

Janne Hilden

Kansainväliset terveysviranomaiset eivät ole löytäneet noussutta syöpäkorrelaatiota NATO:n pommitusten johdosta Serbiassa, vastoin kuin paikalliset lääkärit. Tiedä sitten.

Räjähtämättömät rypälepommit värikkäine kuorineen maastossa näyttävät lapsen silmiin leluilta. Näitä räjähtämättömiä ammuksia epäillään olevan 20 000 Serbian ja Kosovon alueilla.

http://www.commondreams.org/archive/2007/09/16/3884

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Miksi sitten näitten uraaniammusten valmistusprosessissa kaikki työntekijät on suojattu päästä varpaisiin säteilypuvulla?
Brittiläisen panssarimiehen haastattelussa ex.sotilas kuvaili, miten oli käsitellyt suojaamattomana (uraanisydän)heat-ammuksia. Mies oli sairastunut leukemiaan.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ilmeisesti osa uraaniammusten kuoresta on höyrystynyt panssarivaunun piipussa kun kranaatti on laukaistu.
Tykkitorniin on päässyt siten höyrystynyttä uraania.
Nato myrkyttää hitaasti omat sotilaaansa.

Janne Hilden

No siitä eivät joudu Obamat tai Rasmussenit kärsimään. Sotateollisuuden osakkeenomistajat kyllä kiittävät tätä "rauhanjärjestöä".

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Väitetään, että Jenkkiläinen tutkijaryhmä, joka lähetettiin Irakiin tutkimaan uraaniammusten ympäristötuhoja olisi kokonaisuudessaan sairastunut ja menehtynyt.
He tutkivat panssarivaunun hylkyjä, joita oli roketettu uraaniammuksilla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näin on näin tulee olemaan. Ellei sotilaat kiltäydy käyttämästä näitä ammuksia. Uraanilla vain on yksi ominaisuus, uraani on niin raskasta että läpäisee helposti paksuimmankin panssarin.

Nykyisin kehitetty ammus, joka sulaessan tunkeutuu panssarin heikoimpien kohtien läpi yläpuolelta, plasma suihkuna.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ihmettelen vain, miten Naton kenraalit voivat nukkua rauhassa yönsä. Eikö omatunto koskaan kolkuta?
Kyllä he totuuden uraaniammuksista tietävät.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #22

Kenraalit kyllä tietävät mutta Pentagon pyrkii kaikin keinoin kyseenalaistamaan asian johtuen siitä että niin Yhdysvalloissa kuin Britanniassakin on suuri määrä uraanipommeista sairastuneita ja kuolleita ja jos syy-yhteys tunnustettaisiin olisivat korvausvaateet sikäläiseen tapaan massiivisia.

Janne Hilden

Äidistään vapautettu pikkutyttö - NATO:n pommitusten avustuksella:

https://twitter.com/victor_arseni/status/448163858...

NATO:lle terveiset Serbiasta:

https://twitter.com/Sindjelizacija/status/44810426...

Janne Hilden

Entinen Saksan tiedustelun ja NATO:n vastatiedustelupalvelun johtaja, Elmar Ludwig Schmelling, on yksi harvoista liittouman sisältä joka on arvostellut Jugoslavian pommitusta. Ja ketään ei ole taannoisista päätöksistä asetettu vastuuseen.

“I am ashamed as a man and an officer by the fact that my country is attacking the small Serbia for the third time in this century”!

In April 1999 he dispelled the media myth of NATO’s humanitarian intervention aiming to save the Albanians, and pointed that the claims of then German Minister of Defense Rudolf Scharping, about Serbs trying to expel the Albanians from Kosmet, were plain lies. I had turned the attention of the public to the official documents in Berlin, which were clear about the non-existence of such a plan, Schmeling stressed.

http://voiceofserbia.org/content/schmeling-europea...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Paras kommentti jonka Natopommituksista olen kuullut tuli kanadalaiskenraali MacKenzieltä joka totesi (vapaasti suomennettuna) "Me pommitettiin väärää puolta".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toisto:

"Kolme vuotta kestäneen tutkimuksen aikana ryhmä slovenialaisia journalisteja, joita avustivat kuuden maan reportterit, kävivät läpi tuhansia asiakirjoja, jotka saatiin tiedon vapautta koskevan FOIA-säädöksen avulla.
Asiakirjat osoittavat, että monet maat – mukaan lukien Venäjä, joka äänesti asesaarron puolesta – rikkoivat YK:n asemyyntikieltoa aktiivisesti. Nämä rikkurikansakunnat ansaitsivat miljoonia dollareita myymällä aseita ja ammuksia kaikille sodan osapuolille."

"Euroopan parlamentin Vihreiden entinen tiedottaja, tutkiva journalisti Diana Johnstone julkaisi 2007 kirjan nimeltä Jugoslavia ja Nato – Narrien ristiretki (Pystykorva-kirjat; Like). Virallisiin asiakirjoihin perustava teos on varsin kattava katsaus Jugoslavian sodan taustoihin ja syihin.

Mikään ei tunnu olleen niin kuin sen aikanaan lehdistä luimme.

Johnstonen mukaan Jugoslavia määritteli itsensä monikansalliseksi maaksi, ei monietniseksi tai monikulttuuriseksi. Kaikilla oli kulttuuriset oikeudet, keskeisimpänä oikeus oman kielen käyttöön kouluissa, oikeusistuimissa, kulttuurilaitoksissa ja niin edelleen.
Serbit olivat sitä mieltä, että itsemääräämisoikeus kuuluu kansoille, ei tasavalloille.

Mediassa rikolliseksi leimattu Milosevic oli samaa mieltä: serbien tulee päättää kansanäänestyksellä haluavatko Jugoslaviaa vai eivät. "Jos Kroatiassa asuvat serbit päättävät kansanäänestyksellä haluavansa elää Jugoslaviasta eronneessa Kroatiassa, me emme vastusta."
Kroatian presidentin Tudmanin taustajoukoille; ulkokroatialaisille,

Saksalle ja Vatikaanille Milosevicin sopuisa asenne ei kelvannut.

Asiakirjoja siteeraava Johnstone paljastaa NATO:n kampanjan aikana esittämät valheet ja aukot länsimedian tiedottamisessa.

Johnstone selvittää kirjassaan perinpohjin, kuinka sekä Euroopan unionin (tuolloin EY) jäsenmaat, Yhdysvallat ja Venäjä käyttivät Jugoslaviaa oman geopolitiikkansa toteuttamiseen; koko ajan suurta yleisöä puheilla rauhan rakentamisesta rauhoitellen"

Koko juttu linkissä http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1937

"Occupy.com -sivuston raportti keskittyy yhteen aktivisti-vakoilijaan, serbialaiseen Srdja Popoviciin.
Srdja Popovic tunnetaan Itä-Euroopan vallanvaihdosten johtavana arkkitehtinä sekä (Yhdysvaltain rahoittaman) Otpor! -järjestön perustajana.

Otpor! keikautti presidenttineuvostoa johtaneen Slobodan Milosevicin vallasta vuonna 2000. Milosevic kuoli Haagissa Jugoslavia-tuomioistuin ICTY:n (Internationational Criminal Tribunal for the former Yugoslavia) sellissä oikeudenkäyntinsä aikana erikoisissa olosuhteissa. Milosevic oli kuudes ICTY:n pidättämä henkilö, joka salaperäisesti kuoli vankeudessa tai pidätettäessä.

NATO:n oman ilmoituksen mukaan NATO päättää, ketä ICTY syyttää.
ICTY:n mielestä ICTY ja NATO ovat kumppaneita.

Yhdysvallat rahoitti vallanvaihdosta Serbiassa ulkoministeriön, kehitysapurahaston (USAID) sekä sellaisten järjestöjen kuin NDI ja IRI kautta. Rahoitusta meni mm. Otpor! -liikkeelle. Osa anti-Milosevic -kampanjaan osallistuneista amerikkalaisista oli tietoisia siitä, että CIA häärää kampanjan liepeillä, mutta heillä oli vaikeuksia selvittää, mihin CIA tähtäsi, kertoi Washington Post -lehti vuonna 2000.

Otpor! oli niin menestyksekäs Serbiassa, että sieltä se "siirrettiin Ukrainaan" lietsomaan vallankumousta vuonna 2004.
"Me koulutimme (ukrainalaisia) organisaation perustamisessa...brändin, logon ja symbolin luomisessa...avainviestien luomisessa...yhteiskunnan heikkouksien tunnistamisessa...mikä voisi olla tekijä, joka motivoi ihmisiä..." kertoi Otpor! -aktivisti Yhdysvaltain rahoittamalle radiokanavalle (Radio Free Europe, Radio Liberty)."

Tarkemmat lähdeviitteet linkissä http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1557...

Toimituksen poiminnat