Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Sairas, sairas (ääri)islam

  • Vielä kateissa olevat 180 tyttöä
    Vielä kateissa olevat 180 tyttöä
  • Sairas, sairas (ääri)islam
  • Sairas, sairas (ääri)islam
  • Sairas, sairas (ääri)islam

Melkoisessa pimeyden ytimessä eletään Nigeriassa. Kolme viikkoa sitten Chibokissa 234 koulutyttöä kidnapattiin sikäläisestä sisäoppilaitoksesta. Kidnappaajina toimivat Boko Haram-terroristiryhmän jäsenet, toteuttaen omaa mottoansa:

"länsimainen koulutus on kiellettyä" 

Osa tytöistä on päässyt pakenemaan näiden islamistien käsistä, mutta edelleen 180 tyttöä on kadoksissa. Ja viime yönä Boko Haram on kaapannut lisää tyttöjä mukaansa. Uutisotsikot kertovat, että Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau myy tyttöjä markkinoilla. Tiettävästi tyttöjä on viety Kameruniin ja Tshadiin, mitä kautta he päätyvät morsiamiksi ja seksiorjiksi 10 euron kappalehintaan.

Näitä uutisia kun lukee, niin luulisi että seuraa jotain halpaa b-luokan kauhurainaa. Ikävä kyllä, nämä islamistit eivät malta odottaa luvattuja neitsyitään tuonpuoleisessa. Nigerialainen kristillinen järjestö julkaisi kadoksissa olevien 180 tytön nimet, koska maailman laajan mediahuomion myötä uhreja on käsitelty vain yhtenä suurena joukkona. Heillä ei ole ollut nimiä, ei kasvoja. Kuten Ebony'n päätoimittaja Jamilah Lemieux kirjoittaa:

"These are real girls, they are not changing numbers in underreported news stories. They are as important and as loved as the Blue Ivys, the Keishas, the Naimas, the Beths and the Beckys of the world and they deserve to come home. NOW."

 

Projekti #bringbackourgirls pyrkii tuomaan lisää ihmisyyttä  tragedian keskelle. Mitä enemmän päiviä kaappauksesta kuluu, sitä epätodennäköisemmäksi käy tyttöjen pelastaminen. Paikallisten ihmisten mukaan monet tytöistä ovat jo naitettu joukkoseremonioin terroristiryhmän jäsenille, toiset taas toimivat seksiorjina ja kokkipiikoina. "Tämä on keskiaikaista orjuutta", sanoo Chibokin yhteisön johtaja. 

Kummeksuntaa ovat herättäneet Nigerian presidentin Goodluck Jonathanin vaimon, Patiencen, kommentit traagisesta tilanteesta. Maan uutistoimiston mukaan Patience oli arvostellut kansalaisten järjestämiä mielenosoituksia, joita pidettiin viranomaisten saamattomuuden takia kaappauksen selvittelyssä.

Kaltereiden taakse ovat joutuneet aivan väärät ihmiset, kun miekkareiden organisoijia on pidätetty. Allahin sanaan "uskovat" raakalaiset ovat edelleen vapaalla jalalla. Nigeria itse maana tuntuu olevan myös nykypäivänä melkoinen "hellhole", korruptio kukoistaa ja ihmisen henki ei ole minkään arvoinen. Saman verran ihmisiä katosi esimerkiksi juuri malesialaisella matkustajalennolla, ja etsinnät käyvät laajoina. Mutta koulutyttöjen katoaminen tuntuu olevan Afrikassa "business as usual". Miksei islamilainen maailma ole kovemmin tuominnut kaappausta?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pahuutta suoraan silmiin - Abubakar Shekaun julkaisema 57-minuuttinen video tyttöjen kaappauksesta:

https://

 

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Janne Hildenin kanssa olen sentään jostakin samaa mieltä... se on hyvä se. Vaikka NATO-kannat sun muut ovat kai jokseenkin erilaiset, niin voimme olla edes näitä lasten kiduttajia/murhaajia vastaan.

Janne Hilden

Jotkin asiat ovat sellaisia, mihin löytyy helposti laaja konsensus.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Minäkin olen v------ut sinulle, mutta tästä propsit sinulle.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #22

Vanha klisee, asiat riitelee, ei miehet :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Enkä sitten ole myöskään koko päälle miljardia maapallon muslimia vastaan, koska muslimeissa on eroja kuten esim. kristityissäkin... kaikki pitää nykyään selittää pilkulleen tai porukka käsittää väärin tahallaan tai muuten vain.

"Sairaita" ääriporukoita vastaan olen kyllä... ovat uskonnollisia tahoja tahi ateisteja.

"Tiettävästi tyttöjä on viety Kameruniin ja Tshadiin, mitä kautta he päätyvät morsiamiksi ja seksiorjiksi 10 euron kappalehintaan."
.... Suomessakin asiat voisivat olla paremmin... mutten koskaan ole ymmärtänyt ihmisiä, joiden mielestä täällä on kaikki päin helv####ä. Vertailukohdat maailmalta ovat hyvin karuja eivätkä todellakaan rajoitu tähän tapaukseen.

Janne Hilden

Totta, vaikkapa äärikristillisyys vs. ääri-islam - hengellisen kolikon kaksi epämiellyttävää puolta.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

"Enkä sitten ole myöskään koko päälle miljardia maapallon muslimia vastaan, "

Islamiin on syvälle sisään istutettu piirteitä, jotka ovat täysin yhteen sovittamattomia sivistyneiden ihmisoikeuksien kanssa. Ei ole olemassa sellaista ihmistä kuin harras, maltillinen, Koraaninsa osaava musliimi. Maallistuneita, sivistyneitä musliimeja tietysti löytyy.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

" Miksei islamilainen maailma ole kovemmin tuominnut kaappausta?"

Sitä voi itse kukin mielessään arvailla...

Janne Hilden

Siksi laitoin sulkuihin tuon otsikon ääri-sanan. Kyllä maltillisten islamin harjoittajien pitäisi tiukemmin sanoutua irti tästä ja muistakin vastaavista selkkauksista.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Siksi islamilainen maailma ei ole tuominnut tyttöjen kaappausta, koska se on sen maailman perinne. Ei länsimaat (USA,UK etc) aikoinaan ryöstäneet orjia, niitä paikallisilta heimopäälliköiltä ostettiin. Ei setä Tuomoakaan ryöstetty, hänet ostettiin.
Tänään suurinta on orjakauppa lähi-idän öljyvaltioiden ja Afrikan välillä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hyvin harvoin valkoiset tosiasiassa sieppasivat itse orjia Afrikasta.
Totuus on, että mustat heimopäälliköt myivät itse vihollisheimoisia tai jopa omia alamaisiaan orjanostajille.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17

Tuo oli todella kehno puolustus orjakaupan ostajaosapuolelle. Sovellat varmaan samaa logiikkaa Eurooppaan suuntautuvaan (alaikäisten) seksikauppaankin tai näiden nigerialaistyttöjen ostajiin. Hehän eivät itse sieppaa tyttöjä, vain ostavat...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #23

Ei kai tosiasian toteaminen ole mitään puolustelua, selittää vain sen, että orjien sieppaaminen ja pitäminen oli ja itseasiassa on edelleen tapa läntisessä afrikassa.

70-luvulla länsiafrikan alueella oli enemmän orjuudessa eläviä ihmisiä, kuin mitä esim. USA:ssa oli vuonna 1886 kun orjuus lakkautettiin..

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #23

En minä valkoisia puolusta, mutta mustat heimokuninkaat olisivat halutessaan voineet estää orjakaupan. Heillähän oli isot armeijat. Oli tuliaseitakin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #23

Millä palkalla tänäänkin suomalaiset diplomaatit teettävät kotiapulaisen töitä arabi-ja afrikkalaisissa maissa? Suurinta orjakauppa on Afrikasta Arabi-ja muselmaanimaihin.
En kyllä ymmärrä, jos Joensuu kertoo lapsilleen ja lastensa lapsille että hekin ovat Afrikalle jotain velkaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #28

En ole velkaa eikä lapsenikaan ole velkaa. En ole idiootti, luulisin. Toisaalta ei orjakaupassa olisi myyjiä ellei olisi ostajiakaan. Tai jos vaikka ajattelee, mitä menoa kristityt valkoiset harrastivat Kongossa, ei paljoa tee mieli kehuskella sillä historialla. Joten vaikea perustella valkoisen rodun ylevämmyyttä ja suurempaa sivistystä.

Kuvitteletko minulta irtoavan jotain sympatiaa noille nigerialaisille lapsenryöstäjille? Ihmisoikeuksien polkeminen on aina sekä yksilön että yhteisön tekemä toimenpide. Vastuun siitä kantavat tekijät, eivät heidän vanhempansa eivätkä lapsensa, elleivät ole sitten syyllistyneet siihen itsekin.

Janne Hilden

Hienoa, että ihmiset osoittavat solidaarisuuttaan tämän #BringBackOurGirls -somekampanjan välityksellä. Sillä nyt ei tietysti ole merkittävääkään vaikutusta itse kaappaustragediaan.

Muistissa on kampanja, jota käytiin Joseph Konyn "kiinnisaamiseksi" vuonna 2012. Konyn olinpaikka on edelleenkin tuntematon.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_Kony

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tätä asiaa ja boko haramin kaltaisia roistosakkeja on hyvä pitää esillä, käsittämätönta on että suomessakin jotkut puolustavat tätä porukkaa.

http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161112-i...

Janne Hilden

Toivon mukaan Boko Haram ei pitkään pysty toteuttamaan tuhoisia iskujaan. Ajatellen Nigerian hajanaisuutta, niin mikä estää. Teroristit ovat myös levittäytyneet Nigerian naapureihin, mm. Kameruniin.

Ja globalisaatio myös on kova sana terrorismissakin. Al-Qaida tiettävästi rahoittaa näitä velikultia, ja Boko Haram tähyää yhä laajemmille metsästysmaille: Nigeriin, Maliin, Lähi-Itään,...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Rauhanuskonto,,joka nojaa rynkkyihin taas kerran,missä islamilaisen maailman tuomio tapahtumille,-niin,ei missään !

Janne Hilden

USA on tarjonnut apua kaappaajien kiinnisaamiseksi, mutta Nigerialta ei ole ainakaan vielä tullut pyyntöä avun saamiseksi.

http://www.cbsnews.com/news/nigeria-militants-kidn...

Janne Hilden

Helposti voi ajatella, ettei tämä koske minun maatani. Mutta eivät nämä boko haramitkaan yht'äkkiä vain aamulla heränneet saatuaan päähänpiston, että lähdenpä toteuttamaan terrorismia. Kyllä tällaiset aikeet kypsytellään mielissä pitemmän ajan kuluessa, ennenkuin ne todella toteutetaan käytännössä.

Janne Hilden

Kidnapattujen tyttöjen vanhemmatkaan eivät mielellään puhu nimillään asiasta julkisesti, tahi medialle. Koska he pelkäävät terroristien kostoa kadoksissa oleville tyttärilleen.

Osa vanhemmista on pettynyt armeijan vähäpätöisiin toimiin kaappauksen selvittämiseksi, ja ovat itse lähteneet machetein tyttöjen perään.

Janne Hilden

Tormäsin Pew Research Centerin tekemään tutkimukseen vuodelta 2009. Koskee eri maissa asuvien muslimien prosenttiosuutta koko asukasmäärästä ja sen mukaista todennäköisyyttä radikalisoitumiseen.
Ainakin yksi varteenotettava teoria:

From a 2009 pew research poll taking in countries populated by the muslim community.
As long as the Muslim population remains around or under 2% in any given country, they will be for the most part be regarded as a peace-loving minority, and not as a threat to other citizens. This is the case in:

United States — Muslim 0.6%

Australia — Muslim 1.5%

Canada — Muslim 1.9%

China — Muslim 1.8%

Italy — Muslim 1.5%

Norway — Muslim 1.8%

At 2% to 5%, they begin to proselytize from other ethnic minorities and disaffected groups, often with major recruiting from the jails and
among street gangs. This is happening in:

Denmark — Muslim 2%

Germany — Muslim 3.7%

United Kingdom — Muslim 2.7%

Spain — Muslim 4%

Thailand — Muslim 4.6%

From 5% on, they exercise an inordinate influence in proportion to
their percentage of the population. For example, they will push for the
introduction of halal (clean by Islamic standards) food, thereby
securing food preparation jobs for Muslims.

They will increase pressure on supermarket chains to feature halal on their shelves — along with threats for failure to comply.

This is occurring in:

France — Muslim 8%

Philippines — Muslim 5%

Sweden — Muslim 5%

Switzerland — Muslim 4.3%

The Netherlands — Muslim 5.5%

Trinidad & Tobago — Muslim 5.8%

At this point, they will work to get the ruling government to allow
them to rule themselves (within their ghettos) under Sharia, the Islamic
Law. The ultimate goal of Islamists is to establish Sharia law over the
entire world.

When Muslims approach 10% of the population, they tend to increase
lawlessness as a means of complaint about their conditions. In Paris ,
we are already seeing car-burnings.

Any non-Muslim action offends Islam, and results in uprisings and
threats, such as in Amsterdam , with opposition to Mohammed cartoons and
films about Islam. Such tensions are seen daily, particularly in Muslim
sections, in:

Guyana — Muslim 10%

India — Muslim 13.4%

Israel — Muslim 16%

Kenya — Muslim 10%

Russia — Muslim 15%

After reaching 20% , nations can expect hair-trigger rioting, jihad militia formations, sporadic killings, and the burnings of Christian churches and Jewish synagogues, such as in:

Ethiopia — Muslim 32.8%

At 40% , nations experience widespread massacres, chronic terror attacks, and ongoing militia warfare, such as in:

Bosnia — Muslim 40%

Chad — Muslim 53.1%

Lebanon — Muslim 59.7%

From 60% , nations experience unfettered persecution of non-believers
of all other religions (including non-conforming Muslims), sporadic
ethnic cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon, and Jizya,
the tax placed on infidels, such as in:

Albania — Muslim 70%

Malaysia — Muslim 60.4%

Qatar — Muslim 77.5%

Sudan — Muslim 70%*

After 80% , expect daily intimidation and violent jihad, some State-run ethnic cleansing, and even some genocide, as these nations drive out the infidels, and move toward 100% Muslim, such as has been experienced and in some ways is on-going in:

Bangladesh — Muslim 83%

Egypt — Muslim 90%

Gaza — Muslim 98.7%

Indonesia — Muslim 86.1%

Iran — Muslim 98%

Iraq — Muslim 97%

Jordan — Muslim 92%

Morocco — Muslim 98.7%

Pakistan — Muslim 97%

Palestine — Muslim 99%

Syria — Muslim 90%

Tajikistan — Muslim 90%

Turkey — Muslim 99.8%

United Arab Emirates — Muslim 96%

100% will usher in the peace of ‘Dar-es-Salaam’ — the Islamic House of Peace. Here there’s supposed to be peace, because everybody is a Muslim, the Madrasses are the only schools, and the Koran is the only word, such as in:

Afghanistan — Muslim 100%

Saudi Arabia — Muslim 100%

Somalia — Muslim 100%

Yemen — Muslim 100%

Unfortunately, peace is never achieved, as in these 100% states the
most radical Muslims intimidate and spew hatred, and satisfy their blood
lust by killing less radical Muslims, for a variety of reasons.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tytöillä ei ole näiden kaappajien kynsissä minkäänlaisia ihmisoikeuksia.
Arabimaissa muuten keski-ajalla mustat miesorjat kastroitiin.
Tämän takia arabimaissa ei juuri ole afrikkalaisten orjien jälkeläisiä.

Janne Hilden

Ei ihmisoikeuksia, tyttöjä kohdellaan sotasaaliina.

Janne Hilden

Nyt presidentti Jonathan on hyväksynyt Yhdysvaltojen avunantamisen. Nigeriassa alkanee piakkoin "search and rescue"-operaatio.

http://www.thetrentonline.com/nigeria-accepts-supp...

http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_lahettaa_asiantu...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Epävirallisen tiedon mukaan operaatio on enemmän mallia rescue and punish ja boko haramille aiheutettuja miestappioita ei kuulemma tarvitse välttää. Tässä kohtaa on paha olla eri mieltä, tälläiset fundamenttalistikusipäät eivät tottele kuin voimaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässäkin toteutuu absurdin logiikan jatkumo.

Ensimmäisen yksilönvapautta korostavan valtion loivat intiaaneilta ja meksikolaisilta varastamilleen maille eurooppalaiset, joiden talouksia hoitivat orjat ja yrityksissä työskenteli eri maista laivattu halpatyövoima.

Vasta 2. maailmansodan jälkeen presidentti Rooseveltin johdolla, työläisten vaatimuksesta ja kommunismin pelossa, saatiin ankaran veroprogression avulla työn tuloksia tasatuksi myös työväestölle ja luotiin pohja sosiaaliturvan syntymiselle. Maan keskittyvä finanssisektori sai puretuksi pääomaan kohdistuvat kireät velvoitteet 70-luvulle tultaessa ja dollarin kultakannan purkaminen kiihdytti eriarvoisuuden uudelleen kasvuun. Tänä päivänä minimipalkkojen ostovoima on edelleen jokseenkin sama USAssa kuin vuonna 1968. Reaganin hallinnon aikana työväestö leimattiin lopullisesti kommunisteiksi ja Neuvostoliiton romahdus sekä globaalit vapaakauppasopimukset poistivat kaikki esteet rikkaiden rikastumiselta ja köyhien köyhtymiseltä.

Tässä vaiheessa omalla nupillaan ajatteleva lienee huomannut, että olemme palanneet globaalilla tasolla jokseenkin tarkkaan takaisin niihin periaatteisiin, joilla vapaat markkinat toimivat ennen suuria maailmansotia ja osittain niiden aikanakin.

Me siis elämme taas markkinataloudessa, jossa moraaliset kysymykset ovat aivan toisarvoisia kysynnän ja tarjonnan lakeihin nähden. Markkinoiden vapautus tekee ihmisestä eläimen. Miksi ei, koska vapaa markkinatalous on kopioitu viidakon laeista?

Miten me tähän reagoimme? Poliittinen ja taloudellinen eliitti sorvaa suljettujen ovien takana lisää vapaakauppaa koskevia säädöksiä. Ne toimivat suurille korporaatioille, joilla on varaa istuttaa juristeja ympärivuotisesti sovittelemassa kaupallisia riitoja.

Pienille ihmisille se tarkoittaa viimekätisten selviytymiskeinojen ja mitä brutaalimpien kaupankäyntimuotojen käyttöön ottoa, koska sosiaaliturva ja voittojen maksimointia haittaava sääntely tulevat toissijaisiksi. Suomessakin julkinen sektori on säästetty luita myöden ja vasta nyt aletaan leikata toden teolla.

Ihmisoikeudet ja tasa-arvo vertautuvat tässä markkinapuntarissa rakenteilla olevaan todellisuuteen kuin höyhen keilapalloon. Vapaassa markkinataloudessa ei ole oikeuksia, on vain etuoikeuksia, jotka nekin ovat luonteeltaan tilapäisiä, ellei niitä kaikin keinoin suojella. Ilman väkivaltaa se ei käytännössä onnistu kovin pitkään.

Ellei asia olisi näin vakava, voisi nauraa sille, että samat tahot, jotka julistavat tasa-arvoa, lasten ja naisten oikeuksia, vaativat suurimpaan ääneen myös monikulttuurisuuden hyväksymistä.

Duoda noin. Miten vaikkapa Islamin säännöt on sovitettavissa em. oikeuksiin? Onko feministeillä niin paljon telaketjua, että pystyvät tuhoamaan yhden maailman laajimmalle levinneistä uskonnoista?

Ja missä nämä oikeuksien puolustajat luuraavat, kun pitäisi ottaa kantaa räikeimpään mahdolliseen ihmisoikeusloukkaukseen heidän näkökulmastaan?

Tiedämme kuitenkin, että lähes kaikkien uskontojen edustajista suuri enemmistö on maltillisia, osa jopa haluttomia hyväksymään uskontonsa säännöt.

Joudumme siis palaamaan sen talousjärjestelmän äärelle, jonka nimiin vannomme. Tästä järjestelmästä on tullut valtauskonto, vaikka menestymiseen näillä pelisäännöillä riittää lähinnä eläimellisten ja alhaisimpien viettiensä noudattaminen.

Jos hyväksymme vapaat markkinat, meidän on hyväksyttävä myös sen mukana tulevat ihmiskaupan muodot, koska ahneus tai hätä ei lue lakia.

Sosiaalisesta yhdenvertaisuudesta eniten nauttinut Eurooppa on tässä vaiheessa hämmentynyt ja sekaisin. Ihmiset vieläpä uskovat, että he ovat itse syypäitä yhä surkeampaan tilanteeseensa.

Tavallaan ovatkin. He ovat antaneet eliitille valtaisat vapaudet päättää asioista puolestaan. Sirkushuveja on tarjolla niin rajattomasti, että niillä voi korvata henkistä velttouttaan.

Tämä ei korjaannu moraalisella närkästyksellä, vaan kääntämällä kehityksen pyörä aivan uuteen suuntaan. Mitä kauemmin se kestää, sitä ikävämpiin kauheuksiin joudumme törmäämään.

Toimituksen poiminnat