Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Paperittomien keväthuumaus

"...Puoli kuuta peipposesta, paperittomasta ei päivääkään." Nyt koulujen loppumisen myötä ja vapaan liikkuvuuden mahdollistamana, etenkin Helsinkiin, ilmestyy lähipäivinä taas satoja matkalaisia rikastuttamaan katukuvaamme. Kulturellia diversiteettiä näille Pohjolan raukoille rajoille tuovat mukanaan romanit, pääosin Bulgarian alueelta. 

Täällä yhteiskunnassamme ryysyläiset aktivoituvat - toimien aktiivisesti kerjäyksen, lehtimyynnin, pullojenkeruun ja varastelun saroilla. Kun romani lähestyy sinua myynti - tai kerjäysaikeissa, parempi huolehtia ettei aktiivisen myyjän mukaan lähde irtainta omaisuuttasi. Vieläpä nämä raukat pelkurit käyvät yhteiskunnan heikompien kimppuun, kuten vanhusten ja invalidien.

Yksi vetovoimatekijä paperittomille tietysti on yhä parempien terveyspalvelujen saaminen Suomessa. Tosin viranomaisten mukaan Suomeen ei tulla ilmaisten terveyspalveluiden perässä, vaan kotimaiden äärimmäistä köyhyyttä karkuun. Alaikäiset paperittomat saavat täällä myös entistä paremmin sekä kiireellistä että kiireetöntä hoitoa.

Toki terveys on tärkeä jokaiselle, mutta miksei paperittomien kotimaat Bulgaria ja Romania hoida sosiaalipalveluita kuntoon? Miksi tälläisia maita on alkujaansa edes otettu EU:n jäsenmaiksi, kun omien vähemmistöjen asema ei heitä kiinnosta? Vaan kerjäläisten hoito ulkoistetaan muiden EU-maiden kontolle.

 

 

 

 

"...Katso, kuinka kukkaakin monta on jo kevätnurmella, 
Danuca , Constanta, Ionela ja moni muu..."

 

https://

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Aslak Koivuila

Haukoin kuin kala veneen tapin vieressä, kun venäläinen kollega intti kuka hoitaisi vanhuhksenne, siivoaisi ja ajaisi bussinne ilman maahanmuuttajia. Selitin tilanteen, jossa kantista ei huolita kun se on hankala, kallis, eikä asu kaksiossa 13 hengen lattiamajoituksessa jne.
Ei voi kuulemma olla niin.
Osaa jonkin sanan suomea. Annoin keskiviikon Metro lehden, jossa haettiin työhönohjauskoulutukseen vain ja ainoastaan ketäs muitakaan.

Janne Hilden

Kaksista työmarkkinoista ei voi kuin syyttää niitä päättäjiä, jotka mahdollistavat kyseisen toiminnan.

Aslak Koivuila

En tajua globaaleista, tai edes €Uro kytkennöistä mitään.
Sanotaan, että jos eroaisimme €Usta, elintaso putoaisi 70-luvun tasolle.
Onkohan tuo lupaus !? Olin teini silloin. Putoaisin mielelläni tuohon onnelaan. Luokkamme rikkaiden ja köyhien kersat eivät tunteneet mitään vakavaa eriarvoisuutta. Siivoja-talari perheen mukulat tuli nälättä toimeen.
Arvauskeskukset toimi, Futis harrasteena ei maksanut mitään. Vanhuksia ei s...tana pidetty paskoissaan. Oliko se kaikki unta ? No niin kai sitten,
Muistan vielä kuinka kadehdimme Ruåttista lomille tulleiden elintasoa.
Jälkikäteen katsoen, mitään ei puuttunut.
No, totta puhuen alamme olla siellä.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #3

Sama täällä :). En tiedä, kultaako aika muistot mutta mielessäni välkehtivät 80-luvun kuumemmat kesät ja makeampi jäätelö.
Puhumattakaan Suomen lintukotomaisuudesta , sosiaalisesti ja yhteiskuntarauhan kannalta katsottuna.

Toimituksen poiminnat