Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Tummia pilviä World Cupin ympärillä

  • Tummia pilviä World Cupin ympärillä
  • Tummia pilviä World Cupin ympärillä

Jalkapallon MM-kisojen aloituspotku olisi tarkoitus piakkoin suorittaa. Mutta kisoja odotellaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Viimeisimpänä kisavalmistelujen arvostelijana astui esiin Brasilian futislegenda Ronaldo. Tämänvuotisten kisojen järjestelyorganisaatiossa toimiva Ronaldo antoi haastattelun Folha de S. Paolo-lehdelle:

"I have followed everything very closely. I had hoped everything would work out — even at the last minute. It's a shame. I feel appalled. There is a disregard for the population. I think, primarily, serious planning was lacking for everything to have been delivered. We had time — seven years."

"I got on the (organizing) committee because it (the Cup) was a great opportunity for Brazil. We are failing to take advantage of it."

"Nobody here will ever see another World Cup in Brazil."

Tietysti tehtävänsä ja maansa puolesta Ronaldo vielä lopuksi lisäsi, että luvassa ovat mahtavat kisat. Ja maailmalle näytetään Brasilian kyky järjestää lopputurnaus. Mutta todellisuus ei tällä hetkellä vastaa täysin mielikuvia. Brasilia on kuluttanut 12. kesäkuuta alkaviin kisoihinsa 11,5 miljardia dollaria. Ja tällä hetkellä kuitenkin vasta vajaa kolmannes kisojen infrastruktuurista on valmiina. Puutteita on edelleen tiestön ja kulkuväylien rakentamisessa. Jopa stadioneitakin on vielä viimeistelemättä. No, tässä on vielä useampi päivä aikaa...

Valmisteluja ovat haitanneet kaikenlaiset viivästykset sekä joukkomielenosoitukset suurta kisabudjettia kohtaan. Köyhyys ja maan huono taloudellinen tilanne on saanut ihmiset raivoihinsa. Anonymous-haktivistit aikovat toteuttaa kyberhyökkäyksen kisojen sponsoreita vastaan.

Brasilian poliisi järjestää faveloissa "puhdistusoperaatioita" kovalla kädellä. Ikäänkuin yritetään piilottaa köyhyyttä pois maahan tulevien turistien näkyviltä. Somessa muun muassa leviää valokuva, joka väitetysti esittää poliisin tappamia katulapsia. Alkujaan kuva oli ladattu poliisin omalle Facebook-sivulle, liitteenä teksti:

“We don’t go into favelas to die. We go in there to kill.”

 

 

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n toiminta tuntuu olevan korruptoitunutta kuin mikä. Lahjuksia otetaan vastaan lopputurnauskandidaateilta. Nyt ollaan uudelleen avaamassa Qatarille jo myönnettyjen kisojen 2022 hakuprosessia. Mediaraporttien mukaan Aasian jalkapalloliiton johtaja Mohammed bin Hammam on maksanut 3,7 miljoonan euron voitelurahat jalkapallovaikuttajille, lopputurnauksen saamiseksi Qatariin. Tällaista julkisuutta tämä jalo urheilulaji ei kaipaisi, mutta suuret rahat houkuttavat lahjontaan ja korruptioon.

 

#stoptheball - liike vaatii seuraavia asioita:

To the General Secretariat of the Government of Brazil and to the Chief Minister of the General Secretariat of the Presidency:
Dear Gilberto Carvalho, I hereby request the Brazilian government to take concrete and immediate actions in regards to the World Cup of 2014 and the 2016 Olympic Games.

I ask you the following:

  •  That the government STOPS forced evictions until they can be publicly discussed and properly negotiated
  •  That the government COMPENSATES the victims of violations and forced evictions
  •  That the government SAYS NO to the special courts of the World Cup
  •  That the government SAYS NO to the exclusion zones around the stadiums
  •  That the government DEMANDS FIFA to pay taxes and sets the example to future host countries

https://

 

 

https://

https://

 

https://

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Brassivat homman! Saapa nähdä tuleeko vähättelevän naureskelevaa twiittiä irronneista ovenkahvoista...

Järkyttävää sinänsä, että olympialaiset ja jalkapallon MM-kisat ovat jossain määrin muodostuneet nationalistisen egon pullisteluksi ja että lahjonta ja kähmintä ovat arkipäivää.

Janne Hilden

Aina joku on vaatinut silloin tällöin FIFA:n puheenjohtaja Sepp Blatterille potkuja, mutta kummasti mies roikkuu liiton johdossa vuodesta toiseen.

Oikea suuren maailman Kalervo Kummola.

Juha Hämäläinen

Filmit ja uutiset kisakaupungeista on hälyyttäviä. Ei niinkään stadionien ja muun sähläyksen kanssa, vaan kisojen synnyttämän väkivallan takia.

Onko tämä todella tämän arvoista ?

Yksi video lisää:

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169353...

Janne Hilden

Latinalaisessa Amerikassa jalkapallokulttuuri imetään jo äidinmaidosta.
Mutta kun sosiaaliset erot ihmisten välillä ovat näin suuret, ei rakkaus pyöreään palloon ihan kaikkea pelasta.

Toimituksen poiminnat