Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Israel tekee sitä mitä parhaiten osaa - sodanlietsontaa

Apartheid on nykypäivänä voimissaan. Sillä alalla Israel jatkaa tutuksi tulleita riidanhaasto-manöövereitään. Tänään tämä suvereeni apartheid-valtio ilmoitti, että he rakentavat 1500 uutta kotia uudisasukkailleen. Asuntoministeri Ari Uriel ei paljastanut rakennettavien talojen tarkkaa sijaintia, mutta Israelin mediatietojen mukaan ne nousevat pystyyn seitsemään eri siirtokuntaan miehitetylle Länsirannalle. 

Sytykkeen kansainvälisen lain vastaisille rakennussuunnitelmille antoi tieto siitä, että palestiinalaisten yhteishallitukseen ovat liittyneet Fatah ja Hamas. 

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Kerry ilmaisi Abbasille huolensa Hamasin roolista yhteishallituksessa ja painotti, että uuden hallituksen tulee sitoutua väkivallattomuuteen sekä tunnustaa Israelin valtio ja sen kanssa tehdyt sopimukset. Ulkoministeriön mukaan Abbas vakuutti Kerrylle, että uusi hallitus sitoutuu näihin periaatteisiin.

Näinollen Yhdysvallat antoi tukensa palestiinalaisten yhteishallitukselle. Israel oli vanhan kaavan mukaan pettynyt tämänsuuntaiseen päätökseen. Myöskin EU kiittelee palestiinalaisten uutta hallitusta. 

Sitävastoin Israelin tuoretta päätöstä rakentaa lisää siirtokuntia, EU arvostelee Catherine Ashtonin sanoin:

 "We are deeply disappointed that the Israeli Land  Administration has published new tenders for 1466 housing units in settlements in East Jerusalem and the rest of the West Bank. This move is unhelpful to peace efforts."

"The EU and its Member States have repeatedly called on all sides- most recently in May- to exercise maximum restraint and to avoid any unilateral action which may further undermine peace efforts and the viability of a two-state-solution, such as continued settlement expansion."

"The EU pledged to continue monitoring the situation and act accordingly. We recall that the EU Foreign Affairs Council has also reaffirmed its commitment to fully and effectively implement existing legislation in relation to settlements."

"What is needed right now is constructive engagement, in order to create a climate conducive to resumed negotiations."

"We call on the Israeli authorities to reverse this decision and to direct all their efforts towards an early resumption of the peace talks."

Uri Arielin mukaan Israelin naapurit ja, tietyllä laajudella, koko maailma on loukannut Israelia. Kyllä nyt USA ja EU ovat kauheita antisemiittejä, kun eivät anna Netanyahun jengineen tarttua vasaraan. 

 

Palestiinalaiset vetoavat YK:hon Israelin siirtokuntien laajentamisista räikeänä rikkomuksena

 

https://

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kovasti jaksavat riehua ja me avitamme minkä kerkeämme.

Sodanlietsontaa väillä vesseleillä taitaa virrata suonissa vai keksiikö joku järkevän syyn sille, että Israelin kolme ydinohjuksilla varustettua sukellusvenettä kelluu Iranin edessä.

Koitan kaivaa linkinkin. Kai google sen verran kääntää kreikkaa suomeksi.

Janne Hilden

Palestiinalaiset vihdoista viimein osoittavat selkärankansa kasvattamisen merkkejä.

Mutta ei se käy, Israel jatkaa viitoittamallaan tiellä. Millä se on ollut jo vuosikymmenet, ja tekee sitä mitä se olisi joka tapauksessa tehnytkin.

Urpo Upi Tamminen

Missä se selkäranka näkyy? Tarkoitatko Hamasin ja Abbasin joukon yhdistymistä?

Eiköhän terrori israelilaisia vastaan ja umpirasistinen kasvatus arabien puolella ja islam kaikkea muuta kuin selkärankaista touhua. Israelin politiikan leimaaminen aparheidiksi verrattuna vastapuolen umpirasistisuuteen, antisemitismiin ja juutalaisten/juutalaisvaltion hävittämisinto unohtaen tee hiukan paradoksaaliseksi koko asian.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #29

Kyllä, tuo yhdistyminen. Israel ei anna edes mahdollisuutta Palestiinalle näyttää, mitä uutta tuo toisi tullessaan rauhanneuvotteluihin.
Vaan suinpäin säntää lisärakennusprojektiensa pariin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kahdeksas päivä on menossa, mutta vielä aluillaan.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen
Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Mikäs Israelin on riehuessa, kun USA hoitaa homman YKn turvallisuusneuvostossa. Pashat siitä, että lähes kaikki muut maat tuomitsee Israelin toimet.

Urpo Upi Tamminen

Vauhdetaan USA:n tilalle Arabiliitto, niin ollaan hyvin lähellä totuutta.

Kun muistaa, että joku Syyria tai vastaava on ollut myös YK:n turvallisuusneuvostossa, niin hiukan laittaa naurattamaan.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Syyrialla tai arabiliitolla ei ole VETO-oikeutta YKn turvallisuusneuvostossa, joten silloin ollaan lähellä totuutta.

Itkun sekaista naurua kuitenkin herättää ne USAn todisteet Irakin joukkotuhoaseista. Paljonkos niitä muuten löytyi, vai olivatko ne vain kaikkien hyväksymää valhetta?

Janne Hilden

Uppista... Laitoin kirjoitukseeni vanhentunutta tietoa.

Näiden 1500 ilmoitetun lisäasuinrakennusten päälle, Netanyahu on nokittanut toiset 1800 lisää. Ei juutalaisilta talot lopu:

http://www.haaretz.com/mobile/.premium-1.597191

Janne Hilden

"Etnisessä puhdistuksessa päämääränä on maantieteellisen alueen tyhjentäminen jostain tietystä kansallisesta etnisestä ryhmästä."

Ei kovin kaukaa liippaa tuosta määritelmästä laajentuvien siirtokuntien idea.

Urpo Upi Tamminen

Voi höpsistä köppäseen näitä vertailuja. Mutta parempi on tietysti juutalaisista/israelilaisista vapaa Lähi-itä, koska Israelin vastapuolilla ei ole muuta lopullista tähtäintä koko selkkauksessa.

Vielä kun aloittaja muistaisi Kämäräisen tavoin, että 2 erillistä valtiota olisi, jos Israelin vastapuolet ("palestiinalaisia ei oltu vielä silloin väkisin "synnytetty" Arabiliiton toimesta) olisivat halunneet rauhaa, mutta kun se ei käy. Samoin Arafatin rikkomat sopimukset kertoo, kuka todella sotaa lietsoo ja haluaa kaiken, jatsossa Jerusalemin jne.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Kieltämättä Jumalan sanaa vastaan on vaikea argumentoida, kun se maa nyt vaan on Jumalan israelilaisille lupaama maa.

Tosin tuosta Jumalan lausunnosta ei taida olla kovin montaa video-dokumentaaria.

Eli mahtoikohan tuo itseään Jumalaksi kutsunut oikeasti noin sanonut?

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #26

Asiaa voi tarkastella uskonnolliselta kantilta, arkeologian kautta, mutta myös poliittiselta kantilta ja tilanne on hyvin samankaltainen. Ainoastaan antisemitismi, antisionismi ja mm. vasemmistoideologia kieltää sen, vaikka aikoinaan Neuvostoliittokin oli hyvää pataa Israelin kanssa.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski Vastaus kommenttiin #32

Taisi se Neuvostoliiton ääni aikoinaan tosiaan ratkaista Israelin valtion luomisen. Mutta toisaalta entä sitten?

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Tokkopa sinne siirtokuntien maille kovin montaa palestiinalaista saa jäädä. Mutta kysyppä Obamalta, onko kyseessä "ethnic cleansing"? tuskinpa taitaa tuo rauhan Nobelin saanut noin vastata, ja siihen asti me mennään noilla jenkkien säännöillä.

Urpo Upi Tamminen

Montako juutalaista saisi jäädä Lähi-itään arabien mielestä tai juutalaisvaltiota?

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski Vastaus kommenttiin #33

Mistäs minä sen tietäisin, mutta kerro sinä, kun varmaan vastauksen oletat tiedäväsi.

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #39

Tiedät, mutta et halua vastata. Tasan 0 on oikea määrä juutalaisia.

Janne Hilden

Samaan aikaan toisaalla, arkkipiispa Desmond Tutu arvostelee palestiinalaisvankien kidutusta Israelin vankiloissa.

http://www.i24news.tv/en/news/international/140605...

Kyllä Israelin valtiosta piirtyy kaunis ja harmoninen kuva mieliimme, kun näitä uutisia pukkaa ilmoille :)

Urpo Upi Tamminen

Kertoisiko joku, mitä Israelin vastapuoli on tehnyt rauhan eteen myönnytyksiä tai pitänyt tehtyjä sopimuksia? Israelin vika kai sekin?

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Aloitapa sinä kertomalla mitä Israel on tehnyt?

Urpo Upi Tamminen

Kyllä vastuu on sinulla kertoa ensin, koska niin ihme väittämillä aloitit.

Muistuttaisiko Gaza jotain myönnytyksistä ja mitä myönnytys toikaan tilalle?

Janne Hilden

Yhdysvaltojenkaan mukaan palestiinalaisessa yhteishallituksessa ei ole ministerinä ainuttakaan militanttia jäsentä, joka kannattaisi Israelin tuhoamista.

The new coalition reunites the moderate Fatah faction — which has held peace talks with Israel — with Hamas.

"“They are all technocrats, unaffiliated with any political party, and are responsible for facilitating new elections,” Harf said of the cabinet lineup. “We will be judging this technocratic government by its actions,”

http://www.washingtonpost.com/world/national-secur...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Muun muassa näin järkeilee New York Times:
"Mr. Netanyahu’s failure to persuade the international community not to recognize the new government reflects a growing breach between Israel and its most important allies. On Monday, the United States announced plans to work with and fund the unity government; it typically gives the Palestinians about $500 million annually. The European Union, another major donor, and the United Nations secretary general, Ban Ki-moon, also declared their support. China, India and Russia welcomed the unity government, despite Israel’s efforts to build closer ties with all three.

Many experts say that if there is ever to be an Israeli-Palestinian peace agreement, admittedly a distant dream at this point, the Palestinians must be united. But the United States has to be careful to somehow distinguish between its support for the new government and an endorsement of Hamas and its violent, hateful behavior. To have some hope of doing that, the United States and Europe must continue to insist that Mr. Abbas stick to his promises and not allow Hamas to get the upper hand."
http://www.nytimes.com/2014/06/07/opinion/israeli-...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Kiitos, Janne, että jaksat tuoda totuuden pilkahduksia tuon kaiken roskapuheen sekaan, mitä tähänkin on kommentoitu!

Väärä teko on väärin kenen tahansa tekemänä ja kehen tahansa kohdistuvana. Jotkin yksittäiset palestiinalaisten väkivallanpurkaukset asetettuna oikeuttamaan 66 vuotta jatkunutta rakenteellista valtioterroria - se kertoo näin ajattelevan irtautuneen täydellisesti todellisuudesta.

Onko teidän Israelin valtioväkivallan ihannoijien mielestä myös Venäjällä oikeus ottaa haltuunsa mitkä vain osat Ukrainasta se haluaa?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ovatko vuodesta 2001 lähtien ammutut 4800 rakettia todella yksittäisiä väkivallanpurkauksia? Palestiinalaisilla on ollut mahdollisuus rauhaan, mutta itseppähän ovat tilanteensa sössineet. Israel on osoittanut ihailtavaa itsehillintää voimankäytössään...

Jos niin sanotut palestiinalaiset (joita pitäisi ensisijassa pitää egyptiläisinä ja jordanialaisina) haluaisivat ratkaista ongelmansa, he nostaisivat valkoisen lipun ja vaatisivat kansalaisoikeuksia Israelissa.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Mikäli sallit niin pieni korjaus/tarkennus. Vuodesta 2001 lähtien Gazasta on ammuttu lähes 13000 rakettia ja kranaattia.

http://www.idfblog.com/facts-figures/rocket-attack...

Janne Hilden

Erikoista itsehillintää, kun Israelin toimesta kuolee palestiinalaislapsi keskimäärin joka kolmas päivä...

Israelille ei käy uusi tilanne palestiinalaishallinnossa, jonka on muu maailma hyväksynyt. Sotaisa perinne velvoittaa siionisteja.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #49

Hamas on terroristijärjestö, jonka osallistumista poliittiseen toimintaan ei voi hyväksyä. Jos Hamas muuttaisi peruskirjaansa ja laskisi aseensa, niin en usko Israelilla olevan mitään yhteishallintoa vastaan.

Mietippä montako tuhatta palestiinalaista kuolisi joka päivä, jos IFD, kuten Hamas ja sen sirpalejärjestöt, käyttäivät kaikkea käytössä olevaa aseistustansa Gazaa ja Länsirantaa vastaan... Palestiinalaisten kyvyttömyys sodankäyntiin on toistaiseksi ollut heidän pelastuksensa, mutta itsetuhon yrityksen puutteesta heitä ei voi syyttää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #50

Abbasin uuden hallituksen ministerit eivät ole Hamasin jäseniä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #49

"Sotaisa perinne velvoittaa siionisteja."

Juutalaisille riittänee sopimuksien noudattaminen.

“Except for the Palestinian Police and the Israeli military forces, no other armed forces shall be established or operate in the West Bank and the Gaza Strip.”

“Except for the arms, ammunition and equipment of the Palestinian Police described in Annex I , and those of the Israeli military forces, no organization, group or individual in the West Bank and the Gaza Strip shall manufacture, sell, acquire, possess, import or otherwise introduce into the West Bank or the Gaza Strip any firearms, ammunition, weapons, explosives, gunpowder or any related equipment, unless otherwise provided for in Annex I.”

In the Gaza Strip, the Palestinian Police will possess the following arms and equipment:

(1) 7,000 light personal weapons;

(2) up to 120 machine guns of 0.3″ or 0.5″ caliber; and

(3) up to 45 wheeled armored vehicles of a type to be agreed on between the two sides, and of which 22 will be deployed in protecting Council installations. The use of wheeled armored vehicles in the Security Perimeter, on the Lateral Roads and on their adjacent sides, or in the vicinity of the Settlements shall be approved through the relevant DCO. Movement of such vehicles along the central North-South road (Road No. 4) in the Gaza Strip may take place only after providing notification to the relevant DCO.

"Both sides shall take all measures necessary in order to prevent acts of terrorism, crime and hostilities directed against each other, against individuals falling under the other’s authority and against their property and shall take legal measures against offenders."

http://www.unsco.org/Documents/Key/Israeli-Palesti...

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #49

Hildenillä menee puurot ja vellit ihan sekaisin, mutta se kuuluu vuosituhantiseen perinteeseen juutalaisten kohdalla.

Ihan muistutuksena vain, että millainen ihmiskäsitys "palestiinalaisilla" on ja milloin "palestiinalainen" kansa synnytettiin? Miten käy niille ns. palestiinalaisalueen ihmisille, jotka haluavat todellista rauhaa Israelin kanssa. Vaihtoehdot on vähissä eli henki on silloin vaarassa ja raaka kidutus.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Hae U-tubesta Syria jotakin niin ymmärtää alueella vallitsevat rankat valinnat turvallisuus yms asioissa. Erään uskonnon tiimoilta alue on taantunut kivikauteen eikä toivoa tunnu näkyvän tunnelin päässä. Reviiritaistelut ovat äärimmäisiä eikä siinä mitkään länsimaiset neuvottelujutskat auta. Ukraina on vaipumassa samaan jamaan, viha kasvaa ja näillä tuppaa olevan kostomentaliteetti hiukan herkemmässä kuin vaikkapa suomalaisilla. Niinkauan kuin länsimailta saadut avustusmassit jaetaan tasan Lähi-Idässä saattaa rauha Hamasin ja Fatahin välillä säilyä, mutta mitään ei ole kiveen hakattu. keskinäisissä matseissa on tullut vähän liian helposti ja vähän liian paljon marttyyreja ja ihan ilman natseja ja israelilaisia.

mikael torppa

Tilanteet rullaavat pikkuhiljaa siihen suuntaan mitä Raamattu profetoi viimeisistä ajoista. Nyt tapetilla olevaa Israel palestiina kysymystä maailma tulee katsomaan 'maailman suvaitsevaisuuden' hengessä. Maailman suvaitsevaisuuden henki on Jumalan tahtoa vastaan ja siksi se haluaa suvaita palestiinalaisille oman valtion. Raamattu kertoo miten asiat tulevat lopulta menemään.

Jewish Puclication Society Old Testament Ps 122:3 Jerusalem, that art builded as a city that is compact together;

Jae kuuluu suomeksi: Psa 122:3 Jerusalem on rakennettu kaupungiksi joka kuuluu tiukasti yhteen.

Jumalan sana ilmoittaa Jumalan tahdon koskien Jerusalemia. Jerusalem on rakennettu kaupungiksi joka kuuluu tiukasti yhteen. Jumalan tahto on siis ettei Jerusalemia tule jakaa koska se kuuluu tiukasti yhteen.

saatana haluaa rikkoa ja vastustaa kaikkea Jumalan tahtoa ja siksi saatana saa tässäkin asiassa Jumalattomat ihmiset tahtoaan toteuttamaan ja kääntymään Israelia vastaan.

Jooel 3:1 Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
2 minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
3 ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.

Jumalan sana ilmoittaa että pakanat tulevat jakamaan Jerusalemin vastoin Jumalan tahtoa. Raamattu sanoo että jokainen ihminen joka ei usko Herraan Jeesukseen on saatanan orjuudessa ja toteuttaa hänen tahtoaan. saatanan tahto on aina Jumalan tahtoa vastaan. Jumalan tahto on että Jerusalem kuuluu tiukasti yhteen ja saatanan tahto on päinvastainen.

Raamattu eli Jumalan sana joka on totuus kertoo mitä viimeisinä päivinä tapahtuu. Pakanakansat tulevat jakamaan Jerusalemin. Juuri tästä neuvotellaan nyt YK:ssa. Sillä jos palestiinasta tehdään oma valtio niin he ja kaikki muutkin pakanakansat jotka YK:hon kuuluvat tulevat vaatimaan ja painostamaan Israelia luovuttamaan osan Jerusalemia palestiinalaisille.

Tämä tehdään maailman suvaitsevaisuuden hengessä sillä maailma ei suvaitse sitä että Jumala on antanut Israelin maan Juutalaisille. Maailman suvaitsevaisuus joka suvaitsee Jumalan tahdon vastaisia asioita koska on perkeleestä haluaa suvaitsevaisuuden nimissä antaa osan Jerusalemista palestiinalaisille vastoin Jumalan tahtoa jonka Jumala sananssaan ilmoittaa.

Maailman suvaitsevaisuus ei suvaitse Jumalan tahtoa ja ilmoitusta siitä kenelle Israelin maa kuuluu vaan maailman suvaitsevaisuus suvaitsevaisuuden nimissä haluaa jakaa Jerusalemin. Maailman suvaitsevaisuus ei kunnioita Jumalan tahtoa Jerusalem kysymyksessä vaan katsoo koko asiaa vain sielullisesti ihmisten näkökulmasta joka on suoraan Jumalan tahtoa vastaan.

Maailman suvaitsevaisuus tekee Israelista suvaitsemattoman maailman silmissä koska Israel vetoaa siihen mitä Jumala on heille luvannut ja antanut. Koska Israel ei tule suvaitsemaan sitä että Jerusalem jaetaan niin maailman kaikki kansat alkavat vihaamaan Israelia koska se ei suvaitse Jerusalemin jakamista vaikka koko maailma suvaitsevaisuuden hengessä niin haluaa. Tällöin toteutuu viimeiset profetiat ennen Herran Jeesuksen paluuta.

Jumala kokoaa pakanakansat yhteen ja käy heidän kanssaan oikeutta Israelin tähden.

Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Sak 12:10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

Sak. 13:8 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle.
13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani."

Raamattu ilmoittaa että juuri ennen Herran Jeesuksen paluuta Jerusalemista tulee juovuttava malja kaikille kansoille. Kaikki kansat tulevat vihaamaan Jerusalemia ja kokoontumaan sitä vastaan. Silloin kaksi kolmannesta juutalaisia tapetaan mutta viimeinen kolmannes kääntyy Herran Jeesuksen puoleen Hänen jonka he ovat lävistäneet ja huutavat Herran Jeesuksen nimeä avuksi ja silloin Herra Jeesus palaa ja tekee lopun kaikista sotajoukoista jotka Jerusalemia vastaan hyökkäävät ja antikristuksesta. Herra Jeesus pelastaa koko Israelin jäännöksen koska he kääntyvät epäuskostaan ja huutavat Herraa Jumalaansa avuksi ja silloin heidän Herransa vastaa heille ja pelastaa heidät.

Raamatun profetiat käyvät tällä hetkellä kirjaimellisesti toteen lähi-idässä ja kohta koko maailma alkaa vihaamaan Israelia koska Israel ei tule suvaitsemaan maailman suvaitsevaisuutta joka haluaa jakaa Jerusalemin suvaitsevaisuuden nimissä palestiinalaisille. Pakanakansat saavat hetkeksi jaettua Jerusalemin mutta jokainen joka nousee Jerusalemia nostamaan repii itsensä siihen koska Jerusalem on Suuren Jumalan kaupunki.

On hulluutta alkaa sotimaan Luojaansa vastaan - vielä on armonaikaa ottaa vastaan Golgatalla kirjoitettu rauhansopimus. Mutta muista, sinun on henkilökohtaisesti sitouduttava Suuren Kuninkaan tarjoamaan rauhansopimukseen jotta voit välttää Hänen vihansa Herran päivänä kun kuningasten Kuningas aloittaa hyökkäyksensä taivaasta!

Ilm.19:11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
19:12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,
19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
19:14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
19:15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
19:16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."
19:17 Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: "Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle
19:18 syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten."
19:19 Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan.
19:20 Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.
19:21 Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen suustaan; ja kaikki linnut tulivat ravituiksi heidän lihastansa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Tänään tämä suvereeni apartheid-valtio ilmoitti.."

+++ Ota selvää, mitä apartheid tarkoittaa. Israelissa ei ole apartheid-lakeja, jotka määrittäisivät ihmisen oikeudet rodun perusteella. Totuus on se, että Länsirannalla sai liikkua suhteellisen vapaasti ennen 90-luvun intifadaa sekä massiivista terrorismi- ja itsemurhaiskukampanjaa. Liikkumisrajoitukset ovat aina olleet seurausta väkivallasta eivät syy siihen kuten usein asia esitetään kun lähi-idän konfliktin syy-seuraus-suhteet sekoitetaan.

Mikäli Arafat olisi hyväksynyt Bill Clintonin suuren unelman ja palestiinalaisvaltio olisi tuolloin perustettu kun kaikki edellytykset olivat niin tilanne olisi varmasti toinen. Arafat teki historiallisen virheen, josta hänen kansansa maksaa kalliisti, koska kukaan ei tiedä milloin tai tuleeko ikinä toista vastaavaa mahdollisuutta, jossa ensin on rakennettu vuosikymmen luottamusta osapuolten välille ja lopullinen sopimus oli vain tahdosta kiinni.

Siirtokuntiin sisältyy selkeä rangaistuksellinen elementti, jonka joku Likudin edustaja joskus haastattelussa suoraan myönsikin. Aina kun palestiinalaiset liukuvat pois rauhanprosessin raameista kohti tilannetta, jossa Israelin oikeutta olla olemassa ei tunnusteta niin lisälupia rakennuksiin myönnetään. Juridisesti kaikkien siirtokuntien absoluuttinen laittomuus ei ole mikään itsestäänselvyys, koska maa-alue on kiistelty eli Israel miehittää kiisteltyä aluettta eikä sellaista aluetta, jolle olisi osoitettavissa selkeä omistaja, jolta se on alunperin viety. Osa siirtokunnista silloin kun ne selkeästi haittaavat muiden elämää on toki osoitettavissa rauhan esteiksi, normaalin moraalin vastaisiksi ja poliittisesti kiusallisiksi. Se, että juutalaisten asuminen Länsirannalla oli kategorisesti kiellettyä ei sen sijaan voi mikään laki kuin ehkä Natsi-Saksassa, jossa juutalaisilla ei ollut oikeuksia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"The reason, we would submit, why the above-mentioned assertion denying an occupation is so roundly rejected is because it tries to underpin a political objective with a legal argument that cannot be sustained.

It fails to interact with the first of all occupation law norms, namely, the correct definition of an occupation. Pursuant to the law of occupation, a power becomes an occupying power in accordance with a purely factual criterion, namely, that the relevant territory has actually been placed under its authority (occupation is defined by Article 42 of the Hague Regulations of 1907 and not Article 2 of the four Geneva Conventions of 1949). This definition does not depend on the territory having belonged to the power that was in control in the relevant territory on the eve of the said territory actually being placed under the authority of another power.

- - -

The states who negotiated the Geneva Conventions in 1949 aimed to prevent these very aforementioned changes from occurring in occupations which might arise one day in the future. Among those states that enshrined the prohibition of settlement activities by an occupying power in the Fourth Geneva Convention was the State of Israel. It may be interesting to recall that these states were in fact codifying a legal norm that already existed under the law governing occupation, dating back to the nineteenth century and already principally codified in the 1907 Hague Regulations.

Settlement activities are incompatible with the very purpose of the International Law of Occupation. The law of occupation aims to ensure that occupation – by definition a temporary situation during which the occupant administers the territory, but does not acquire it – does not unduly affect or modify the characteristics of the said territory, including in as far as demographic composition, traditions and culture are concerned.

As alluded to at the outset, those who claim that there is no occupation and that settlement activities are legitimate seem to do so for reasons that cannot be sustained – or even explained – by means of law. The politically charged environment, in which these questions are often addressed, is already prone enough to distortions and half-truths, which offer little help for the reader seeking to sort out the legal arguments at stake. Worse even, such an environment tends to blur the picture of a reality being imposed on the lives of millions – millions who depend on respect of international humanitarian law, including the law of occupation – just so that they can live as normal a life as is possible. Unfortunately, this objective is often absent from the debate."
http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Wh...

Olojen joskus normalisoituessa kaiketi nähdään sekin päivä, että Palestiinankin valtioon saa asettua juutalaisia asukkaita.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Mikäli Kalevin argumentti hyväksytään tarkoittaisi se myös, että kaikki 1948-1967 Länsirannalle muuttaneet palestiinalaiset tai heidän rakentamansa talot olisivat laittomia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #89

Jos tuollaisia muuttajia on ollut, eivät he nähdäkseni miehittäjävaltiota edusta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #90

Kyllä he olivat tuolloin kaikki Jordanian passilla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #92

Jordania liitti Länsirannan muuhun valtioalueeseensa, mutta sitäkään liikettä ei kansainvälisoikeudellisesti hyväksytty.

Jordanian miehitysajan kansainvälisoikeudelliset rikkomukset eivät kuitenkaan "kuittaa" pois Israelin toteuttamia kansainvälisen oikeuden loukkauksia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #93

"Jordanian miehitysajan kansainvälisoikeudelliset rikkomukset eivät kuitenkaan "kuittaa" pois Israelin toteuttamia kansainvälisen oikeuden loukkauksia."

+++ Ei sellaista ole kukaan väittänytkään vaan, että Jordanian vallan aikana Länsirannalle muuttaneet ihmiset ja kaikki 1948-1967 rakennetut asumukset ovat laittomia. Siis mikäli hyväksytään sinun puoltamasi kanta, että valtiottoman alueen miehitys voidaan laskea Geneven sopimuksen alaiseksi miehitykseksi sekä näin ollessa vielä tulkita sitä siten, että vapaaehtoinen muuttaminen olisi väestönsiirtoa.

Todellisuudessa ainoa vahvistettu kansainvälinen raja, joka Palestiinan alueella sijaitsee on vanha Palestiinan mandaattialueen raja. Sen jälkeen ei ole tehty Israelin eikä arabien taholta hyväksyttäviä rajasiirtoja. Argumentit kuten "YK:n yleiskokous" tai "enemmistö on sitä mieltä" eivät tee jostakin palestiinalaisten kinuamasta asiasta lakia, joka olisi sopimuksin vahvistettu. Mahdollisen palestiinalaisvaltion osia tulisi joka tapauksessa sijaitsemaan myös 1948 rajojen sisäisessä Israelissa, koska ei ole mitään järkeä tyhjentää lähellä 1949 aselepolinjaa olevia siirtokuntia vain sen vuoksi, että taistelut joskus sattuivat pysähtymään sinne. Tai mikäli YK:n yleiskokouksen enemmistöpäätökset, jotka on saatu aikaan äänestämällä sellaisten maiden toimesta, jotka eivät edes hyväksy Israelin olemassaoloa, hyväksytään erehtymättömiksi niin sitten pitää hyväksyä myös USAn vetot turvallisuusneuvostossa eikä nillittä niistä.

Lähes kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tulee neuvottella ratkaisu, jonka tuloksena palestiinalaisilla on oma hallinto ja alue. Niin kauan kun palestiinalaispuo9li esittää uhria ja yrittää esittää Israelin aggressorina ei mitään todellista voida saavuttaa. Palestiinalaisten identiteetti oli 60-luvulle saakka syyrialainen/arabialainen ja tarinat Israelista, joka miehittää palestiinalaisille yksinoikeudella ikiaikaisesti kuulunutta maata ovat pelkkää fantasiaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #94

Nyt pitäisi siis tietää onko ja missä määrin vuosina 1948 - 1967 ollut väestönsiirtymiä Länsirannallle ja mitä väestöä on ollut kyseessä.

Miehittämiskanta ei ole minun vaan muun muassa Kansainvälisen tuomioistuimen vahvistama näkemys.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #95

Tuomioistuimen neuvoa antavasta mielipiteestä on olemassa muitakin kantoja eivätkä kaikki maat edes hyväksy ICJ:n päätöstä, joten päätös ei sinällään ole määräys Israelille tehdä yhtään mitään. On myös hyvin kyseenalaista väittää 1967 sodassa valloitettuja alueita miehitetyiksi edes fyysisesti, koska Gaza on kokonaan palestiinalaisten hallinnassa ja Länsirannalla PA:n alaisuudessa suurin osa palestiinalaisten asuttamista alueista. Gazassa muuten Hamas oli viime vuoden tammi-lokakuussa kiduttanut 180 ihmistä, teloittanut 7 epäiltyä ilman tuomiota ja hirttänyt yhden. "Miehittäjä" Israelin alaisuudessa hekin olisivat yhä hengissä ja terveinä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #100

Olen täällä jo aiemminkin todennut, että Israelin kiistanalaisuusdoktriini on ilmeisen selvästi osa ongelmaa eikä minulla ole tarvetta muuttaa aiempaa käsitystäni.

Gazassa ei enää ole Israelin joukkoja (eikä siviilejä), mutta kysymyksessä on vain pieni osa aikoinaan miehitetyistä alueista.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #101

"kysymyksessä on vain pieni osa aikoinaan miehitetyistä alueista."

Niin on, mutta yli 90% miehittämistään alueistahan Israel on palauttanut. Kun toisen maailmansodan kauhut paljastuivat maailmalle koki antisemiittinen pohjavire pienen kolauksen ja juutalaisille päätettiin äänestyksellä antaa auktoritetti pienessä maapläntissä, joka heille oli jo kerran kokonaisuudessaan luvattu. Israel on pitänyt kuitenkin melko tiukasti kiinni siitä, ettei se edes yritä liittää itseensä alueita, jotka ovat alkuperäisen mandaattialueen ulkopuolella. Mielestäni jo tämä osoittaa, että kyseessä ei ole ekspansionistinen valtio eikä jotain 20-30 kilometrin etenemisiä wanhan mandaatin sisällä voida laskea imperialismiksi.

Arabit ovat vain huonoja häviäjiä. Ei heillä oikeasti mitään hätää ole. Kyllä sinunkin jo fiksuna miehenä pitäisi se nähdä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #103

Eli kymmenisen prosenttia on palauttamatta ja palauttamiseen sillä kymmenen prosentin asujaimistolla kansainvälisen oikeuden mukaan on oikeus.

Palestiinan mandaattialuetta ei missään vaiheessa luvattu kokonaaan juutalaisille (ja sitä ongelmaahan yhä tänä päivänä setvitään).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #104

Ei luvattu ei ja siksi kuten tästä linkkamastani kuvasta voit päätellä arabit saivat jo osansa mandaattialueesta:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:BritishMand...

Palestiinan "ensimmäisen jaon" jälkeen tuskin kenelläkään oli epäselvyyttä siitä, mikä alue oli tarkoitettu lopulta jäävän juutalaisvaltioksi. Ikävä kyllä asia pääsi välillä unohtumaan ja Britannia näki mieluummin Palestiinan omana siirtomaanaan kuin toteutti sille kansainvälisen yhteisön antamaa tehtävää. Toisen maailmansodan jälkeen sitten oltiinkin erilaisessa henkisessä tilassa kuten jo kirjoitin ja juutalaisille oli paljon sympatiaa maailmassa.

1920-luvun ja YK:n jakopäätöksen väliin jäävänä aikana kuitenkin Palestiina oli jo muuttunut paljon. Molemmat populaatiot olivat kasvaneet vauhdilla, joten tehtiin ehdotus "toisesta jaosta" YK:ssa, joka myös hyväksyttiin. Sen sijaan sitä ei koskaan toteutettu, koska arabipuoli valitsi mieluummin sodan. Jako on ollut pöydällä tämänkin jälkeen, mutta lopulta kyse on siitä, että arabit ovat huonoja häviäjiä. Mitään Palestiinan pakolaisongelmaa ei olisi jos arabimaat olisivat asuttaneet pakolaisensa kuten muuallakin jatkuvasti pakolaisten kanssa tehdään. Heidät uudelleenasutetaan. Israeliin jääneet arabit ovat täysvaltaisia kansalaisia ja ainoa arabiryhmä, jossa esim. kristittyjen arabien vaino ei ole lisääntynyt 2000-luvulla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #107

Häviäjälläkin voi olla kansainvälinen oikeus puolellaan eikä Länsirannan arabiasutus häviä mihinkään, vaikka palestiinalaispakolaisten asiat olisi muualla hoidettu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #110

Tietenkin Palestiinan arabeilla on oikeus asua Länsirannalla kuten muillakin Palestiinan asukkailla. Pakolaiskysymys on tietysti ratkaistava, mutta sen syntymiseen ja jatkumiseen osallisten maiden on osallistuttava muidenkin kuin Israelin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #111

Käytännössä valintana lie vähäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta paluu joko Palestiinan valtion alueelle tai jääminen muille asuinsijoille.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #112

Paluu? Palaajia on ehkä 30-50 000. Muut olisi pitänyt asuttaa uusiin kotimaihinsa kuten me Suomessakin pakolaisten kanssa toimimme.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #104
Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #104

Kalevi Kämäräinen:"Eli kymmenisen prosenttia on palauttamatta ja palauttamiseen sillä kymmenen prosentin asujaimistolla kansainvälisen oikeuden mukaan on oikeus."

Ei ainakaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien 242 ja 338 mukaan ole mitään ehdotonta oikeutta palauttamiseen. Onko sinulla esittää jokin kohta mainitsemastasi kansainvälisestä oikeudesta, jossa vahvistetaan nimenomaan asujaimiston oikeus palauttamiseen. Tuo kymmenen prosenttiahan oli ennen vuotta 1967 Jordanian miehittämä, ennen vuotta 1948 osa brittiläistä mandaattialuetta ja ennen noin 1920 osa ottomaanien imperiumia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #116

Kenellekäs muulle alue pitäisi palauttaa ellei sen asujaimistolle?

Päätöslauselma 242:n mukaan asia voidaan toki hoitaa aluevaihdoinkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #118

"Kenellekäs muulle alue pitäisi palauttaa ellei sen asujaimistolle?"

On heikko argumentti väittää, että PL242 kehoittaisi tuollaiseen kun sen laatimisen aikaan ei yksinkertaisesti ollut yleisessä tietoisuudessa olemassa sellaista entiteettia kuin Palestiina tai palestiinalainen kansa, jolla on suvereeni vaade maa-alueeseen. Kyseessä oli silloin ja on yhä ei kenenkään maa.

Toisaalta samainen argumentti on juutalaisvastainen, koska juutalaiset ovat alueen asujaimistoa vähintään yhtä lailla, vaikka heidän asutuksensa alueelle estettiin 19 vuoden ajan väkivalloin. On täysin mahdotonta loogisesti käsittää miten tämä lyhyt ajanjakso muka muuttaisi alueen historiallisen ja kulttuurisen luonteen niin täysin, että vain arabeille jäisi oikeutttu vaade sitä kohtaan?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #119

Kyllä se oli tiedossa jo pitkin mandaattiaikaakin, kun niitä jakoehdotuksia tehtiin aina silloin tällöin ja joista yksi on käytännön kautta jotenkin toteutunutkin. Ei kenenkään maa on ollut maapallolla jo pitkään hyvin vähissä ja kyseinen alue ei siihen lukeudu.

Ennen vuotta 1948 nykyinen Länsiranta oli lähes sataprosenttisesti arabien asuttama. Poikkeus on lähinnä jotkin alueet Jerusalemissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mandatory_Palestine#m...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #120

Palestiinan kansaa ei mainita mandaatissa eikä pl242:ssa kertaakaan.

Kartassasi ei ole eroteltuna mitään Länsirantaa, joten sitä on vaikea kommentoida. Ramallah on toki luonnollinen pääkaupunki Palestiinan arabeille.

Länsiranta on kiistelty alue eikä ole olemassa missään sellaista sopimusta, dokumenttia tahi lakia, joka osoittaisi sen kiistatta kuuluvan vain Palestiinan arabeille. Oslon sopimuksessakin se on asetettu neuvoteltavaksi. Miksi palestiinalaiset suostuivat sellaiseen jos heillä kerran on suvereeni vaade?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #121

Asia on pääteltävissä kartan hallinnollisista alueista. Muutoin tämä keskustelu ei etene mihinkään, joten pidä näkemyksesi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #118

Kalevi Kämäräinen: "Kenellekäs muulle alue pitäisi palauttaa ellei sen asujaimistolle?"

Naurettavaa kiemurtelua, Kalevi. Varo ettet mene solmuun. :) Kysyin onko sinulla esittää jokin kohta mainitsemastasi kansainvälisestä oikeudesta, jossa vahvistetaan nimenomaan asujaimiston oikeus palauttamiseen.

Sitä paitsi 242 ja 338 eivät missään kohdissaan puhu Israelin asevoimien sataprosenttisesta vetäytymisestä vallatuilta alueilta. Pinta-alallisesti Israel on luovuttanut jo 90 %, joten eiköhän ole toisen osapuolen vuoro välillä toteuttaa päätöslauselmien 242 & 338 vaatimuksia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #129

Siinähän niitä perusteita luetellaan:
http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/19862D03C564FA...

Vetäytymisasiassa lue kommenttini 6.6. klo 14.04. Jos ei mene viesti perille, ei ole minun vikani.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #130

Kalevi, linkissäsi 6.6. klo 14.04 sanotaan esimerkiksi näin:

"In our resolution we stated the principle of the 'withdrawal of Israel armed forces from territories occupied in the recent conflict'... "

Tiedät hyvin, että koska tekstissä sanotaan 'territories' eikä 'the territories', se ei vaadi Israelin asevoimien vetämistä kaikilta 1967 vallatuilta alueilta. Tämän vahvistaa 242:n pääarkkitehti, lordi Caradon itse:

"And that is why one has to work for agreement. This is essential. I would defend absolutely what we did. It was not for us to lay down exactly where the border should be. I know the 1967 border very well. It is not a satisfactory border, it is where troops had to stop in 1949, just where they happened to be that night, that is not a permanent boundary... "
http://www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/peace/guid...
http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Another-ta...

Kalevin linkki jatkaa:

"...and in the preamble we emphasized 'the inadmissibility of the acquisition of territory by war'."

Siksipä rajoista pitääkin sopia neuvotteluissa, joiden tuloksena ovat 242:n mukaiset turvalliset ja tunnustetut rajat. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa käsittää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #132

OLen jo aiemmin todennut, että aluevaihdoin asia on järjestettävissä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #134

Kalevi Kämäräinen: "OLen jo aiemmin todennut, että aluevaihdoin asia on järjestettävissä."

Tuotahan sinä onneton jankutat kiertäessäsi varsinaista kysymystä kuin hullu kuumaa puuroa. Kuten edellä totesin:

- 242 ja 338 eivät vaadi Israelin asevoimien vetämistä kaikilta 1967 vallatuilta alueilta
- 242 ja 338 asettavat painavia velvoitteita myös arabiosapuolelle
- 242 ja 338 eivät esitä sellaista järjestystä, että Israelin pitäisi ensi toteuttaa kaikki velvoitteet ja arabiosapuolen vasta sitten
- 242:n (johon 338 pohjautuu) pääarkkitehti lordi Caradon ei ole tästä eri mieltä

Aluevaihtojen periaate sinänsä on jo hyväksytty Israelin ja palestiinalaisten kesken. Kuitenkaan mitään väittämääsi "palauttamiseen sillä kymmenen prosentin asujaimistolla kansainvälisen oikeuden mukaan on oikeus" ei ole olemassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #136

Mikä omasta mielestäsi on varsinainen kysymys?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussäännöksen sotarikoksia koskeva 8 artikla kertoo muun muassa:
"2. For the purpose of this Statute, ‘war crimes’ means:
(a) Grave breaches of the Geneva Conventions of 12 August 1949, namely,
any of the following acts against persons or property protected under the
provisions of the relevant Geneva Convention:

- - -

(b) Other serious violations of the laws and customs applicable in
international armed conflict, within the established framework of
international law, namely, any of the following acts:
- - -
(viii) The transfer, directly or indirectly, by the Occupying Power of parts of its own civilian population into the territory it occupies, or the deportation or transfer of all or parts of the population of the
occupied territory within or outside this territory;

- - -"
http://www.icc-cpi.int/nr/rdonlyres/ea9aeff7-5752-...

Miehittäjävaltion tekemä oman väestön siirto miehitysalueille ei siis ole kiinni Geneven IV sopimuksista vaan sen katsotaan olevan jo muutoin kansainvälisen oikeuden vastainen toimi.

Israel on allekirjoittanut kyseisen sopimuksen, mutta jättänyt ratifioimatta. Syykin lienee ilmeinen.
https://treaties.un.org/Pages/ViewDetails.aspx?src...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Miehittäjävaltion tekemä oman väestön siirto miehitysalueille ei siis ole kiinni Geneven IV sopimuksista vaan sen katsotaan olevan jo muutoin kansainvälisen oikeuden vastainen toimi."

Väestönsiirrolla tarkoitetaan sellaisia toimia, mitä natsi-Saksa teki toisessa maailmansodassa, koska juuri sitä varten sopimus laadittiin. Jos taas puhutaan Geneven sopimuksen humanitaarisista kohdista niin Israel on ne hyväksynyt ja noudattaa niitä osana tapaoikeutta.

Mielestäni asiaa voisi verrata siihen jos Suomi olisi saanut Karjalan takaisin haltuunsa 60-luvulla ja nyt suomalaisten muuttamista takaisin ikiaikaisille asuinsijoilleen väitettäisiin sotarikokseksi. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi lakikaan. Suomi sentään tuomittiin hyökkääjävaltioksi, mitä Israelista ei koskaan ole väitetty.

Länsiranta on ehkä jotain baltiarallaa Helsinki-Tampere-Lahti kolmion kokoinen alue yhteensä, jossa on aina asunut juutalaisia. On ilmiselvää, että koko suuren arabikansan kiihottuminen näin pienestä pläntistä maata johtuu aivan jostain muusta kuin Geneven sopimuksesta. Nöyryytys siitä, että pieni Israel näytti sodassa pystyvänsä suojelemaan itseään sekä vieläpä lyömään hyökkääjän aina kauemmas mistä tämä lähti on jotain mitä suurkansa ei kestä pienemmältä. Kyseessä on psyykkinen eikä juridinen trauma. Arabeilla olisi peiliinkatsomisen paikka.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #102

Luonnehdintasi väestönsiirroista ei vastaa Geneven sopimuksen tulkintaa eikä Kansainvälisen rikostuomioistuimen artikloita.

Jännitteet osapuolten välillä ovat vanhempia kuin vuoden 1949 Geneven sopimukset, mutta niihin voivat alueen arabiasukkaat vedota. Sinänsä Israelin itsenäisyyssodan lopputulos onkin kyllä kunnioitettava saavutus.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #105

Luonnehdintani väestönsiirroista vastaa juurikin sitä miksi nuo pykälät sopimukseen laitettiin eli estämään vastaava, mitä Saksa teki itäisessä Euroopassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #106

Jos haluat rinnastaa Israelin toimia natsi-Saksan tekemisten kanssa, en ala kinata.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #109

Kalevi, etkö ollenkaan lue viestejä joita kommentoit?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #115

Luen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #117

Arvelinkin, Kalevi, että vika on ymmärryksessä. :)

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #105

Kalevi Kämäräinen: "Luonnehdintasi väestönsiirroista ei vastaa Geneven sopimuksen tulkintaa eikä Kansainvälisen rikostuomioistuimen artikloita."

Et kuitenkaan pysty perustelemaan väitettäsi millään tavalla. Niinpä sillä ei ole mitään arvoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #133

Lue kommenttini 6.6. klo 14.16 ja 7.6. klo 21.04. Jos et niitä ymmärrä, en mahda mitään.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki

Janne Hilden: "Apartheid on nykypäivänä voimissaan. Sillä alalla Israel jatkaa tutuksi tulleita riidanhaasto-manöövereitään. Tänään tämä suvereeni apartheid-valtio ilmoitti, että he rakentavat 1500 uutta kotia uudisasukkailleen."

Voi Janne, antaisit itsestäsi paljon älykäämmän vaikutelman, jos et käyttäisi sivistyssanoja, joiden merkitystä et ymmärrä. Israelin toiminta ei millään mittapuulla apartheidin määritelmää, jonka löydät esimerkiksi täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki

Janne Hilden: "Sytykkeen kansainvälisen lain vastaisille rakennussuunnitelmille antoi... "

Siirtokunnat sijaitsevat kansainvälisten Oslon sopimusten mukaisilla C-alueilla, joissa Israelilla näiden sopimusten mukaan on valta ja vastuu myös kaavoituksen ja rakennuslupien myöntämisen suhteen.
http://israelipalestinian.procon.org/view.backgrou...
https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Peace...

Sitä paitsi Länsiranta ja Itä-Jerusalem, joissa siirtokunnat sijaitsevat, ovat perinteistä juutalaisten asuinaluetta, Juudeaa ja Samariaa. Juutalaiset olivat poissa 19 vuotta, silloinkin vain etnisen puhdistuksen vuoksi, jonka Jordania teki hyökkäyssodassaan 1948-49. Monet Länsirannan kaupungeista, kuten Hebron, ovat juutalaisten perustamia. Tietääkseni yksikään ei ole palestiinalaisten perustama.

Ikivanhat juutalaiskorttelit, jotka Jordania hyökkäyssodassaan puhdisti juutalaisista tuoden tilalle kymmeniätuhansia arabeja, sijaitsivat juuri Itä-Jerusalemissa. Etnisen puhdistuksen lisäksi Jordania aloitti Itä-Jerusalemissa massiiviset toimet sen juutalaisen historian hävittämiseksi; muun muassa yli 50 synagogaa tuhottiin.

Juutalaiset pääsivät palaamaan 1967, kun Israel kuuden päivän sodassa valloitti Länsirannan ja Itä-Jerusalemin miehittäjävaltio Jordanialta — ei siis palestiinalaisilta.

Tällä hetkellä Länsiranta on kiistanalaista aluetta, jonka jakamisesta on tarkoitus päättää neuvotteluin. Näin toteaa muun muassa YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242, joka velvoittaa paitsi Israelia myös arabeja.

Jordanian suorittama etninen puhdistus ei anna arabeille yksinoikeutta asua ja rakentaa Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa. Juutalaisilla on vähintään yhtä suuri oikeus elää historiallisella kotiseudullaan. Rauhassa ja turvassa terrorilta. Vapaina jatkuvista vaatimuksista Judenrein Lähi-idästä.

Janne, eikö oikeasti olekin naurettavaa edes ajatella, että jokin Geneven sopimus kieltäisi juutalaisia asumasta kaikista maailman paikoista juuri Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa, missä heitä on asunut iät ja ajat, joka on heidän kulttuurillista ja uskonnollista ydinaluettaan, ja joka on täynnä heidän perustamiaan kaupunkeja ja kyliä. Länsiranta oli arabialuetta vain 19 vuotta, vuodet 1948 - 67, ja silloinkin vain ja ainoastaan Jordanian suorittaman laittoman etnisen puhdistuksen takia.

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki

Kalevi Kämäräinen: "Lopputulokseen käsityseroilla on merkitystä sikäli, että miehitetyistä alueista on luovuttava kokonaan (mahdollisten aluevaihtojen kera) kun taas kiistanalaisista voisi pitää kiinni siten, ettei sataprosenttinen aluekompensaatio olisi tarpeellinen."

Laadittaessa päätöslauselmaa 242, hankalinta oli sopia mihin asti Israelin joukot tulisi valloitetuilta alueilta vetää. NL ja arabimaat vaativat täydellistä vetäytymistä mutta Israelin ja USA:n mielestä 242:n turvalliset rajat eivät voineet olla samat kuin entiset 'rajat' eli sattumanvaraisesti muodostuneet vuoden 1949 aselepolinjat.

Sanamuoto on yksiselitteinen. Se jätti liikkumatilaa tuleviin neuvotteluihin — eikä siis tarkoita maan hankkimista sodan avulla — mutta tilanne jämähti arabimaiden huippukokouksessaan sorvaamaan kolmen ein päätökseen: ei rauhaa Israelin kanssa, ei Israelin tunnustamista, ei neuvotteluja Israelin kanssa. Arabien yhteinen päätös oli siis täsmälleen 242:n vastainen ja se on voimassa tänäkin päivänä muiden paitsi Egyptin ja Jordanian osalta, jotka ovat tehneet muodollisen rauhansopimuksen Israelin kanssa.

Lordi Caradon:

"The purposes are perfectly clear, the principle is stated in the preamble, the necessity for withdrawal is stated in the operative section. And then the essential phrase which is not sufficiently recognized is that withdrawal should take place to secure and recognized boundaries, and these words were very carefully chosen: they have to be secure and they have to be recognized. They will not be secure unless they are recognized."

Lordi Caradon ilmaisi myös mielipiteensä vihreästä linjasta tavalla, joka ei selityksiä tarvitse.

"And that is why one has to work for agreement. This is essential. I would defend absolutely what we did. It was not for us to lay down exactly where the border should be. I know the 1967 border very well. It is not a satisfactory border, it is where troops had to stop in 1947, just where they happened to be that night, that is not a permanent boundary . . . "

On kohtuutonta vaatia Israelia noudattamaan kaikkia 242 vaatimuksia, jopa sellaisia joita siinä ei edes ole, kiinnittämättä huomiota myös vaatimuksiin, joita siinä asetettiin arabeille.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kuten kirjoitin, lopputulokseen käsityseroilla on merkitystä sikäli, että miehitetyistä alueista on luovuttava kokonaan (mahdollisten aluevaihtojen kera) kun taas kiistanalaisista voisi pitää kiinni siten, ettei sataprosenttinen aluekompensaatio olisi tarpeellinen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki

Janne Hildén: "Näinollen Yhdysvallat antoi tukensa palestiinalaisten yhteishallitukselle. [. . .] Myöskin EU kiittelee palestiinalaisten uutta hallitusta."

Jos luit linkeistäsi muutakin kuin otsikot, huomasit, ettei tuki ja kiittely ollut likimainkaan varauksetonta.

"EU:n mukaan unionin tuki hallitukselle riippuu sen sitoutumisesta vuoden 1967 rajojen mukaiseen kahden valtion ratkaisuun ja Israelin olemassaolonoikeuden tunnustamiseen."

"Yhdysvallat aikoo kuitenkin seurata tarkasti uuden hallituksen tekoja."

"Yhdysvallat pitää Hamasia terroristijärjestönä, mutta maanantaina Yhdysvallat sanoi tekevänsä yhteistyötä ja rahoittavansa uutta 'teknokraattien' hallitusta."

Hamas on selvästi ilmoittanut mikä on sen suhde yhteishallitukseen: ”Luovumme hallituksesta mutta pysymme vallassa. Luovutamme paikkamme, mutta emme luovu pelaajan roolistamme.”

Aika näyttää.

Toimituksen poiminnat