Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Blondi, joka rakastaa uhanalaisten eläimien ampumista

  • Blondi, joka rakastaa uhanalaisten eläimien ampumista
  • Blondi, joka rakastaa uhanalaisten eläimien ampumista

Eläinten oikeuksista huolissaan olevat ihmiset ovat järkyttyneitä 19-vuotiaan teksasilaisen cheerleader-blondin, Kendall Jonesin, verisestä harrastuksesta. Tämä Texas Tech-yliopiston huutosakinjohtaja ja aloitteleva tv-tähti on jo 13-vuotiaasta asti metsästänyt uhanalaisia lajeja Zimbabwen ja Etelä-Afrikan riistamailla. 

Ihmisten some-raivo neitiä kohtaan on noussut korkeisiin sfääreihin, sen jälkeen kun Ms. Jones on julkaissut Facebook-sivullaan yhteiskuvia ampumiensa eläinten kanssa. Ja onhan sivu kerännyt jo melkein 23 000 tykkäystä. Tosin suurin osa kommenteista on vähemmän mairittelevia tätä huvimetsästäjäneitiä kohtaan:

"I'd love to drop kick you into a lions’ den, see how you do without your gun."

 "No matter how you look at it, seeing people smiling over the dead body of such a majestic animal is just sad."

"What a disgusting excuse for a human being.  Being allowed to kill beautiful animals like leopards is a disgrace." 

"You are absolute scum. I hope a gorgeous African animal takes its own revenge on you one day for all the beautiful souls you have shot."

Ms. Jones itse sanoo olevansa luonnonsuojelija, ja perustaa väitteensä National Geographicin vuonna 2007 julkaisemaan tutkimukseen. Jonka mukaan "trophy hunting" auttaa Afrikan eläintensuojelua, koska huvimetsästäjät maksavat sievoisia summia valtioille ampumistaan eläimistä. Kendall Jonesin puolustusargumentti asiaan on:

"How would farmers be able to afford monthly feed and vet bills (over $15,000 a month) if there was no value on the animals? Come on people think about these things."

"Hunters are the biggest conservationists there are, we want animal populations to grow and thrive!"

Vaikka neiti on kehoittanut arvostelijoitaan "mietimään asioita", niin eläinten ystävät ovat kuitenkin laatineet adressin change.orgiin häntä vastaan. Toisessa nettiadressissa vaaditaan neidin Facebook-sivun sulkemista, koska sivu tukee eläimiin kohdistuvaa julmuutta. Aiheuttamastaan kohusta Ms. Jones on hyötynyt taloudellisesti, sillä hänen on tarkoitus aloittaa oma metsästysohjelmansa Sportsman Channel-kanavalla. 

Trophy hunting on saanut uuden mannekiinin.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Personal trainerit, laihdutuslääkkeet ja erkoisdieetit tulevat kalliiksi. Mitäpä niistä riippuvainen ihminen ei tekisi elääkseen.

Janne Hilden

Hyvin onnistunut "celebrity stunt", eksoottisten eläinten nahkoja nylkemällä.

Pirjo Jokinen

" "trophy hunting" auttaa Afrikan eläintensuojelua, koska huvimetsästäjät maksavat sievoisia summia valtioille ampumistaan eläimistä. Kendall Jonesin puolustusargumentti asiaan on:"

-Ööö.. Jos kyse on vain provokaatiosta..? Mutku.. Spermapankistakos neiti sitten uusia lajeja suoltaa kun on ampunut ne sukupuuttoon?

Pitää muita tyhminä, joita juuri the Hänen pitää provosoida hereille. En raivostu, ihmettelen?

Nuoruus ja hulluus?
Tyhmäilin minäkin kun olin nätti ja nuori. Onneks mulla ei ollu kuudesti laukeevaa!

Janne Hilden

Kuudesti laukeevan lisäksi pitää olla myös miljonääri-isä, jos aikoo vuositolkulla käydä Afrikassa safarilla.
Rahalla saa kaikkea, nyt varmaan Kendall Jonesin sponsorina teurastajaisissa toimii tuo Sportsman Channel.

Antti Jokinen

Ei luvallinen metsästysmatkailu mitää lajeja sukupuuttoon aja. Päinvastoin.

Janne Hilden

Salametsästäjät eivät paljon välitä lajien monimuotoisuudesta. Juuri meni Keniassa tunnettu elefantti:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaan...

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #11

Salametsästys on laitonta ja ei millään tavoin toivottavaa. Mutta luulen, että kyseinen neiti oli ihan laillisella metsästysreissulla. Laillisilla reissuilla on tarkasti määrätty mitä eläimiä saa ampua ja kuinka paljon. Ei siellä päämäärattömästi ammuta kaikkea mikä liikkuu.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #12

Laillisesti kyllä. Eläintensuojelijoiden raivo on kohdistunut suoraan henkilöön, nuori, kaunis, rikas.
Liikaa on ollut metsästyskuvien julkaisu

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #13

Epäilenkin, että tuo nuori, kaunis ja rikas on suurin ongelma eräille tässäkin asiassa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Blondi on oikeassa. Jos valtiot rikastuvat sillä, että uhanalaisten eläinten populaatiot pidetään elinvoimaisina, niiden ei anneta kuolla sukupuuttoon.

Janne Hilden

Yksittäinen urheilumetsästäjä savannilla ei nyt ole kuin pieru Saharassa. Mutta neidin lisäksi saaliinjaolla on monia muita ökyrikkaita, hankkimassa seinälleen metsästysmuistoa.

Eläinten ystävien raivo on rajua - Facebook-sivu on täynnä solvauksia ja tappouhkauksia. Nuo saaliskuvat olisi voinut jättää julkaisematta, mutta sitten olisi jäänyt PR tekemättä.

Erkki Joonala

No jos jonossa on paljon ökyrikkaita, hinnat nousevat ja on entistäkin kannattavampaa pitää eläinkannat elinkelpoisina.

Suurin osa noista 'eläinten ystävistä' eivät oikeasti välitä niistä eläimistä vaan siitä että saavat meuhkata.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On myös eräs Melissa Bachman http://melissabachman.com/

Mielestäni nämä tyypit voisivat maksaa sievoisia summia vaikkapa luontokuvauksesta huippupaikoilla.

Janne Hilden

Just, Winchester Deadly Passion...

Chicks with guns! Mieluummin eläin kameran linssin, kuin kiväärin tähtäimen edessä. Kun huvista on kysymys.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Teknisesti ottaen neiti on kyllä aivan oikeassa - yhden eläimen ampumisella saadaan kustannettua kolmen elatus. Sinällään vähän sama juttu kuin että lehmiä on olemassa vain siksi, että ihmiset syövät niitä. Muuten olisi tapettu sukupuuttoon syömästä meidän kukkapenkkejä.

Ongelma tietenkin on siinä, että leijonia toisin kuin lehmiä ei tapeta ruoaksi. Jättämättä ampumatta sen yhden, oltaisiin saatu kahden sijasta kolme leijonaa. Miksi se pitää ampua? "Koska on vitun siistiä ampua vitun leijonia! Oon tosi kova jätkä! Eikun siis kimma. Kovempi kuin jätkät, jotka eivät ole ampuneet yhtään vitun leijonaa." Tms. tärkeä syy.

Suurempi ongelma on siinä, jos vähemmän ökyt harrastajametsästäjät käyvät ampumassa ne kaksi muuta ja vielä muutaman muun päälle. Ihmisen asenneongelmalla ei ole inhimillisiä rajoja.

Suosittelisin tytölle jousimetsästystä. Sekään ei ole ihan "mano a mano", mutta antaisi edes vähän enemmän pointtia kuin point-and-shoot-metsästys kiväärillä. Saattaisimme jopa päästä katsomaan häkellyttävää Youtube-videota haavoittuneen leijonan vastareaktiosta.

Janne Hilden

Trophy hunting ei Afrikassa tapahdu siten, miten jossain John Waynen Hatari-elokuvassa metsästetään: savannilla riennetään eläimen perässä.

Yhdessä dokumentissä näytettiin, miten ampuja väijyy eläintä kulmakunnan ainoan juomapaikan läheisyydessä suojatussa kopissaan. Kun eläin osuu kohdalle, niin laukaistaan. Epäreilu asetelma ihmisen ja eläimen välillä.
Kaukana "mano a manosta" :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Että tuo olisi oikeasti hyödyksi populaatioille ja paikalliselle eläinsuojelulle. Näin halutaan asia joskus esittää. Mimmi on ampunut todella monia vaarantuneiksi luokiteltuja lajeja, joita ei pitäisi oikeasti antaa metsästää, ellei ole kyse paikallisista riistanhoitajista. Tämä "ympäristönhoito" on tiputtanut esim. leopardien määrän 30%. Kuvista päätellen tyttö roikottelee kuin rättiä tappamiaan arfikanleopardeja.

Oikea tapa olisi todellakin maksaa paikallisille laadukkaista luontokuvaussafareista, mutta siinä ei ehkä saa yhtä repäiseviä selfieitä someen ja se ei ole tarpeeksi seksikästä ellei ole hyvä siinä mitä tekee.

Erkki Joonala

No niin, salametsästäjillähän ei ole mitään tekemistä leopardien kannan laskun kanssa. Tämä tyttö on yksin syypää siihen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tässä keskustelussa on unohdettu kokonaan se, että petoja pitää aina välillä ampua, että ne muistaa pelätä ihmisiä.

Muistakaa myös Suomen petoja. Tänne pitää saada lisää susia ja karhuja. Itseä harmittaa, että en ole koskaan nähnyt suurpetoa metsässä. Maksaisiko joku paljon rahaa, että pääsisi ampumaan pohjolan petoa ?

Jukka Mäkinen

Parempi olisi jos päivitettäisiin etiikkaa ja moraalia ja ammuttaisiin ihmisiä. Esimerkiksi rikollisia voitaisiin tuomita kuolemaan, ja sitten jotkut rahakkaat munanjatketta tarvitsevat maksaisivat tuhottomasti oikeudesta metsästää näitä. Live TV-oikeuden tietysti myytäisiin maksukanaville. Voitaisiin oikeastaan ottaa uudestaan käytäntöön kaikkea sitä kivaa mitä roomalaiset harrastivat. Leijonille syöttämistä, hevosilla revittämista, taistelua kuolemaan asti jne. Menisi liput kaupaksi ja sponsoritulotkin olisi mahtavia. Suomi nousuun reaaliviihteellä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kannattaisi tuotteistaa pääkaupunkiseutu Vihdin koeviljelmän tienoilta safaripuistoksi amerikkalaisille naismetsästäjille, pääsisitte valkohanhilaumoista ja paskakasoista eroon. Ammutut hanhet Hans Välimäki/Heikki Hursti akselille ja luvista saatavat dollarit Guggeliin.
Panisitte elintämuistuttavat jenkit maksamaan kusetuksen, ensin tietysti pitää jäävätä virheät päätöksenteosta.

Toimituksen poiminnat