Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Pyhällä Vedelläkö pestään tahrat piispan viitanliepeistä?

Katolisessa kirkossa pelataan kaksinaamaista peliä. Jos heidän silmissään "synnintekijä" on omaa papistoa, kirkko pyytää rakastamaan synnillistä pappia ja armahtamaan hänet teoistaan. Vieläpä tämä rikollinen saatetaan rakastettavasti palkita Vatikaanin toimesta, ainakin rikoksista vaietaan visusti. Kaikki muut ihmiset, jotka ovat kirkon ulkopuolella, pitää tuomita synneistään alimpaan helvettiin. Voisiko enää kaksinaismoralistisempaa olla?

Jumaluskoa ja seksuaalisia vähemmistöjä koskeva uutinen maailmalta pitää sisällään mustaa huumoria:

Minnesotalainen arkkipiispa, joka sijoitti homo-avioliittojen vastaiseen taisteluun 650 000 dollaria, on tutkinnan alla seksin harrastamisesta pappiensa kanssa.

Tämä susi lampaan viitassa (anteeksi susille loukkauksestani), St. Paul and Minneapolisin arkkipiispa John Nienstedt, on joutunut tutkintaan seksuaalirikkomuksista useiden miesten kanssa. Suurin osa uhreista on arkkipiispan alaisina toimivia hengenmiehiä.  Aikaisemmin Nienstadt oli jo tutkittavana väitetystä nuoren pojan takapuolen koskettelusta konfirmaatiovalokuvan oton yhteydessä. 

Arkkipiiskan asianajajan mukaan, tutkinnantekijät ovat saaneet kymmenisen vannottua lausuntoa Nienstadtin seksuaalista säädyttömyyttä kokeneilta miehiltä. Jo alkuasetelmaltahan tuollainen katolisten hengenmiesten selibaattilupaus onkin luonnonvastainen. Samalla yritetään elää normaalia elämää, kun mielessä pitäisi olla vain ainoa tie ja totuus - jumala. Himot ne on hiirelläkin, joka sitten johtaa tälläisiin ylilyönteihin ja hyväksikäyttöihin.

Ironista kyllä, Nienstadt on tuonut julkisuudessa esiin rajuja näkemyksiään homoseksuaalisuutta kohtaan. Hän on varoittanut katolilaisia katsomasta Brokeback Mountain-elokuvaa ja arvostellut jyrkästi homoavioliittoja. Aina kun kuulee jonkun huutavan kovimmin seksuaalivähemmistöjä vastaan, kannattaa ensiksi kurkistaa tämän henkilön komeroon ja katsoa mikä sieltä pilkistää. Voisi kuvitella, että nämä äänekkäät protestoijat ovat häpeissään omasta seksuaalisesta käyttäytymisestään. Ja sitten peittävät häpeänsä tällä meuhkaamisella omanlaisiansa kohtaan. 

Arkkipiispa Nienstadt lahjoitti vuonna 2012 rahaa kampanjaan, joka ajoi Minnesotan osavaltion lakiin pykälää avioliiton vahvistamiseksi vain miehen ja naisen väliseksi. 650 000 dollaria... sillä summalla olisi jo auttanut runsaasti vaikkapa yhteiskunnan vähäosaisia. Mutta kirkolla on tärkeämpi agenda. Jos joku laittaa tuollaisen summan homovastaiseen kampanjointiin, taistelee kyllä vain omia demoneitaan vastaan.

Nienstadt kirjoittaa lausunnossaan, että viimeisimmät syytökset häntä kohtaan on hyökkäys häneen persoonana. Koska hän vankkumattomana seisoo kirkon opetusten takana, joista yhtenä on homoavioliittojen vastustaminen.

Ei Nienstadt naimisiin halua, hän vain haluaa harrastaa seksiä :)

 

Kirkkosanomien loppukevennys:

Paavin johdolla otetaan jälleen käyttöön vanha, kunnon manaus

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat