Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Gaza - tosielämän The Hunger Games

  • Tästä kiva T-paita - vain 19,90!
    Tästä kiva T-paita - vain 19,90!

Järkyttävää, kuinka monet ihmiset eivät käsitä että palestiinalaisilla ei ole paikkaa mihin paeta pommeja ja panssarivaunuja. Kyllä, sanotte että Israel pudottaa lentolehtisiä ja tekee puhelinsoittoja. Jotta ihmiset osaisivat evakuoida itsensä tulituksen alta pois. Monet paikalliset riensivätkin juoksujalkaa Gazan kaupunkikeskustaan, koska he luulivat olevansa paremmin siellä turvassa Israelin aggressiolta. Alkuun se toikin turvaa, kunnes Israel otti kohteeksi myös keskikaupungin. Tuulesta tempaistu on väite että Israel olisi jotenkin sotivien kansakuntien Laupea Samarialainen, koska he pyrkivät minimoimaan siviiliuhrit. Hyvä PR-yritys, sillä todellisuus on päinvastainen:

"On Monday night, a strike hit an eight-story apartment building in downtown Gaza City — an area where Israeli officials had urged Gazans to take shelter. The building collapsed as rescue crews were inside, killing more people. The death toll, at least 13, was still being tallied."

Siis, pommitettiin 8-kerroksinen asuintalo - minne IDF oli ihmisiä kehoittanut turvaan

Monilla ihmisillä on tuo kieroutunut mielikuva päässään, että palestiinalaiset ovat yhtä vapaita kuin israelilaisetkin - vapaita liikkumaan ja kulkemaan. Ja että suuttumus Israelia kohtaan syntyy vain puhtaasti katkeruudesta ja rasismista. Putkinäköiset ihmiset eivät huomaa, että gazalaiset eivät ole kansalaisia - vaan vankeja. Putkinäköiset ihmiset eivät tajua, että gazalaisilla ei ole oikeaa kansalaisuutta. Gazasta he eivät voi minnekään matkustaa, jos vaikka olisivat jotenkin pystyneet senverran lomamatkakassaa keräämään kokoon. Heille on turha toivo kuvitella koskaan asuvansa missään muualla, kuin mihin sekamelskaan he ovat alkujaansa syntyneetkin. Väärästä mielikuvasta on syyttäminen maailmanlaajuista mediaa, joka jollain konstilla on pystynyt sivuuttamaan tämän seikan koko 60-vuotisen konfliktin aikana.

Israelin sotarikoksista rupeaa olemaan laajalti materiaalia koossa, että pian on varmasti aika oikeasti nostaa syytteitä heitä vastaan. Kuten tässä, aseeton siviili joutuu tarkka-ampujan uhriksi. Kädessä hänellä on vain kännykkä, jolla hän yrittää paikantaa perhettään. 

 Mr. Alqattawi said that his cousin “clearly had nothing in his hand” except the cheap Nokia mobile phone he was using to track down his family.

One child has been killed in Gaza every hour for the past two days, the United Nations said in their latest report into the civilian casualties of the ongoing conflict

 

 

 

Kaikki tämä muistuttaa The Hunger Games-kirjojen ja -elokuvien futuristista tarinaa live-tv:n välityksellä seurattavista tappo-olympialaisista:

Pystyykö Muhammed tänään selviytymään teurastuksesta ja ilma-iskusarjasta!!!

Kertooko Ali lopulta Ayeshalle todellisista tunteistaan, ennenkuin heidän naapurustonsa pommitetaan!!!

Selviytyykö Muhammed #2 matkasta YK:n leiriin lastensa luokse, vai häipyykö hän ikiajoiksi IDF:n kynsissä!!!

Virittäydy taajuudelle ja pysy kanavalla!!!

Kumpaa joukkuetta kannatat - Team Israelia vai Team Palestiinaa???!!! Antakaa äänenne - NYT!!!

Ooooh!... Lisäpromootio kaikille Team Israelin kannattajille!!! IDF maksaa vuoden opetuksen ja rahapalkintoja niille, jotka osoittavat rakkautta internetissä!!! Nyt kaikki twiittaamaan!!! 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"It's time to end this misery known as the Israeli Occupation of Gaza and the West Bank. The song Occupied Tears, from my solo record Harakiri, was written about this and the hypocrisy of a people who have gone through the horrible atrocities of the Holocaust now serving as occupiers of another people. John Kerry and the U.S. had been placing a lot of pressure to restart the peace negotiations. Hamas and the Palestinian Authority united to negotiate as one. Netenyahu tried to separate them but couldn't. Eventually the kidnappings served as a political excuse to recapture released Palestinian political prisoners by Israel. Hamas fired rockets in response and Israel got off the hook on having to make permanent peace by invading Gaza and changing the conversation from permanent peace to temporary truce. One more thing: calls for anti-semitism should never be used to cloak honest discussion of these issues, especially here in the U.S."

- Serj Tankian, System of a Down

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Janne Hilden

YK:n ihmisoikeusneuvoston mukaan on vahvat epäilyt Israelin sotarikoksista:

http://www.theguardian.com/world/2014/jul/23/israe...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mites tuo Egyptin osuus? Miksi on sulkenut rajan "uskonveljiltään" ja täten pitää "pullon suljettuna"?
Kysyn siksi kun en tiedä syytä ja ihmettelen oikeasti...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

USA maksaa joka vuosi Egyptile muutaman miljardin rauhasta. Tämä oli Clintonin veto.
Todellisuudessa se tarkoittaa, että rahat tulevat vain jos Egypti tekee niinkuin USA käskee.
Juttu ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.
Palestinalaiset eivät ole "arabeja", vaan juutalaisten serkkuja, eli niitä paimentolaisia, jotka eivät paenneet Rooman hirmuhallintoa. Muut maat katsovat palestinalaisia pitkin nenävarttaan ja pitävät heitä "jonkinsortin mustalisina". Käyttävät kyllä hanakasti propagandassaan palestinalaisten asemaa hyväkseen, mutta todellisuudessa eivät auta pätkääkään.
Palestinalaiset ovat todella yksin.
Jos yrittävät ylittää Egyptin rajan, heidät joko vangitaan tai ammutaan.

Henry

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #19

Palestiinalaiset ovat etnisesti aivan samaa arabiväestöä kuin Israelin naapurimaissa. Itseasiassa, he ovat etnisesti myös samaa porukkaa kuin israelin arabitkin, mutta historiallisen virhearvion vuoksi eivät omaa israelin kansalaisuutta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #21

DNA-tutkimukset osoittavat muuta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

"Israeli occupation of Gaza"!!!

Lopetettiin Oslon ja Kairon sopimuksilla 1993 ja 1994 ja päättyi 2005, jolloin Israel vetäytyi ja purki kaikki siirtokunnat, Hitnatkut.

Janne Hilden

Serj Tankian veti artistin vapaudella hieman mutkia suoriksi :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

""Israeli occupation of Gaza"!!!

Lopetettiin Oslon ja Kairon sopimuksilla 1993 ja 1994 ja päättyi 2005, jolloin Israel vetäytyi ja purki kaikki siirtokunnat, Hitnatkut."
____________________________

Joo, jos saksalaiset olisivat jättäneet Warsovan geton samoin, niin jälki olisi ollut sama.
Et pääse ulos - mätäne missä seisot.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kannattaa noteerata millaista ("lopullista"?) ratkaisua äärijuutalaiset ajavat aivan virallisesti ja julkisesti. Knessetin jäsenenä toimivan ja kenties vahvinta ääriliikettä johtavan Moshe Feiglinin ohjelma tähtää etniseen puhdistukseen ja kaikkien palestiinalaisalueiden liittämiseen Israeliin.

Feiglin katsoo, että kun käsky lähteä omasta maasta lopullisesti on annettu, on Israel täyttänyt "humanitaarisen" velvollisuutensa ja vastuu seurauksista on niillä jotka eivät lähde.

Tässä palataan ihmisoikeuksissa 1940-lukua varhaisemmalle kaudelle.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Siviiliuhreilta on vaikea välttyä kun hamas käyttää ihmiskilpiä, ja pääsisiväthän siviilit hamasin maatunneleita pitkin egyptiin turvaan jossei tunnelit olisi täynnä raketteja.

Janne Hilden

Tuossa uutistoimistojen esilletuomassa keskusta-alueen kerrostalon pommituksessa ei siis Hamas käyttänyt asukkaita ihmiskilpinä, vaan Israel.
Joka kehoitti ihmisiä siirtymään kyseiseen kerrostaloon "suojaan", ennenkuin siihen iskettiin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kertaan vielä kerran;euroopan liberaalivasemmistolla ei ole lähi-idän kriiseihin mitään annettavaa,,kaikki ehdotuksenne heikentävät israelin asemaa itsenäisenä valtiona !

Janne Hilden

En tiedä kehen "teihin" viittaat, itse en lukeudu mihinkään poliittisen kentän suunnista.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kaikkii"teihin"joilta puuttuu realismi ja alueen asiantuntemus !

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #9

Sitä on olemassa monenlaista "asiantuntijaa".

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Ja vihollisuuksien ruokkiminen, eli Hamasin tavoitteen täyttäminen, ei sitten heikennä Israelin asemaa? Ainiin vallankahvassa olevat eivät halua päästää irti, ja siitä kahvasta on helpointa pitää kiinni jos voi vedota pelkoon.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Hirveän asiantunteva ja rakentava kirjoitus! Tällaisella laajalla ja asiantuntevalla näkemyksellä sota varmasti lopetetaan, kunhan jotenkin nuo kurjat juutalaiset saadaan lopulliseen ratkaisuun sotarikoksistaan?

Kaukana putkinäköisyydestä! Etenkin kun ajatellaan että yleensähän ne siviilit sodan aloittavat ja sitä jatkavat. Sotahan on hyvin valikoiva tila, jossa yleensä tarkasti pommitetaan paikkoja, vähän kuin Hirosimassa. Tarkaanhan ne jenkit olivat miettineet paikan johon pommi pudotetaan (siihen tiettyyn kohtaan sillasta) ja sitten lopuksi vielä menivät tutkimaan että osuiko pommi oikeaan kohtaan ydinräjähdyksen varjojen perusteella (sodan jälkeen).

Sota, on se vaan valikoivaa ja yksipuolista. Kuten jo totesin jenkkien tekemän massamurhan perusteella. On ne muuten pahoja nuo jenkitkin. Puhumattakaan suomalaisista! Meillähän 20 lapsivankia teloitettiin ampumalla (1918), joista yksi oli jopa yhdeksän vuotias. Hyvin täsmällinen murha, pahempi jopa kuin juutalaisten tai palestiinalaisten tekemät lapsimurhat! Olivat muuten punaisten lapsia, että rikollisia nuo nykyajan valkoisetkin. Politiikkan laimentuessa ja muuttuessa harmaaksi massaksi onneksi pidetään kuitenkin huolta naapurin asioista, koska omistamme ei koskaan voitu ja tyhjän puhumisella voidaan ainakin leikkiä pätevää, mutta mitäänhän sillä ei saavuteta. Pääasia että saa valita puolensa ja huutaa sitä "torilla", todellakin lopulta saavuttamatta sillä mitään tai no, saapahan olla näkösällä ja leikkiä pätevää. Tämänkin kirjoituksen tarkoitus ei ollut muuta kuin heittää sarkastista läppää ja esitellä joitain säälittävän pieniä tiedollisia välähdyksiä historiasta, mutta kuten aloittajakin olenhan minäkin asiantuntija!

Janne Hilden

Kiitos asiantuntevasta ja rakentavasta kommentista. Eihän konfliktia saakaan muut kommentoida kuin "asiantuntijat".

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Ps. Huomasitko että kirjoituksessani ei ollut lähteitä? Sehän olikin täysin huuhaata ja pseudotieteeseen perustuvaa, no ei nyt sentään edes siihen! Ei edes siihen, vaan kaikki oli omia mielipiteitäni tai olen törkeä plagitoija. Suostun kaikkiin vaihtoehtoihin.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #13
Janne Hilden

Yritä siinä nyt siirtyä sivummalle, kun koko aluetta pommitetaan.

“People feel that every part of Gaza is being attacked and they don’t know where to go,” says Eitan Diamond, Gisha’s CEO. “This is creating huge difficulties.”

http://www.ft.com/cms/s/0/698a1e04-126f-11e4-a581-...

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Sellaista sota on, eikä se tämänkään kirjoituksen perusteella kummene.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Kyllä Gazan perusasukkia ilman muuta käy sääliksi. Ovat joutuneet ilman omaa syytään pelinappuloiksi sotaan Israelia vastaan. Syylliseksi ei voida nimetä pelkästään Hamasia, koskei sen resurssit yksinään kantaisi vielä minnekään. Sen sijaan täytyy todeta, että Hamasin rahoittajat käyvät pitkän linjan sotaa Israelia vastaan ja tuottavat aivan turhaa kurjuutta siviiliväestölle rajan molemmin puolin.

Rauhanneuvotteluihin tulisi kutsua mukaan Jordania ja Egypti. Jordanian puolelta otettaisiin maata uutta palestiinan valtiota varten, ja se suuri osa palestiinalaisia, joka ei Hamasin hallitsemaan totalitaristiseen utopiaan haluaisi, saisikin Egyptin tai Jordanian kansalaisuuden, kun kerran näiden entisellä maaperällä asuu. Tilanne on hankala muttei mahdoton, jos ympäröivät arabivallat haluavat tarttua härkää sarvista.

Janne Hilden

Tässä muuten Israelin 50 rohkeinta sotilasta. He kieltäytyvät palvelemasta IDF:n hyökkäyksessä:

http://news.yahoo.com/more-50-israeli-reservists-r...

Janne Hilden

Täällä lisää rohkeita sotilaita, jotka haluavat jakaa julkisuudessa kokemuksiaan Israelin armeijan riveistä:

http://www.breakingthesilence.org.il/

"Breaking the Silence is an organization of veteran combatants who have served in the Israeli military since the start of the Second Intifada and have taken it upon themselves to expose the Israeli public to the reality of everyday life in the Occupied Territories. We endeavor to stimulate public debate about the price paid for a reality in which young soldiers face a civilian population on a daily basis, and are engaged in the control of that population’s everyday life.

Soldiers who serve in the Territories witness and participate in military actions which change them immensely. Cases of abuse towards Palestinians, looting, and destruction of property have been the norm for years, but are still explained as extreme and unique cases. Our testimonies portray a different, and much grimmer picture in which deterioration of moral standards finds expression in the character of orders and the rules of engagement, and are justified in the name of Israel's security. While this reality is known to Israeli soldiers and commanders, Israeli society continues to turn a blind eye, and to deny that what is done in its name. Discharged soldiers returning to civilian life discover the gap between the reality they encountered in the Territories, and the silence about this reality they encounter at home. In order to become civilians again, soldiers are forced to ignore what they have seen and done. We strive to make heard the voices of these soldiers, pushing Israeli society to face the reality whose creation it has enabled.

We collect and publish testimonies from soldiers who, like us, have served in the West Bank, Gaza and East Jerusalem since September 2000, and hold lectures, house meetings, and other public events which bring to light the reality in the Territories through the voice of former combatants. We also conduct tours in Hebron and the South Hebron Hills region, with the aim of giving the Israeli public access to the reality which exists minutes from their own homes, yet is rarely portrayed in the media.

Founded in March 2004 by a group of soldiers who served in Hebron, Breaking the Silence has since acquired a special standing in the eyes of the Israeli public and in the media, as it is unique in giving voice to the experience of soldiers. To date, the organization has collected more than 950 testimonies from soldiers who represent all strata of Israeli society and cover nearly all units that operate in the Territories. All the testimonies we publish are meticulously researched, and all facts are cross-checked with additional eye-witnesses and/or the archives of other human rights organizations also active in the field. Every soldier who gives a testimony to Breaking the Silence knows the aims of the organization and the interview. Most soldiers choose to remain anonymous, due to various pressures from official military persons and society at large. Our first priority is to the soldiers who choose to testify to the public about their service."

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Demokraattisella maalla on ominaisuus, että sieltä löytyy erilaisia näkemyksiä. Mitä vapaammin erilaiset näkemykset ja niiden esittäminen sallitaan, sitä parempi maa kansalaisilleen. "Missä on kaksi juutalaista, siellä on kolme mielipidettä". BTW, jatkosodassa oli rohkeita suomalaisia palvelemassa myös neuvostoliiton riveissä. Ovatko he sitten sankareita, riippuu näkökulmasta.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

In a grimy corner of downtown Jerusalem, tucked away on the top floor of an anonymous-looking block of offices, is the headquarters of an organisation called Breaking the Silence.

This is a group of former Israeli soldiers who have served in the West Bank, and aim to “expose the Israeli public to the reality of everyday life in the Occupied Territories”.

...
I liked all the members personally, and at first found them to be sincere in their beliefs. But when the interviews began, something didn’t feel right.

For one thing, the majority of the testimonies seemed to reflect the roughness of the military rather than any human rights abuse. The indignity of checkpoints; the intrusion of house-to-house searches; the unpleasantness of curfews. All of this stuff is awful, but only a small percentage of it appeared to warrant court martial.

I couldn’t shake the feeling that Breaking the Silence was milking it.

It was only a hunch at first. But later, the bias of the organisation became clearer. During a break between interviews, I asked Yehuda Shaul, one of the founders of the organisation, how the group is funded. It was with some surprise that I learned that 45 per cent of it is donated by European countries, including Norway and Spain, and the European Union. Other donors include UNICEF, Christian Aid and Oxfam GB. To me this seemed potentially problematic....It appeared that these former soldiers, some of whom draw salaries from Breaking the Silence, were motivated by financial and political concerns to further a pro-Palestinian agenda. They weren’t merely telling the truth about their experiences. They were under pressure to perform.

Indeed, I later discovered that there have been many allegations in the past that members of the organisation either fabricated or exaggerated their testimonies.

The matter became more unsettling when one of Breaking the Silence’s former soldiers accompanied me to Hebron...

We set up our video camera outside an army base in the Israeli sector of Hebron, and I began to interview the former soldier from Breaking the Silence. He was talking about his army service, and came out with the line, “the first time I ever met a Palestinian was when I entered his house in the middle of the night”.

While he was speaking a car drove by behind him, drowning out his words. I said: “Just give me it one more time about how… the first time you ever met a Palestinian was when you kicked down his door in the middle of the night”. This was my mistake; he hadn’t said that he kicked down anything.

He duly repeated it. This time, however, he took my lead and changed his account from “entered his house in the middle of the night” to “kicked down his door in the middle of the night”. On the surface it may seem like a small detail. But when we played back the tape I found the ease with which he exaggerated his story very troubling. We didn’t use the interview.

Most worryingly of all, Breaking the Silence focuses almost exclusively on Hebron, presenting it as typical. Several times a month it ships foreign diplomats, officials and ordinary folk to this unhappy place, showing them the grim military infrastructure and providing testimony about the abuses carried out by settlers and soldiers.

The group does not offer tours to any other settlements on the West Bank. This one city, they say, is a “microcosm of occupation”.
Now, there is no doubt that Hebron is a highly disturbing place, or that violence takes place there on a regular basis. But all the anti-settlement organisations I spoke to, including Peace Now, B’Tselem and Rabbis for Human Rights, acknowledged that Hebron is the exception rather than the rule. Most settlements are far more peaceful and less abusive. A few even have supermarkets where Arabs and Jews shop side-by-side.

This isn’t to justify the existence of the settlements, or to soften the debate about their legality. It is to illustrate the simple point that Breaking the Silence appears to be sexing up the harshness of the Israeli presence on the West Bank by focussing only on its very worst manifestation. That is to say, it is warping the terms of the debate. And it is funded largely by Europe, and by extension the UK.

Whatever your view on the Israeli-Palestinian conflict, it is surely self-evident that it must be based on the truth of the situation, not a biased and partial interpretation of it.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jakewallissimons...

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Aika vaikeaa on toimia toisin tämänkaltaisten ihmisten kanssa:

http://cphpost.dk/news/danish-imam-encourages-foll...

Janne Hilden

Sairasta.
Mutta oikea vastatoimi imaamin puheille ei liene tappaa jokaista siviiliä Gazan alueella.

Jyrki Paldán

Serj Tankanin kantaaottavat lyriikat ja niitä tukevat kappaleet ovat kyllä timanttia. Harmi ettei meininki ole enää yhtä hurjaa kuin SoaD:in aikaan.

Kriisi on niin monimuotoinen, etten ala sitä puutteellisella tietämykselläni kommentoimaan. Hamas nyt tuskin on ainakaan yhtään IDF:ää puhtoisempi ideologioltaan tai toimiltaan, mutta en käsitä miten kukaan voi nähdä siviilien teurastamista missään muodossa oikeutettuna.

Janne Hilden

Tankianhan on syntynyt Beirutissa armenialaiseen perheeseen. Hän ottaa vahvasti kantaa musiikillaan, että myös kommenteillaan poliittisiin asioihin.
Hänelle tärkeitä asioita ovat mm. ihmisoikeuskysymykset ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Etenkin hän on vahvasti ajanut armenialaisten kansanmurhan tunnustamista.

Kyllä, monia hyviä biisejä juurikin bändinsä varhaisemmilta vaiheilta. Sodanvastaisia ralleja, mm. Tentative, B.Y.O.B,...

Janne Hilden

Tässä muuten Serj vetää akustisesti yhdessä isänsä kanssa. Huomaa, että perheeseen on laulunlahjat suotu. -Bari Arakeel

http://www.youtube.com/watch?v=qjiqC5I8K20&list=RD...

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

" Tuulesta tempaistu on väite että Israel olisi jotenkin sotivien kansakuntien Laupea Samarialainen, koska he pyrkivät minimoimaan siviiliuhrit"

Ei ole tuulesta temmattu vaan väitteen esitti Afganistanin brittijoukkojen komentaja:

Colonel Richard Kemp:
No other army in the world has ever done more than Israel is doing now to save the lives of innocent civilians in a combat zone.
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Kemp#Opinion_on_the_Gaza_War

Virheitä sattuu, mutta virheet eivät ole sotarikoksia. Siviilien tarkoituksellinen tappaminen Hamasin tapaan sen sijaan on.

Janne Hilden

Virheitä sattuu... liikaa yhdelle sotajoukolle.
YK:n ihmisoikeusneuvosto juuri äänesti tutkinnan aloittamisesta, koskien Israelin tekemäksi arvioituja rikoksia.
Ylläri pylläri, 29 maata äänesti kyllä. Vain yksi joukosta erottui ei-äänellä - US muthafcukin A.

Ja vielä kuriositeettinä, tyhjää äänestäneiden 17 maan joukkoon kuuluivat kaikki yhdeksän EU-maiden edustajaa.

http://www.dawn.com/news/1121098/un-rights-council...

Janne Hilden

Israelin lähettiläs Eviator Manor lausui ennen äänestystä:
“Why does this Council believe that naming and shaming Israel will get it anywhere?”
WTF? Kuka voi kutsua laillista tutkintaa termillä "naming and shaming"?
Ovatko nämä ihmiset jotain teinejä?

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #44

Meininkiä eilestä YK:n istunnosta. Laittaa hieman ajattelamaan, eikö?

UN emergency session on Gaza: Hillel Neuer speaks out.

Dictatorships attempt to silence UN Watch's Hillel Neuer at the July 23, 2014 UNHRC emergency session on Gaza. Interruptions came from Iran, Syria, Egypt, the "State of Palestine," Cuba and Venezuela. The U.S. and Canada defended Neuer's right to speak.

https://www.youtube.com/watch?v=fjW_H1ydFas#t=45

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #47

Turhaan todella yrittävät miehen vaientaa, antaisivat nyt miehen puhua. Vaikka hieman kokoontumisen aihetta sivuaakin.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #48

Kyllä, mutta asian ydin olikin se, että näkisit mitkä maat siellä Genevessä ihmisoikeuksista puhuvat ja päättävät.

Tuo putiikki on totaalinen farssi ja se Hilden ei koske ainoastaan sen toimia Israelia vastaan.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #53

Sekoitan aina neuvoston ja komitean keskenään. Tämä kokous oli siis tuon ihmisoikeusneuvoston pitämä.
Eikö Ihmisoikeuskomitea olekin se näistä "arvostetumpi" YK:n elimistä?:

http://fi.wikipedia.org/wiki/YK:n_ihmisoikeuskomitea

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Milloin ihmisoikeusneuvosto äänestää tutkinnan aloittamisesta Hamasin sotarikosten tutkimiseksi?

En nyt hirveästi ylpeilisi päätöksellä, jonka puolesta ovat äänestäneet mm. Kiina, Kuuba, Venäjä, Saudi-Arabia, Arabiemiraatit ja Venezuela. Varsinkin, kun kyseessä ovat ihmisoikeudet. Ihmisoikeusneuvosto tällä kokoonpanolla on lähinnä mauton vitsi.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"YK:n ihmisoikeusneuvosto juuri äänesti ...."

Siellä neuvostossahan istuvat pahimmat ihmisoikeusloukkaajamaat itse, joista osa on ollut Israelin kanssa (itse aloittamassaan) sotatilassa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Voisivathan arabiveljet Egyptissä majoittaa heimolaisensa palestiinalaiset. Aivan kuten Suomi toimi karjalaisväestönsä suhteen.

Ei Venäjäkään kauaa katselisi, jos imatralaiset rakettejaan rajan yli lähettelisivät.

Janne Hilden

Tällä menolla gazalaiset joutuvatkin poistumaan lopulta asuinseudultaan. Ne jotka siis jäävät henkiin, tiedä sitten minne siirtyvät.

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Eivät arabiveljet tehneet sitä 1940-luvun lopussakaan, vaan tarkoituksella jättivät palestiinalaiset pelinappuloikseen Israelia vastaan, joten eivät he sitä tule nytkään tekemään.

Janne Hilden

"Where do you expect us to go when the bombs fall?"

Ei ole olemassa sellaista taianomaista paikkaa tuolla teräsaitojen sisäpuolella, minne siviilit juoksisivat turvaan. Ammuksia tulee niskaan tasaisesti koko Gazan alueella.
Kun turvapaikkana pidettyä YK:n pyörittämää koulurakennustakin pommitetaan, palttiarallaa 15 kuollutta ja 200 loukkaantunutta:

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28468526

http://yle.fi/uutiset/israelin_ammus_osui_ykn_pako...

Janne Hilden

Lääketieteen johtavassa julkaisussa, The Lancetissa, on julkaistu avoin kirje gazalaissiviilien puolesta. Allekirjoittajina parisenkymmentä lääkäriä ja tiedemiestä.

"We ask our colleagues, old and young professionals, to denounce this Israeli aggression. We challenge the perversity of a propaganda that justifies the creation of an emergency to masquerade a massacre, a so-called “defensive aggression”. In reality it is a ruthless assault of unlimited duration, extent, and intensity. We wish to report the facts as we see them and their implications on the lives of the people."

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/P...

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Toimituksen poiminnat