Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Ei tämä yhteinen pakoterintama nyt oikein pidä

Money talks... bulls**t walks. Tätä jälkimmäistä on Suomi saamassa roppakaupalla kouraansa. Onhan se aatteellisesti ja poliittisesti jaloa pitää kiinni sovituista kauppapakotteista. Mutta sitä pakotelinjaa toivoisi myöskin noudattavan niiden isompien maiden, jotka näistä pakotteista päättävät. Mutta pieni Suomi peesaa suurien perässä sen, minkä pystyy. Noudattaen orjallisesti annettuja ohjeita, vaikka sanktiot vaikuttavat maamme kauppaan suuresti.

Vähiten sovituilla sanktioilla on vaikutusta Yhdysvaltojen talouteen. Victoria Nylandin legendaarisin sanoin:

F**k The EU!

Nimittäin, kaikesta vellovasta kauppasodasta huolimatta, venäläinen Rosneft aloittaa yhteistyön amerikkalaisen ExxonMobilin kanssa. USA-Venäjä-yhteistyö kantaa hedelmää öljynporauksen merkeissä arktisilla alueilla. Putin hykertelee:

"Today, commercial success is driven by efficient international cooperation,” Vladimir Putin told Rosneft CEO Igor Sechin and Glenn Waller, ExxonMobil’s lead manager in Russia, on a videoconference call from his Black Sea residence in Sochi.

“Businesses, including Russian and foreign companies, perfectly realize that and despite certain current political difficulties, pragmatism and common sense prevail, and we are pleased to hear that,” he said.

 

Saksa taasen on huolissaan energian riittävyydestä, ja toivoo ettei Ukraina katkaisisi venäläiskaasun toimitusta Eurooppaan:

“The federal government hopes that Ukraine is not going to implement a measure which Prime Minister (Arseniy) Yatsenyuk announced on Friday,” German government’s spokesperson Steffen Seibert said on Monday.

 

Toinen käsi antaa, ja toinen ottaa. Ei poijjaat näillä toimilla Kylmää Sotaa voiteta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Taas amerikkalaiset keksivät eurooppalaisille oikean superqsetuksen!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Aivan, ...in defiance of the sanctions..Exxon aloittaa poraukset Rosneftin kanssa, siis sanktioista piittaamatta tai niitä vastoin. Ei ole oikein kehumista. Yhdysvallat asetti Rosneftin pakotteiden piiriin heinäkuussa siten, että sille ei voi myöntää rahoitusta eikä myydä teknologiaa. Öljykauppa ja kaupallinen yhteistyö eivät vielä kuulu sanktioiden piiriin, mutta ne voidaan siihen liittää jos Venäjä jatkaa kansainvälisen oikeuden vastaista agressiotaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Niin. Öljynporausyhteistyö ja siihen liittyvä tekniikka on tosiaan EU:n pakotelistalla.

Sitävastoin USA:n pakotelistalla ei ole yhteistyölle ja öljynporauksille mitään estettä. EXXON on amerikkalainen yhtiö. Pakotteita tässä yhteistyössä voidaan kiristää tarvittaessa.

Toisin kuin täällä keskusteluissa on annettu ymmärtää USA ei ole asettanut pakotteita euroopan puolesta. Molemmat toimivat tahoillaan. USA ja 28 EU maata yhdessä.

On vaikeata ymmärtää, että näistä joku löytää ivan aiheita. Tottakai me euroopassa olemme huoletuneita pakotteiden ja Venäjän asettamien vastapakotteiden takia. Ukrainan kriisi on kahden tunnin lentomatkan päässä oleva eurooppaan kuuluva itsenäinen valtio.

Putin on juuri ilmoittanut lähettävänsä humanitäärisen avun Ukrainaan. Humanitäärinen saattue käsittää 45 000 miestä ja raskaan aseistuksen, raskaita tankkeja sekä raketinheittimiä.

Kyllä sillä jo avustus menee perille.

Janne Hilden

Luulen, että tässä saattueessa on vain laastareita ym. sidontavälineitä. Sillä humanitäärinen apu on järjestetty yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos olet seurannut aviiseja, on laivanrakennus jätetty pakotteiden ulkopuolelle.
Se nyt vasta outoa olisikin jos valtiot lopettaisivat tekemästä yhteistyötä aloilla jotka on (toistaiseksi) jätetty pakotelistan ulkopuolelle.

Venäjältä tuli tänään euro/EU-Suomeen tilaus kolmesta arktisesta jäänmurtajasta. Niillä ne sitten tekevät sitten paheksumaasi yhteistyötä myös amerikkalaisten kanssa.

Money talks, for us this time.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Ukraina keksi että se voi kiertää omaa kaasun toimitus pakotetta kun joku firma hoitaa sen joka ei kuulu pakoitteiden piiriin

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Kohta se Suomalainen sianlihakin kiertää Kiinan kautta Venäjälle....

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jostain syystä Suomessa ei ole koskaan osattu rakentaa pöytää, jossa pöytälevyn alapuolella oleva laatikko avautuu molemmille puolille. Silloin paljon sellaisia asioita, joita ei voi hoitaa pöydän päällä, voidaan näppärästi saada päätökseen alakautta.

Suomalaisessa pöydässä on aina vain johtajan puoli, jolla on laatikot, ja alamaisen puoli, jossa on pelkkä umpilevy. Hoida siinä sitten asioita joustavasti.

Janne Hilden
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä ole monessa muussakaan idän ja lännen rajavaltiossa. Laatikko on aina liikkunut jouheammin omalle puolelle ja välillä on kulkusuunnan kääntämiseksi pitänyt siirtää rajaa. Näin tälläkin kertaa.

Syy ei mielestäni ole pöydänrakentajassa vaan ominaisuus on rajasidonnainen. Se on sitä kun kulttuurit tai vaikutuspiirit kohtaavat. Syntyy raja.

Toimituksen poiminnat