Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

AmeriKKKa - kannattaa siivota ensin oma pesä

  • AmeriKKKa - kannattaa siivota ensin oma pesä

Maailmanpoliisia sattuu nyt pahasti omaan nilkkaan. Missourin Fergusonissa mellakoidaan kaduilla virkavallan vähemmistöihin kohdistamaa brutaaliutta vastaan. Paikanpäälle on saapunut mielenosoittajia ympäri maan. Poliisi sotilasvarusteissaan uhkailee ja pidättää jopa toimittajia, jotka ovat mielivaltaisen virkavallan mielestä väärässä paikassa väärään aikaan. Rauhallisestikin mieltään osoittavia ihmisiä pidätetään.

Käsiraudoitukselta ei edes säästy 90-vuotias, holokaustista selvinnyt vanha rouva.

Eipä ihme, että Amnesty International on lähettänyt Fergusoniin delegaation tarkkailijoitaan sekä organisoijiaan - raportoidakseen mielenosoitusalueella tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista.

 

Maailmanjohtajat ovat kiinnittäneet huomiotaan Fergusonin tapahtumiin, katkeransuloisilla kommenteillaan. Se mistä Yhdysvallat on kärkkäästi arvostellut muita maailman valtioita, tapahtuu nyt Maailmanpoliisin omalla takapihalla. 

 

Barack Obama vaati Egyptiltä malttia vuonna 2013, kun mellakat syttyivät Kairossa ja Aleksandriassa. Nyt Egyptin hallitus kertoo seuranneensa tarkasti aseettoman mustan teinin ampumisesta syntyneiden protestien eskaloitumista Yhdysvalloissa. He peräänkuuluttavat USA:n päättäjiltä malttia Fergusonin protestoijia kohtaan. Kuulostaako Barack tutulta :)?

 

Iranin Ylin Johtaja, Ayatollah Ali Khamenei, twiittaili useita amerikan- ja israelinvastaisia viestejä. Hän syytti Fergusonin mellakoita siionismista johtuviksi:

“Brutal treatment of black ppl isn’t indeed the only anti-human rights act by US govt;look at US’s green light to #Israel’s crimes. #Ferguson,”

“The day when American nation realize their socioeconomic problems stem from domination of #Israel over their govt, what’ll happen? #Ferguson,”

“US govt is #unreliable& egotistical; due to Zionist domination over it,US prefers #Israel’s interests 2 that of its nation.10/5/13 #Ferguson.”

 

Pekkaa pahemmaksi ei jää luonnollisesti Venäjäkään. Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeuskysymyksistä vastaava, Konstantin Dolgov,  kehoitti Yhdysvaltoja huolehtimaan omista sisäisistä ongelmistaan - eikä sekaantumaan toisten asioihin demokratian varjolla:

“The tragic events in Ferguson that followed shortly after a police gunned down an unarmed 18-year-year-old Afro-American Michael Brown are clear evidence of the high degree of tensions in US society, which remains split along racial lines.”

Yhdysvallat on suuremman viisaudella arvostellut Venäjää ns. Bolotnaya-aukion tapauksesta, mutta nyt Yhdysvaltojen on katsottava omaan peiliin ja vilkaista kuka sieltä irvistää. Kuten Venäjän duuman edustaja Alyona Arshinova toteaa:

“A teenager was kneeling before policemen with his arms raised and still he was shot six times. It is worth remembering that over 400 people in the US become victims of policemen every year.”

“The US Department of State should be concerned about the situation in their own country. Instead of trying to calm the people after the killing of a young black man by the police they are deploying the National Guard against their own people. This means that the number of victims can increase.” 

 

 

You Know Things are Bad When Egypt and Russia Are Chastising the U.S. Over Ferguson

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Poliisi valmistautuu Yhdysvalloissa sisällissotaan ja maan hajoamiseen.

Janne Hilden

Enteet ovat ilmassa. Viime vuonna maan poliisivoimat saivat Pentagonista käyttöönsä "ylijäämä-sotilasvarusteita" (aseita, tankkeja,...) 450 miljoonan dollarin edestä.
Ulkomailla operoivien sotilaiden kalusto on nyt myös käytössä oman kotikadun poliiseilla.

Esimerkiksi panssaroidut ajoneuvot, jotka kestävät tienvarsipommien räjähdykset, ovat nyt poliisien käytössä.

http://talkingpointsmemo.com/dc/ferguson-missouri-...

Janne Hilden

YK:n Navi Pillayn mukaan Fergusonin tapahtumat muistuttavat hänen omassa kotimaassaan, Etelä-Afrikassa, apartheidin johdosta syntyneitä rotuväkivaltaisuuksia.

http://in.reuters.com/article/2014/08/20/un-rights...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Siinä voi vielä joku sotilas miettiä,että minkä vuoksi olikaan ulkomailla sotimassa..

Janne Hilden

Niin, kun samat sotalelut ja -leikit löytyvät nyt omaltakin maaperältä.

Viraalivideolla John Oliver heittää hyviä huomioita:

"So you took a community tired of being treated like criminals, and then imprisoned them in their own houses, and in the process of doing so, took on the tone of a pissed-off vice principal trying to restore order at a school assembly…That is profoundly patronizing.

I know the police love their ridiculous unnecessary military equipment, so here’s another patronizing test: let’s take it all away from them, and if they can make it through a whole month without killing a single unarmed black man, then — and only then– can they get their fucking toys back."

http://www.youtube.com/watch?v=KUdHIatS36A

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Jep, on se paha, kun poliisin päälle hyökännyt jätkä ammutaan,
Mutta se ei ole paha, että kaikissa muissa mainitsemissasi maissa ammutaan tai vangitaan poliittisesti eri mieltä olevat.

Rikollinen vs. eri mieltä oleva. Et huomaa eroa?

Janne Hilden

"Poliisin päälle hyökännyt jätkä"... Ellet ollut paikalla, niin odotetaan nyt ensin oikeudenkäynti asiasta ennenkuin vedetään johtopäätöksiä tilanteesta.

Ei amerikkalaispoliisin brutaalius ja häiriköinti mustia kohtaan ole mikään uusi asia. Nyt kuppi on vain jälleen kerran keikahtanut kansalaisilta totaalisesti kumoon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tai kun ampuminen muuttuukin teloitukseksi..kuusi osumaa ja viimeinen päähän.

Hannu Tanskanen

Heh-heh ... "vallankumous USA:ssa" ....

Toiveajattelua, hyvä toverit ;-)

Onhan noita rotumellakoita ollut aina sillointällöin, kun poliisi joutuu yhteenottoon etniseen vähemmistöön kuuluvan kanssa. Nyt ei edes kysymys ole siitä, vaan paikalla on "white trash" väkeä rätti päässä heittelemäsä polttopulloja ja yllyttämässä mustia "vallankumoukseen", vapaassa maassa kun saavat kaikenmaailman anarkistitkin riehua.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No eiväthän saa..eikö tämä juttu juuri siitä kerro,että ei saa.

Janne Hilden

Virkavalta on huolella pistänyt kapuloita rattaisiin rauhanomaisillekin mielenosoittajille.
Saati toimittajia on estetty uutisoimasta tapahtumista siellä. Tosi vapaan maan tunnusmerkistöä.

No justice, no peace.

Susanna Kaukinen

Ihan liikutuin kuin noin hienosti asian laitoit: No justice, no peace. :-)

Janne Hilden

Tanskasen mainitsema todellinen "white trash" on muuten kerännyt pojan surman tehneelle poliisille lahjoituksina tähän mennessä hulppeat 60 000 dollaria. Omia ei jätetä heikkonakaan hetkenä. Kyllä tuolla summalla jo makselee asianajokuluja.

http://i100.independent.co.uk/article/thousands-pl...

Hannu Tanskanen

Jos toimittajat tunkevat paikalle kun on poikkeustila ja ulkonaliikkumiskielto, oma vikansa. Monessa muussa maassa ammuttaisiin.

Mikä on tuo otsikon "KKK", "Kuk Kluks Klan" ;-)?

Kun sinulla on noin patologinen USA viha, en suosittelekaan matkaa maahan, punalasit voivat särkyä ;-).

Janne Hilden

KKK-aate elää ja voi hyvin nykypäivän maailmassa.
En tunne vihaa Amerikan kansalaisia kohtaan, valtion johdosta voitaisiin viedä kyllä ihmisiä sotatuomioistuimen eteen.

Susanna Kaukinen

Tässä muutamia muita huomioita U$A:sta. Mulla on uus jo mielessä, mutten oo ehtinyt kirjoittaa.

USA on paska maa
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Alexander Stubb ja USA on paska maa II
=> http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2014/06/alexande...

USA on paska maa III - oikeistostallarit
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Keijo Räävi

Jos afro-amerikkalaiset eläisivät ihmisiksi niin näitä ikäviä ampumatapauksia ei olisi.

Huomioikaa kuinka USA:n aasialaiset eivät hillu kaduilla vaan istuvat kaiken päivää kirjastossa sivistämässä itseään.

Janne Hilden

Jos valkolais-poliisit eläisivät ihmisiksi niin näitä ikäviä ampumatapauksia ei olisi.

Hannu Tanskanen

"No justice, no peace" ....

Herranjestas, mistäs tuo on, Mustien Pantterien slogan vai anarkistien teema?

Onko nyt jäänyt 1970-luvun huumehöyryinen "Make peace no War"-päälle? Silloinhan mm. Hollywoodin lahja maailmalle, Jane Fonda istui P-Vietnamilaisen tykin piipulla ja solvasi isänmaansa höyryävissä viidakoissa henkensä antavia omia sotilaita.

Luulin, että aids olisi jo vienyt tuon porukan?

Janne Hilden

Jaa, olen sitä ikäluokkaa ettei tuo sinun punikkisyyttely ym. punalasien päässä pitäminen oikein pure minuun.
Sinun ikäpolvesi hamassa menneisyydessä se oli varmaan hyvinkin paheksuttavaa, ja jollain se levy jää paikalleen pyörimään :)

Susanna Kaukinen

Kuule, se oikea isämaallisuus on sitä että omia ei jätetä. Jenkeissä se "isänmaallisuus" on sitä että ammutaan omia ja pommitetaan vieraita rahan takia.

Hannu Tanskanen

No, sillä aatteella on nyt vain uusi nimi, se tuli silloin kun väri muutettiin komplementiksi punavärisen aatteen hukkuessa vereen. Ironista on, että vaikka näiden entinen henkinen isänmaa neukkula ei enää ole edes kommunistinen, vaan harvainvalta, oligarkia, vanhat stallarit katsovat edelleen sinne kuin kuuta nousevaa ...

Susanna Kaukinen

Ei kai kukaan nykyvasemmistolainen ihaile sen kummemmin Neuvostoliittoa, joka oli valtiokapitalismi [1] sen paremmin kuin Venäjää, joka on hyvin oikeistolainen ja oikeistolaiseen tapaan halveksuu ihmisoikeuksia monelta osin.

[1]
Valtiososialismi on kapitalismin muoto
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Hannu Tanskanen

On varmaan totta, että meillä eri ikäpolven ihmisinä on erilainen "tapahtumahorisontti", mutta sen huomaan, että amerikkaviha ilmeisesti teillä siirtyy sukupolvesta toiseen jo "maamon maidossa"?

Janne Hilden

Stallareista en tiedä, mutta itse en kannata minkään valtion mielivaltaa kansalaisiaan kohtaan. Vangitsemisia, kidutusta, murhia,...

Ihan hyvä, että kansalaisoikeusjärjestöt nyt ovat keskittäneet katseensa myös Fergusoniin. Sielläkin riittää tarkkailtavaa.

Hannu Tanskanen

Ja vain USA:ssa niistä kerrotaan.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #22

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Amnesty Internationalin ryhmä tarkkailee jotain USA:n sisällä.

Ei USA:ssa mitään kerrota, paitsi nykypäivänä on jouduttu aika paljon myöntämään laittomia hallinnon toimia tehdyksi.
Kiitos esimerkiksi Edward Snowdenin, Julian Assangen ja Bradley Manningin myyräntyön. Avoimuus ei ole periamerikkalaisia hyveitä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #23

ETYJ tarkkailee Ukrainassa. RiaNovosti tiedottaa "No Weapons Seen Crossing Russian-Ukrainian Border - OSCE" http://en.ria.ru/politics/20140819/192142292/No-We...

eli sekään ei ole mahdotonta että Ukrainan armeija olisi todella ampunut seulaksi oman kolonnansa.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #35

Joidenkin nimettömien "brittitoimittajien" mukaan sotakalustoa siirrettiin rajan yli.
Sen kuulopuheen tosiaan ETYJin tarkkailijat kumosivat viikottaisessa raportissaan.

Hannu Tanskanen

No, kyllähän amerikkalainen yhteiskunta on niitä avoimimpia. Kaikkea ei toki voida kertoa kansallisen turvallisuuden nimissä. Luettelit juuri kolme maanpetturia, missä maassa hyvänsä tuosta olisi seuraamuksia, muistanet miten Venäjä kohteli omaa vastaavaansa, poloniumia aamuteehen. Myönnä pois vaan, että kysymyksessä on syvään juurtunut amerikkaviha, vapaa maa on piikki p...ssä monille.

Janne Hilden

En myönnä, kun USA:sta tulee paljon hyviäkin juttuja.

Mutta maan kannattaa keskittyä noihin omiin epäkohtiinsa, mitä nuo em. päättäjät toivat esille. Muuten voi mennä totaalisesti rähinäksi.

Ei kannata sekaantua toisten maiden asioihin ja arvostella toisia samoista asioista, mitä tapahtuu omalla maaperällä. Se on kaksinaismoralistista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Heh.

Jerusalem Post kertoo Yhdysvaltain ja erinäisten länsimaiden painostavan ICC:ta (haagin sotarikostuomioistuin) jotta ICC ei ottaisi käsittelyyn Israelin Palestiinassa tekemiä rikoksia

Report: US exerting pressure on ICC not to open war crimes probe against Israel http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Dipl...

And justice for all...

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #34

Näin sitä annetaan riipumattoman oikeusistuimen tehdä rauhassa työtään :)

Susanna Kaukinen

Maanpetturi on U$A:ssa kongressissa. Snowden et al - sankareita.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Se ero Amerikan ja Venäjän välillä on, että vain toinen noista on Suomen naapuri. Tuntuu mahdottomalta ajatella, että USA kävisi esimerkiksi sotaa Suomea vastaan.
Epäilen, että USA:n tapahtumilla on kovin vähän vaikutusta Suomen oloihin, sensijaan sillä mitä naapurimaassa tapahtuu on hyvin paljon Suomeenkin vaikuttava!

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Milloinkahan naapurissa alkaa tosi tosi mellakat? Friedman ennustaa että naapurimme hajoaa melko pikapuoliin http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/31371... Usasta en tiedä, mutta loput maailmanloppujen päivämäärät löytyvät tuolta http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopu...

Janne Hilden

Tuo on ihan hyvä näkökulma, tuo paikallisuus.
Kuvitteellinen Amerikan yhteiskunnan luhistuminen ei varmaan aiheuttaisi kauhean valtavaa tsunamia meidän rannoille. Mutta olisi hykerryttävää nähdä, miten meidänkin omat Washingtonia nuolevat poliitikot ym. natottajat tilanteeseen suhtautuisivat.
Kun heidän ihannevaltionsa kävisi läpi omaa American Springiään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miten niin tuntuu mahdottomalta ajatella, että Yhdysvallat kävisi sotaa Suomessa?

Juurihan Yhdysvallat tekee kaikkensa saadakseen synnytettyä vielä isomman kuin meneillään olevan sodan Euroopan, Venäjän ja Ukrainan välille. Aikovat istua Euroopan housuilla tuleen ja kerätä sitten saaliin kun Euroopan ja Euraasian unioneissa on jäljellä vain voimattomuutta; saavat Euraasian hallinnan mikä on jo pitkään ollut tavoite Yhdysvaltojen hallituksilla.

Eurooppa ja Venäjä saadaan kätevästi tällä talouspakote-hommalla köyhdytettyä nöyräksi, ulosmitattua omaisuus am. sijoittajille. Ja jos se ei riitä, niin sitten otetaan pyssyt käsiin. Ukrainalle on varattu sytykkeen rooli, meille uhrin.

Venäjällä tämä on selvästi tajuttu ja siksi kehittelevät omaa vahvempaa makroekonomista mallia, ilmoittavat että valuuttansa takeena on kultaa (toisin kuin meillä lännessä) ja valmistautuvat eri tavoin tukemaan omaa talouttaan sekä laajentamaan kauppakumppanuuksia Aasiaan vielä lisää. Luulisin, että Latinalainen Amerikka ja Afrikka lähtevät messiin jossain vaiheessa.

En voi käsittää miten tätä ei muka ole Euroopan (ja Suomen) poliittisessa johdossa tajuttu! Toisaalta: mitäpä poliittinen johto rahvaasta välittää. Ei mitään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta tämä vuonna 2011 julkaistu juttu Saksan tilanteesta oli kiinnostava (on edelleen miehitetty maa) http://www.veteranstoday.com/2011/06/05/germany-st...

Koska Saksa on "Eu:n johtaja" voisi ehkä ajatella Eu:nkin olevan miehitysvallan alla.

En ole ehtinyt tarkastaa kaikkia tietoja mutta saksalaiset historioitsijat näyttävät pitävän asiaa selviönä:

Deutsche Wellen haastattelema historioitsija Joseph Foschepot kertoo Yhdysvaltain vakoilleen Saksassa jo vuosikymmeniä, ja Saksan johdon olleen täysin tietoinen asiasta.

otsikko: Salaiset sopimukset NSA:n Saksaan kohdistaman vakoilun taustalla

Lähde: Deutsche Welle
Toimittaja: Riikka Söyring
Verkkomedia.org

Freiburgin yliopistossa työskentelevän professori Joseph Foschepotin mukaan Yhdysvallat on vakoillut maailmansodan jälkeen Saksassa jatkuvasti, ja Saksan johdon olevan täysin tietoinen asiasta. Poliitikkojen yllättyneisyys NSA-vuotaja Edward Snowdenin tekemien paljastusten johdosta on ollut teeskenneltyä.

Salaisten sopimusten nojalla vakoilua on harjoitettu aina Saksan liittotasavallan (FDR) perustamisesta vuonna 1949. Saksan suverinisuuden palauttava vuoden 1955 yleissopimus, joka määritteli myös Saksan ja kolmen liittoutuneisiin kuuluvan valtion keskinäisiä suhteita, sisälsi salaisia lisäyksiä ja lisäsopimuksia. Mukana salaisissa lisäyksissä on kohtia, jotka takaavat länsiliittoutuneille mm. oikeuden monitoroida tele- ja postiliikennettä.

"Tehdäänpä nyt selväksi, että voittajavaltiot olivat Saksassa miehittäjinä," Foschepot sanoo.
Yhdysvalloille oli sodan jälkeen tärkeää estää Saksan uusi nousu eivätkä he missään tapauksessa halunneet luopua geopoliittisesti tärkeästä alueesta, kuvailee Foschepot.
Neuvostoliiton kanssa alkanut konflikti vaati Yhdysvalloilta uutta strategiaa, ja johti kylmän sodan syntyyn. Yhdysvalloilla oli tarve pitää kurissa myös Neuvostoliittoa, ja tähän tarvittiin seurantamenetelmiä.

Saksan suverinisuuden takaavasta vuoden 1955 yleissopimuksesta Foschepotilla on varsin kyyninen näkemys. Foschepot sanoo, että julkiset sopimusmuotoilut on tarkoitettu suurelle yleisölle. "Saksalaiset johtajat halusivat tietenkin päästä sanomaan äänestäjille, että nyt meillä on hieman enemmän suvereniteettia; toisinsanoen kansallista psyykeä heräteltiin pienellä päänsilityksellä. Tietenkään he eivät kertoneet, että saksalaisten piti hyväksyä tulevaisuudessa ihan samat olosuhteet kuin miehityksenkin aikana, kiitos kansainvälisten sopimusten ja salaisten lisäehtojen. Nämä sopimukset ovat edelleen valideja ja sitovat jokaista Saksan hallitusta vielä nykyäänkin."

"Yhdysvallat on rakentanut tukikohdillaan Saksaan pikku-Amerikan, jota Saksan hallitus ei voi hallita. Kun Saksan taannoinen liittokansleri Helmut Kohl työskenteli Saksojen yhdistämisen eteen, hän oivalsi, että tämä aihepiiri on vaikea, ja päätti, että jätetään se huomioimatta. Yhdysvaltain erikoisasemasta (Saksassa) ei käyty lainkaan neuvotteluja. Näin olleen sopimuslisäykset ovat edelleen voimassa."

Salaisten sopimusten takia Saksassa eivät posti- ja teleliikenne ole suojattuja, vaikka Saksan perustuslaki niin sanookin, Foschepot alleviivaa.

Foschepot sanoo, että "tällaiset paljastukset (kuin Snowdenin tekemät) ovat aina epämiellyttäviä, koska ne tuovat päivänvaloon jotain, joka on toiminut varjoissa. Ja koska tätä varjoissa toimimista ei haluta häirittävän, asiaa yritetään vaimentaa. Tässä (Snowdenin) tapauksessa ei kuitenkaan ole niin, koska vakoilu on ollut niin laajaa ja intensiivistä, ja sitä on tehnyt ns. ystävävaltio."

Toimittaja mietiskelee:

Miten Saksan Yhdysvaltain kanssa tekemät salaiset, Saksan perustuslain vastaiset sopimukset vaikuttavat Euroopan unionin sopimuksiin tilanteessa, jossa Saksaa pidetään EU:n johtajavaltiona?
Ovatko Saksan muiden EU-maiden kanssa tekemät sopimukset kansainvälisoikeudellisesti pitäviä ottaen huomioon Saksan salaiset sopimukset Yhdysvaltain kanssa?
Paljonko EU-jäsenmaiden perustuslakien vastaista sisältöä on sellaisissa erilaisissa kahdenvälisissä salaisissa sopimuksissa, joilla on vaikutusta EU-tasolla?
Onko Lissabonin sopimuksen ("EU:n perustuslaki") yhteydessä tehty erilaisia salaisia varauksia ja lisäsopimuksia, joista EU-jäsenmaiden äänestäjät eivät ole tietoisia?
Jos on, niin millaisia ja paljonko?
Miten kokonaiskuvassa vaikuttaa se, että Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (FED) pääasialliset omistajat ovat eurooppalaisiksi katsottavia pankkeja?

Lähde:

Deutsche Welle: NSA: A permission to spy in Germany
http://www.dw.de/nsa-permission-to-spy-in-germany/...

Hannu Tanskanen

Yhdysvalloissa ei ole mitään sellaista tekijää, joka ennustaisi "vallankumousta" tai suurempaa kansanliikehdintää. Vaikka pienet anarkistiryhmät, jotka jopa saattavat saada tukea muodossa tai toisessa islamisteilta yrittävät kiihottaa rotukortilla, se on mennyttä aikaa, jo musta presidentti tekee koko ajatuksesta absurdin.

Janne Hilden

Ei presidentin pelkkä ihonväri ole tae siitä, että mustalla vähemmistöllä olisi asiat nyt jotenkin paremmin yhteiskunnassa.

Hannu Tanskanen

Asiat on hyvin jokaisella joka siellä viitsii työtä tehdä, laiskureille ja sosiaalipummeille ei USA:ssa koskaan ole hurrattu.
O´bama on erinomainen esimerkki siitä, että presidentiksi voi nousta työväeluokasta ja Clinton toinen, kun on älyä ja tarmoa, ei kaduilla riehuminen ja varasteleminen auta asiaa, päinvastoin.

Janne Hilden

Ainahan tosiaan USA on tuota ollut, oikeistolaisiin arvoihin nojaava kova yhteiskunta.
Muut ovatkin sitten kommu-nistejä.

Susanna Kaukinen

Ei ole ollut aina. Työväki kävi erittäin kovaa kamppailua U$A:ssa 1900-luvun taitteessa.

"Vapulla on historian saatossa ollut useita merkityksiä. Mutta monet ihmiset jotka viettävät tätä vallankumouksellisen työväenliikkeen perinteistä juhlapäivää, eivät ole selvillä vapun taustasta. Tapahtuma, joka on niin anarkistien vapunvieton kuin koko vapputradition takan, liittyy toukokuun 1886 Chicagon tapahtumiin."

<= http://www.anarkismi.net/kapis/27haymarket.htm

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #49

Okei, kiitos tästä historiapläjäyksestä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #53

Jos oikeasti kiinnostaa U$A:n työväenliikkeen historia, josta on paljon opittavaa, kurkipa vaikka näitä:

The Costs of Capitalism's Crisis: Who Will Pay?
=> https://www.youtube.com/watch?v=_-KqeU8nzn4

Capitalism: A Love Story - Documentary
=> https://www.youtube.com/watch?v=kLH7wx7g4k8

Emma Goldman - An exceedingly dangerous woman Part 1
=> https://www.youtube.com/watch?v=wJpWFYROei8

Tosta noin aluksi hieman eri aikakausilta.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #63

Melkoinen suonenisku ay-liikkeelle taisi olla aikoinaan Jimmy Hoffan katoaminen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #65

Kommunismipelkopäissään U$A:ssa väkivalloin ajoivat työväen pakosalle. Siellä on kana kynittävänä ja epäilen että niitä sulkia aletaan kiskomaan lähivuosina ja lähvuosikymmeninä.

Seattlessahan on jo sosialisteja kaupunginvaltuustoissa kuten tämä:
=> http://en.wikipedia.org/wiki/Kshama_Sawant

Ajoivat siellä kuntapuolella läpi $15 minimipalkan, siellä on vuokrasääntelyä ja muuta sen sellaista.

Seattlelaista ajattelua edustaa myös tämä plutokraatti...

Nick Hanauer: Beware, fellow plutocrats, the pitchforks are coming
=> https://www.youtube.com/watch?v=q2gO4DKVpa8

Oaklandissa, joka on U$A:n tärkeimpiä satamia suljettiin koko roska Occupy Wall Streetin aikana ja juuri tänään vai eilen estettiin Israelilaislaivan ankkuroituminen satamaan.

U$A ei ole niin yksinkertainen kuin Hollywood-propaganda antaa ymmärtää. Siellä oli 1800-luvun lopulla IWW:ssä suomalaisiakin:

IWW ja Pohjois-Amerikan suomalaissiirtolaiset
=> http://fi.wikipedia.org/wiki/Industrial_Workers_of...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #68

Industrialistin väki lähetti apua kotimaahan sodan aikana.

"Talvisodan ja jatkosodan aikana Industrialisti auttoi keräämään varoja Suomen avuksi."

<= http://fi.wikipedia.org/wiki/Industrialisti

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #68

Kolmen päivän ajan mielenosoittajat ovat estäneet israelilaislaivojen ankkuroitumista satamaan.

Ja jatkoa seuraa: "Block the Boat organizers are planning similar actions in Seattle, Vancouver and other U.S. and Canadian ports in coming weeks."

http://america.aljazeera.com/articles/2014/8/18/ga...

Satamamiekkarissa nähtiin myös osallistujien ottavan kantaa tilanteeseen Fergusonissa. Yhtäläisyysmerkin voi vetää Amerikan mustien ja palestiinalaisten elinolojen välille. Global intifada from Oakland to Ferguson to Palestine:

“It comes down to oppression, occupation and basic rights that are denied people to hold them down, like Palestinians, like black America."

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hannu, vastaus yhdellä sanalla:DETROIT.

Susanna Kaukinen

Sun tiedot on jääny 70-luvulle. Ota asioista selvää äläkä hölise ennakkoluulojasi. Työväen ja keskiluokan asema on huonontunut U$A:ssa vuodesta 1978 lähtien. Se U$A jota sinä ihailen on kuollut kohta 40 vuotta sitten.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Clinton oli tohvelisankari,joka leikki lääkärileikkejään työhuoneessaan.Rautarouva pani sitten ruotuun,kun meinasi karkaa muutakin kuin mopo ohjauksesta.

Susanna Kaukinen

Itseasiassa nimenomaan Clinton oli pahan airuita U$A:n työväelle.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Taitatpa mustien asiat olla entistä huonommin Usa:ssa nykyään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hispanot tulevat saamaan yliotteen USA:ssa. Näin ollen lohtua ei USA:n mustille näy.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Usa tappoi omat ja vieraat mm.häpeällinen vietnamin sota.Vieläkin syöpä ja epämuodostuneet lapset muistuttavat sotahullun supervaltion pommituksista.USA:n armeijan sotilaat tappoivat 500 siviiliä Vietnamin My Lain kylässä vuonna 1968. Kokonainen vietnamilaiskylä hävitettiin maan tasalle. Sotilaat tulittivat kuin raivopäät jokaisen kyläläisen kuoliaaksi ja polttivat lopuksi kaikki kylän asunnot poroksi.

Kun sotilaiden tekemä hirvittävyys alkoi paljastua, Vietnamin verilöyly yritettiin piilottaa julkisuudelta, sillä tapettujen siviilien joukossa oli paljon myös lapsia ja naisia.

My Lain verilöylystä jäi USA:n armeijalle ikuinen häpeätahra, jota syvensi myöhemmin Bushin kaudella avattu, YK:n paheksuma Guantanamon vankileiri, jossa pidetään terroristeiksi väitettyjä henkilöitä telkien takana ennaltamääräämätön aika ilman oikeudenkäyntiä.

USA:n vankilaviranomaiset alkoivat Bushin presidenttikaudella kiduttaa terroristeiksi epäiltyjä vankeja vesikidutuksella.

Omia poikia meni kymmeniä tuhansia,vammatui ja jäi huumekoukkuun loppuiäksi,hylättyinä ja halveksittuina.Niin saivat tuta nekin pojat kuinka palkitsi isänmaa.

Vuonna 1973 Kissinger sai Nobelin rauhanpalkinnon työstään Vietnamin sodan päättämiseksi. Palkinnon myöntämistä kritisoitiin muun muassa siksi, että Kissinger liitettiin Yhdysvaltain pommituksiin Kambodzhassa.Miten tämäkin ihminen on KEHDANNUT ottaa rauhanpalkinnon vastaan.
Ja vielä vanhana kääkkänä neuvoo Suomeakin ,kuinka sen pitäisi toimia.

"Kissingerin toimintatapana oli salamyhkäisyys. Hän aloitti neuvottelut Kiinan kanssa kertomatta siitä Yhdysvaltojen YK-lähettiläälle. Kriitikot ovat syyttäneet häntä sotarikoksista Kambodžan pommitusten ja Chilen Salvador Allenden kaatamisen yhteydessä. Vuonna 2001 Christopher Hitchens julkaisi kirjan The Trial of Henry Kissinger, jossa Hitchens syytti Kissingeriä kansanmurhaajaksi ja sotarikolliseksi. Kissingerin käynnistämissä pommituksissa Kambodžaan pudotettiin vuosina 1965–1973 yhteensä 2 756 941 tonnia räjähteitä."

Intiaanit he tappoivat ja päänahoilla elvistelivät.Kuten biisonitkin melkein sukupuuttoon,junista ampuivat,vain kielen takia.Reservaatteihin tunkivat loput,ja tekivät heistä alkoholisteja.

Siinä sitä "rosvovaltiota"joiksi tämä suurvalta toisia nimittelee.

Hannu Tanskanen

Unohdit mainita, että saastuttivat Kuunkin ;-)?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ai on unohtunut tosiasiat.Niinhän se tuppaa nykyisin olemaan,on niin hienoa olla muistamatta.Kyllä vaan,intiaanien reservaatti alueella tonkivat uraania ja jättivät saastaiset maat jälkeensä,voitot tietysti syvälle omiin taskuihin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hannulle:Katsoppa You-tubesta mitä Amerikan keskiluokalle on tapahtunut. Monet ovat joutuneet hyväpalkkaisista töistä suoraan kadulle.

Yhdysvalloissa on jo useita "aavekaupunkeja", jotka ovat sananmukaisesti raunioituneet teollisuustyöpaikkojen romahduksen myötä.

Tälläisia kaupunkeja ovat mm.Flint(Michael Mooren synnyinkaupunki), Gary Indianassa sekä surullisen kuuluisa Detroit.

Tuskin näitä kadulle joutuneita voi syyttää etteivät tosissaan ole hakeneet töitä. Ei riitä Jenkeissä tosiaankaan töitä kaikille, jotka vain viitsivät hakea.
Amerikkailaisen unelman loppu. Hampurilaispaisto-työpaikoistakin tapellaan epätoivoisasti.

Hannu Tanskanen

USA on vapaan miehen(nasien arvoihin peruistuva yhteiskunta, ei sosialismin pakkovalta. Toki sillä menee huonosti kuten muillakin maailmanlaajuisessa lamassa, mutta USA on jo nousemassa siitä, taas ensimmäisenä. liuskekaasun johdosta sen kilpilukyky on ylivoimainen Wanhaan Eurooppaan, EUvostoliittoon nähden, mutta maailman talousveturina se auttaa meitäkin.

(pahoittelen painohirveitä, pimeää ja iPad´in pieni teksti, you see ;)

Janne Hilden

Liuskekaasun tuottamiseen käytetty fracking on muuten kiistelty tekniikka. Aiheuttaa paikallisia maanjäristyksiä ja pilaa pohjavedet.

Ansiokkaita dokumenttejä aiheesta ovat HBO:n tuottamat Gasland 1 ja 2.

Susanna Kaukinen

Ja tyhmintä asiassa on se, ettei se fracking tuota juurikaan polttoainetta, ne on käytetty vuodessa tai viimeistään parissa.

Susanna Kaukinen

U$A ei enää nouse. Se seisoo savijaloilla. Sen talous on raunioina, valtiovelka taivaissa, petrodollari heikkenee ja kaikki kotimainen tuotanto on ulkoistettu ja sisäisten levottomuuksien takia otteet kovenee viikko viikolta.

U$A on elinkaarensa rappiovaiheessa, jota seuraa romahdus.

Sakari Ahonen

Voi poika parka ,miten annat viedä itseäsi,usa on sun eldoraadosi, mitähän jospa muuttaisit pnnelaasi,ihan vaikka heti aamutuimaan

Janne Hilden

En ole mikään poika sinulle.

Sakari Ahonen

Ei ollut hänelle. Aiheetta enempään.

Janne Hilden

Tämä siitä seuraa, kun poliiseille annetaan käyttöön armeijan varusteet ja aseet. Mutta ei militarismikoulutusta.
Todellinen Villi Länsi... Aseella kohti ihmisiä: "I will fucking kill you!"
http://theconcourse.deadspin.com/cop-pointing-rifl...

Samira Taina

Lievää hilpeyttä minussa herätti tuo Egyptin ulkoministeriön lausuma tästä asiasta, mutta, kokonaistilanteen huomioon ottaen, niin luultavasti oli tarkoituskin. USA kun on aina NIIN kerkeästi ottamassa kantaa kaikkien muiden maiden ihmisoikeusloukkauksiin, että arvelen, etteivät pystyneet vastustamaan kiusausta maksaa potut pottuina...

Tanskasen USA-puolustus sitten taas pikkuisen jopa säälittää, kun miettii, minkälaisen sotkun USA esim. juuri Lähi-idässä on viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana saanut aikaan... ja sitä ennenkin. (Pitkä tarina, puhutaan siitä joskus toiste, jos silloinkaan... ;)

Ei tässä maailmassa mitään onneloita ole, ja pahin uhka sille, että sellaisia koskaan syntyisikään, on se, että niin monet kuvittelevat niitä jo nyt olevan.

Janne Hilden

Sarkasmikerroin on ollut melko suuri, kun Egyptin hallinto on tuota lausuntoaan muovaillut :). Restraint!

USA:n kärvistely oman vähemmistönsä kanssa luo tilanteen, johon on ihan pakko hieman näpäyttää.
Practise what you preach...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Asiasta hieman toiseen. EuObserverissa juttu siitä, että Baltiaan ei rakenneta NATO-tukikohtia http://euobserver.com/foreign/125291

Kaikkinensa tulee mieleen Saksan pyrkimykset irtautua Yhdysvaltain talutusnuorasta.

Toimituksen poiminnat