Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Polttoainetta antisemitismille - Israel on luokan häirikkö

Ei tarvitse yhtään ihmetellä, miksi antisemitismi nostaa päätään ympäriinsä. Jos Israel sijoitettaisiin koulumaailmaan, se olisi luokkansa häirikkö. Joka koulukiusaajana työntäisi toisten päitä vessanpönttöön ja kampittaisi pihamaalla. Nyt kun maailma on kääntänyt katseensa hieman toisaalle Israelin ja palestiinalaisten konfliktista, on Israel ajatellut varmaan ohimennen hieman harrastaa apartheidia toisten huomaamatta. Mutta kyllä kansainvälinen yhteisö onneksi näkee Netanyahun ja muiden sotarikollisten tempaukset.

Nimittäin Israel on vaivihkaa tehnyt 30 vuoteen suurimman maa-anastuksen Länsirannalla.

Anastettu maatilkku on kooltaan noin neljä neliökilometriä, ja sijaitsee Etzionin siirtokunnan ja Jerusalemin välissä. Päätös tämänpäiväisestä alueen anastuksesta tehtiin kabinetissa viime viikolla, ja oli Israelin hallinnon mukaan vastaus kolmen juutalaisteinin kidnappauksista ja murhista alueella kesäkuussa. Anastetun alueen on tarkoitus yhdistää toisiinsa mm. Beitar Illitin, Kfar Etzionin ja Gvaotin siirtokunnat. Maa-alue kuuluu viidelle palestiinalaiskylälle Bethlehemin alueella.

Yhdysvaltain mielestä, toisaalla tarvitsee noudattaa kansainvälistä lakia - toisaalla taas ei. Missä viipyy sanktiot Israelia kohtaan?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Janne Hilden

Mitenkähän hepreaksi lausutaan "Lebensraum"?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä tässä taidetaan asiat todeta niin kuin ne ovat.
http://www.haaretz.com/opinion/1.613600

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Janne Hilden

Vähän jakomielistä Netanyahulta aika ajoin painottaa rauhan saamisen tärkeyttä, kun samalla hän nappaa maatilkun sieltä - maatilkun täältä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Sekä Israelia että Hamasia voi syyttää turhasta väkivallasta. Liian agressiivia molemmat.

Sitä kyllä olen mielessäni mietiskellyt olisiko Israelia edes olemassa, jos he lempeästi olisivat naapureihinsa suhtautuneet?

Sen verran eroa osapuolilla kumminkin, että Israel (toki ulkopuolista apua saaneena) on kyennyt luomaan kaiketi Lähi-idän taloudeltaan vahvimman valtion, jonka elintaso on Euroopan keskitasossa ja jonka väestön koulutustaso on erittäin korkea! Muistelen, että suhteellisesti Israelin patentit ovat maailman suurimmat?

Sensijaan palestiinalaiset (runsaasti ulkopuollista tukea hekin saaneena)
ovat aikaansaaneet lähinnä riitoja ja keskinäisiä taisteluja. Jos heistä
valtio syntyisi, niin omaan toimeentuloon sillä ei olisi edelletyksiä. Jotenkin tulee mieleen, että myöskin palestiinalaisten omilla toimilla on merkitystä siihen (esimerkiksi halu tuhota Israelin valtio kokonaan),
että alueen tilanne on se mikä se nyt on!

Janne Hilden

The UN, EU and USA regard the building of new settlements as in violation of international law. Their infrastructure often separates Palestinian villages from farmland.

Chief Palestinian negotiator Saeb Erakat, said: "The Israeli government is committing various crimes against the Palestinian people and their occupied land."

"The international community should hold Israel accountable as soon as possible for its crimes and raids against our people in Gaza and the ongoing Israeli settlement activity in the West Bank and east Jerusalem."

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/31/israel-...

Janne Hilden

Yhdysvallat kehotti Israelia perumaan päätöksensä Länsirannalla sijaitsevan maa-alueen pakkolunastamisesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_ei_hyvaksy_israe...

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Nyt tarvitaan vaan hitosti hilloa, niin pääsee asumaan asuinseudulle, missä juutalainen murhasi Jeesuksen.

Lähelle jumalaa, jos maksaa tarpeeksi.
Palestiinalaiset painukoot helvettiin, jotta rahamies saa esittää jumalaa lähellä olevaa.

Sieluttomuus lienee juutalaisen perusominaisuus.

Miksi jumalan valittu kansa ei tapa Gazalaisia uskolla?
Miksi uskonmiehen pitää Amerikan hi-tech aseilla taistella?

Eikö valitun kansan vihollista voi muka tuhota jumalan mahdilla?

Amerikkalainen ase on siis tehokkaampi, kun jumalan mahti.

Janne Hilden

Tämä on varmaan israelilaisittain rauhanele. Kun ei pommiteta kaikkea tuusaksi, niin rauhallisesti napataan maata.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Oletpa Janne katkeran kitkerä ja tiedät kaiken Israelin pahuudesta. Minä en pysty olemaan noin ankara tuomari saati sitten kummankaan puolella.

Kysyn nyt sinulta Janne, kun olet asiantuntija. Mitä Lähi-Idässä tai siis Israelin nykyisellä alueella tulisi tehdä? Alueeltahan karkotettiin tuhansia palestiinalaisia vuonna 1948. Heillä on vielä tallessa maata koskevat omistuskirjansa. Pitääkö Israelin antaa heille sekä paluuoikeus että palauttaa heille riistämänsä alueet? Siinä taitaa olla pieni vaikeus, koska näitä palestiinalaisia on valtavasti enemmän kuin aikanaan sieltä lähti. Eläminen saattaa olla hankalaa.

Pitääkö samalla kaikkien niiden juutalaisten saada palata sukujensa asuinsijoille eri muslimimaihin, joista heidät karkotettiin? Heitäkin on valtavan paljon.

Janne Hilden

En minä mikään asiantuntija ole, enkä sen kummemmin ole kummankaan puolella. Ei ole meidän kiista.
Varastaminen kansainvälisten lakien vastaisesti sotii vain minun, kuten monien muidenkin, oikeuskäsitystä vastaan.

Israel ei edes pyri rauhaan moraalittomuudellaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Janne hyvä

Sinä kirjoitat kuin todellinen asiantuntija niin, että älä ole turhan vaatimaton.

Minä olen täysin amatööri sinun rinnallasi. Niinpä pyydän sinua vastaamaan esittämiini kysymyksiin, jotta minäkin saan tietää ratkaisumallisi. Se on tietenkin toteuttamiskelpoinen, kunhan vain Israel ymmärtäisi oman etunsa.

Voisitko esittää mallisi teesien muodossa ja sitten tiedottaa siitä laajasti? Esimerkiksi entinen Suomen juutalaisen seurakunnan vanhin joku Gideon Bukowski tai sinne päin varmaan mielellään välittää tiedot Israeliin.

Janne Hilden

Taidat olla suuri humoristi.
Miksi kommentoit, jos sinulla ei ole tähdellisempää sanottavaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Janne laitapa kolme pointtia, mikäli pystyt.

Toimituksen poiminnat