Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Liittokansleri jäi kiinni valheesta vakoiluskandaalissa

  • Vuh vuh!
    Vuh vuh!

Wikileaksin tänään julkaisemat uudet dokumentit paljastavat, että Saksan hallitus on aktiivisesti avustanut Yhdysvaltojen Kansallista turvallisuusvirastoa saksalaisten yhtiöiden ja kansalaisten joukkovalvonnassa. Asia, joka Angela Merkelin suulla on tähän mennessä jyrkästi kiistetty.

Germaaneja kuohuttavat tiedot, joiden perusteella Saksan valtiollinen tiedusteluorganisaatio (BND) on rikkonut maan perustuslakia. Auttamalla NSA:ta vakoilemaan eurooppalaisia poliitikkoja ja yhtiöitä. Tiedustelutietoja on kalasteltu korkeimmilta päättäjätahoilta: Ranskan ulkoministeriössä, Elysee-palatsissa, EU-komissiossa,..

Paljastukset iskevät lujaa Saksan hallitukseen, Bundestagiin, koska se juuri äskettäin kielsi tietävänsä mitään Euroopassa tapahtuvasta vakoilusta. Huhtikuun 14. päivä annetussa virallisessa hallituksen lausunnossa Saksan liittopäiville, sisäministeriö toteaa:

"We have no knowledge of alleged economic espionage by the NSA or other US agencies in other countries."

 

Kuitenkin Wikileaksin julkaisemista pöytäkirjoista selviää, että Angela Merkel oli kirjoittanut kirjeen suoraan Kai-Uwe Rickelle. Ricke toimi viestintäyhtiö Deutsche Telekom AG:n toimitusjohtajana vuosina 2002-2006. Siinä kirjeessä Merkel pyysi Deutsche Telekomin apua internetin ja teleliikenteen datan joukkovalvontaan. Ja niin tapahtuikin, ja "Operaatio Eikonalilla" data kaapattiin NSA:n käyttöön. 

Vakoilusyytöksistä on käyty pitkää debattia Saksassa. Vaikka monet tutkinnasta pidetyt istunnot ovat olleet periaatteessa julkisia, niin käytännössä tutkintamateriaalia on salattu ja tallennuslaitteita on kielletty käyttämästä. Poliisi on jopa tungettelevasti tarkkaillut toimittajia.

Nyt nähtävillä on 1380 sivua vakoiluselvityksen pöytäkirjoja - suljetuista istunnoista, yhteensä 34 todistajalta. Materiaali on kertynyt aikavälillä toukokuu 2014 - helmikuu 2015.

 

Julian Assangen saatesanat:

 "In this important Bundestag inquiry, the German and international public is the injured party. The purpose of this inquiry, properly stated, is to discover who is responsible for the injury of a great many people's rights and how these violations were committed. As the injured party, the public has a right to understand this inquiry's work. It is only through effective public oversight that this inquiry's stated objectives of transparency and justice will be met."

 

Snowden Saksan vakoiluskandaalista: Massiivinen valvonta on todellisuutta

Wikileaks releases BND-NSA inquiry transcripts of unclassified sessions

Germany gives huge amount of phone, text data to U.S.

German Chancellery colluded with BND and NSA

 

Frau Merkel, valheella on lyhyet jäljet!


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Minkäs miehitetty maa mahtaa miehittäjilleen.

Janne Hilden

Se, ja mihin koira karvoistaan pääsisi (Stasi jne...).
Die Kontrolle!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Saksassa on miehityshallinto ja lait voimassa yhä 70v.sodan jälkeen.

Toimituksen poiminnat