Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Turkki todellakin aseistaa ISIS:iä Syyriassa

Pitkään on arvailtu Turkin presidentti Erdoganin hallinnon sekaantumisesta Syyriassa käytävään sisällissotaan. Tämä Nato-maa on ollut epäilysten alla islamistivaltion ja sen terroristikumppaneiden aseistamisesta. 

Tänään on paljastunut videokuvaa tilanteesta Turkin Syyrian vastaisella rajalla, missä Turkin tiedustelupalvelulle kuuluvista rekoista löydettiin ammuksia ja aseita. Rekkojen päämääränä oli kuljettaa aseet Syyrian kapinallisille.

Turkin hallitus on kiistänyt syytökset asetoimituksista jihadisteille Syyriaan, ja hallitus on vanginnut mm. neljä syyttäjää jotka määräsivät viime tammikuussa rekkoja tutkittaviksi. Tapauksen tiimoilta myös yli 30 turvallisuusvirkailijaa on syytteessä sotilasvakoilusta ja hallituksen kaatamisyrityksestä.

CUMHURIYET julkaisi amatöörivideon, jolla näkyy kun rekkojen kuljettama lasti tutkitaan. Rekkalavoilta löytyi

- 1000 kranaatinheittimen ammusta

- 80 000 asepatruunaa, 

- satoja kraatinheittimiä.

Julkaisun mukaan aseet ovat venäläisvalmisteisia ja peräisin ex-neuvostovaltioista. Tosin, Istanbulin syyttäjät tutkivat nyt Cumhuriyetia mahdollisesta terrorismista...

Kesäkuun 7. päivä pidetään Turkissa parlamenttivaalit, joten tunteet ovat pinnassa ulkopolitiikankin osalta. Turkki on kiistänyt avustavansa jihadisteja Syyriassa, vaikkakin Turkki mielellään näkisi Syyrian presidentti Assadin menettävän valtansa. Oppositiopuolueen (CHP) johtaja Kemal Kilicdaroglu kertoi AFP:lle:

"This is an extraordinary information. It now appears that those boxes contained weapons. These images are very disturbing for the prestige of Turkey. Those who illegally sent arms to a Muslim country have blood on their hands."

 

Mielenkiintoista, miten länsimaat suhtautuvat tähän uuteen paljastukseen. Luultavasti se hiljaa lakaistaan maton alle. Mutta nurinkurista taistella islamistivaltiota vastaan, kun sitä yht'aikaa aseistetaan samojen tahojen toimesta.

 

Telegraph: Turkish government co-operated with al-Qaeda in Syria, says former US ambassador

Hurriyet Daily Newsin toimittajat myös hallituksen tutkinnan kohteena

 

https://

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Janne Hilden

https://twitter.com/CNNTURK_ENG

RECENT Cumhuriyet's editor Can Dündar faces investigation for publishing photos of arms on Turkish intel trucks stopped en route to #Syria.

LATEST Turkish Chief Prosecutor's Offices open investigation for outlets for publishing arms photos on TR intel trucks despite media ban.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Olihan syyrian rikkominen jo aikaa sitten länsivaltojen tavoite

Janne Hilden

No juu, vaikkapa jo vuonna 2013 senaattori Mccain tapasi Syyriassa kapinallistaistelijoita:

http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2...

Toimituksen poiminnat