Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Onneksi maallamme ei ole mitään yhteistä Ukrainan kanssa

Lämpimin sanoin puhumme Ukrainasta kahvipöytäkeskusteluissamme. Tiedotusvälineemme osoittavat kilvan solidaarisuutta ja ihailua tuota maailman parasta valtiota kohtaan. Ja me yhdymme hymistelyyn, pukien sinikeltaisen kravatin kaulaamme.

Ukraina, Ukraina - Ihana, ihana valtio... veljeskansaamme!

Toinen todellisuus piilee Ukrainan pitkäaikaisessa korruptiossa, jota ovat harrastaneet vallassaolevat henkilöt jokainen vuorollaan. Kai sekin on länsimaista arvopohjaa, kun oikein riittävästi laajennetaan käsitteitä "harmaaksi alueeksi." Todellisuudessa ei Ukraina mihinkään ole päässyt vanhoista, korruptoituneista perinteistään. Vaikka kuinka on asetettu valtaan länsimielistä hallintoa.

Kiovan hallintoon onkin koottu melkoisen värikäs joukko eri alojen taitajia, kuten Svoboda-puoluetta edustava Andriy Parubiy (Svoboda kutsuu muuten holokaustia "kirkkaaksi ajanjaksoksi ihmiskunnan historiassa"). Dmytro Yarosh on tuonut omaa osaamistaan valtionhallintoon, samalla kun hän toimii edelleen myös natsijärjestö Oikean Sektorin johtajana.

Ihme kyllä, liian vähälle huomiolle mediassamme on jäänyt lauantainen ampumisvälikohtaus lounais-Ukrainan Mukatsevessä. Yhteenotossa kuoli ainakin kaksi ihmistä ja loukkaantui seitsemän. Osapuolilla oli käytössään myös raskasta aseistusta. Niin siis osapuolina kahakassa olivat Oikean Sektorin aseistetut miehet ja paikallinen poliisi. Harmitus tietysti niille russofoobikoille, jotka odottivat separatistien edes jotenkin sekaantuneen tähänkin tapaukseen. Viranomaisten mukaan tulitaistelu liittyi rikollisten reviirikiistoihin. Mukatseve sijaitsee lähellä Unkarin, Slovakian ja Romanian rajoja - ja toimii salakuljetusten kauttakulkupaikkana. Tupakan salakuljetus on siellä "Maidanin selkärangan", Oikean Sektorin osaavissa käsissä :).

Oikea Sektori järjesti mielenosoituksia eri kaupungeissa, ja vaatii nyt Ukrainan sisäministerin Arsen Avakovin eroa. Muuten Oikea Sektori uhkaa lähettää miehiään Kiovaan. Kun taas Kiova on määrännyt näiden neonatsien laskevan aseensa. Mukatseveen on lähetetty lisää poliiseja, koska Oikean Sektorin jäsenet eivät suostu luovuttamaan aseitaan.

Varjoja paratiisissa, onneksi Suomi ei ole Ukraina. Hieman lisää sotilaallista koulutusta jenkeiltä, niin saadaan sama sekasorto Ukrainaan kuin on Libyassa ja Syyriassakin. Vielä ei olla ihan siellä asti.

 

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Onhan meillä yhteistä historiaa-Talvisodassa.

Talvisodassa ukrainalainen divisioona 44 hyökkäsi Suomeen Suomussalmelle ja se tuhottiin.

Tapasin kerran joukon ukrainalaisia ja kysyin heiltä mitä he tietävät Suomesta. Vastasivat, että se on joku pirullisen äkäinen kansa jossain pohjoisessa ja on pari kertaa käynyt heidänkin kimppuunsa.

Talvisodan tapahtumista heillä ei ollut mitään tietoa. Joulukuun 1939 ja tammikuun 1940 tuhannet kuolleet oli paikallisessa historiankirjoituksessa kerrottu vain ylimalkaan suomalaisten kapitalistien murhaamiksi.

Janne Hilden

Ainoa hetki jolloin olisin halunnut ehkä tuntea yhteenkuuluvuutta Ukrainan kanssa, oli silloin kun Kiovan Dynamon Andriy Shevchenkosta kuoriutui huippupalloilija.
On minulla jopa hänen fanipaitansa AC Milanin ajalta :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Todella järkyttävää luettavaa.

Neuvostoliittolainen kommunismipropaganda on varastanut Ukrainan kansalta jopa sen historiallisen identiteetin ja nyt on vuorossa venäläinen putinismi.

Inhimillisellä tasolla vale tietysti saattaa olla lohdullisempi kuin totuus.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ehdotan blogistille lukemiseksi Timothy Snyderin kirjan "Tappotanner". Näkökulma Ukrainaan ja sen kohtaloihin voisi laajentua ja ymmärrys syventyä. Löytyisi ehkä muitakin syitä tuntea yhteenkuuluvaisuutta Ukrainaan kuin mitä jalkapallo on antanut.

Janne Hilden

Oman maamme ongelmissa on ihan tarpeeksi murehtimista. Ei pysty :)

Toimituksen poiminnat