Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

"Meillä On Unelma" Eurotunnelissa

  • "Meillä On Unelma" Eurotunnelissa
  • "Meillä On Unelma" Eurotunnelissa

Ranskan ja Englannin välinen liikenne on pahoissa vaikeuksissa siirtolaisongelman takia. Ihan samoihin väkimääriin ei päästy Ranskan Calais'ssa viime yönä, kuin Helsingin Kansalaistorilla tänään. Mutta noilla 2000 laittomalla siirtolaisellakin oli myös unelma - päästä livahtamaan salaa Ranskasta Englantiin. Calais-Dover-välisen Eurotunnelin liikennöintejä jouduttiin keskeyttämään, koska 2000 nopsajalan joukkio yritti rynnäköidä Ranskan puoleisen rahtiterminaalin lävitse. Tarkoituksena nousta Englantiin meneviin juniin. Useampi ihminen loukkaantui rynnäkössä.

Calais'n lähellä Coquellesissa, arkipäivää ovat siirtolaisten aiheuttamat häiriöt lähtevälle liikenteelle. 5000 hengen porukka, pääasiassa Afrikan ja Lähi-Idän maiden asukkaista koostuva, on pystyttänyt leirin lähelle terminaaleja. He pyrkivät sieltä käsin nousemaan Britanniaan matkaaviin juniin ja lautoille.

Eurotunnel-yhtiö vaatii nyt Ranskan ja Englannin hallituksia kustantamaan ja lisäämään valvontaa molemminpuolin kanaalia. Ja valvontaan ollaankin lisäämässä resursseja. Englannin sisäministeri Theresa May haluaa rikollisuuden kuriin.

"The French and UK governments are working in close collaboration and cooperation on this issue which affects us both.

"We are both clear that we need to ensure we are dealing with the terrible criminal gangs, the people smugglers, who are making a profit out of the human misery of many people."

 

Onko oma sisäministerimme Orpo kertaakaan maininnut sanallakaan siirtolaisuuteen liittyvästä rikollisuudesta? Englannin kansalaiset ihmettelevät, miksei Ranskan puolella ole haluja estää täysin hiippailijoiden nouseminen juniin ja laivoihin. Vaaditaan jopa armeijan joukkojen lähettämistä rajavalvontaan, jotta maihinnousu saataisiin tyrehdytettyä.

 

"All our security personnel, that is nearly 200 people, as well as police were called in."

 

More than 39,000 attempts to cross the Channel illegally were prevented in 2014 to 2015 – more than double the previous year.

 

Yösydännä hiivitään kohti unelmaa

 

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat