Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Eurobarometri: eurooppalaisten suurin huoli on maahanmuutto

Täällä pienessä suomalaisessa kuplassa asuessamme, tuudittaudumme helposti siihen kuvitelmaan että meidän maassamme asuisi ainoita "nuivia" kansalaisia koko Euroopassa. "Olemme niin kovia rassisteja... eri meininki on manner-Euroopassa." Tai ainakin senkaltaista käsitystä monet "suvaitsevaiset" haluavat levittää. Mutta kyllä nykyinen tilanne mm. laittomista siirtolaisista johtuen, herättää epäuskoa ympäri EU:a. 

"Maassa maan tavalla"-tyyliin puhui nyt Tsekin presidenttikin, Milos Zeman:

"Kukaan ei kutsunut teitä tänne. Nyt kun olette täällä, teidän on kunnioitettava meidän sääntöjämme, kuten me noudatamme teidän sääntöjänne teidän maissanne. Jos ette pidä siitä, lähtekää."

 

Eurooppalaisten mielestä suurin uhka tällä hetkellä löytyy maahanmuutosta. Toiseksi jäävät sekä taloudellinen tilanne, että työttömyys. Näin kertoo uusi Eurobarometri, joka julkaistiin viime perjantaina.

Tätä mieltä on 38 prosenttia mielipidetiedusteluun vastanneista eurooppalaisista. Nousua maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvissa mielipiteissä on 14 prosenttiyksikön verran viime syksystä. Maltalla ollaan eniten huolissaan maahanmuutosta, missä 65 prosenttia haastatelluista koki sen päähuolekseen. Ei ihme, sillä Malta on yksi laittomien venesiirtolaisten pääväylistä Eurooppaan.

Niin ikään huoli terrorismista on kasvanut selvästi viime kyselystä (+6 %) ja siitä on eniten huolissaan 17 prosenttia eurooppalaisista.

 

Emme ole siis yksin maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien veneessä, vaan moni EU-maa äyskäröi mukana. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä se ihme ole että etelässä suhtautuvat huolestuneesti maahanmuuttoon kun ne on käytännössä jätetty painimaan koko inhimillisen katastrofin kanssa yksin. Onneksi eivät tuon tutkimuksen mukaan sentään suhtaudu kriittisesti maahanmuuttajiin, ihmisiin, vaan huonosti hoidettuun politiikkaan. Olisiko meillä hieman peiliin katsomisen paikka?

Janne Hilden

Todellakin, peili on rikki. Täysin väärällä politiikalla lähdettiin ratkomaan venesiirtolaisten tulvaa mantereelle. Olisi pitänyt ottaa mallia Australiasta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siitä politiikasta ollaankin sitten montaa mieltä mutta niinkauan kuin Suomi ei käytännössä tarjoa yhtä RVL:n konetta enempää niin ei voi sanoa että asioiden hoito olisi täällä suurestikaan raskauttanut.

Australiasta voidaankin siten miettiä, Koostuhan koko väestö aboriginaaleja lukuunottamatta mamutaustaisista.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #4

On ne abotkin sinne joskus uniajalla muuttaneet.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Humanitäärinen maahanmuutto, eli pakolaiset, ovat vain kymmenesosa kaikesta maahanmuutosta. Suurin maahanmuuttoon vaikuttava tekijä on työn perässä maahan muuttaminen. Eniten maahanmuuttoon vaikuttaa se, että maahanmuuttajat saavat työtä siinä maassa, johon muuttavat. Maahanmuuttajien on usein vaikampi työllistyä, kuin maan kantaväestön, mutta jos he myyvät työvoimaansa halvemmalla, kuin kantaväestö, niin matalimmilla palkoilla he kyllä työllistyvät ohi kantaväestön. Tällainen matalammilla palkoilla kilpaileminen edellyttää kuitenkin työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumista. Tätä työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumista perussuomalaiset kannattavat. Näin perussuomalaiset mahdollistavat laajan työperäisen maahanmuuton, kun he mahdollistavat maahanmuuttajien kilpailuedun, eli aina alemmalla tuntipalkalla työn tekemisen, kuin mitä kantaväestö työskentelee.

Janne Hilden

Tällaista on kiihtyvä mellakointi ympäri Eurooppaa. Bulgariaan rakennetaan muuria rajalle, Ranskan Calaisissa mellakkapoliisi joutuu käyttämään sumutetta roskajoukon hillitsemiseksi:

http://news.yahoo.com/french-riot-police-disperse-...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nähdäkseni meillä virkavalta on viimeksi eilen antanut pippuria roskajoukon hillitsemiseksi Nykäskylässä joten eipä noista ongelmista voi meillä oikein namuja syyttäjä. Vaan alkiojoukkoa nimeltä white trash.

Meno on kuin Råsengordissa ja nythän tuo kaupunki on poliiseille no-go-zone. Jos siis viime vuosien logiikalla mennään.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Tsekkipressan mukaan koko siirtolaisongelma on saanut alkunsa länsimaiden käymästä terrorisminvastaisesta sodasta. Irakin "joukkotuhoase" operaatiosta ja Libyaan hyökkäämisestä, sekä toimista Syyriassa.

Alkuperäisen tsekkiuutisen Google käännös englanniksi.

Zeman also searched for the roots of the refugee crisis. "The immigration wave was a crazy idea to invade Iraq, where he reportedly had to be weapons of mass destruction, but none were missing, it was a crazy idea that will make order in Libya, the same in the case of Syria," said Zeman. "Responsibility for refugee wool are precisely those regimes that their silly actions sparked this wave, " said Czech president. He did not mean just the United States, also said that the action against Libya was coordinated not only the USA, but also many EU countries.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/334299/...

RT kertoo sujuvammalla kielellä asian näin.

“The current wave of migration [to Europe] is rooted in the crazy [US] idea to launch an intervention in Iraq, which allegedly had weapons of mass destruction, but nothing was found,” Zeman said in a video interview with the Czech Repubic’s Blesk newspaper published on Sunday.

On top of this, the US’ desire to “restore order” in Libya and Syria only resulted in the escalation of conflicts in both countries and the emergence of terrorist organizations, prompting people to flee the area, Zeman said.

He added that not only the US was to blame for the migrant chaos, but its Western allies that helped to “coordinate operations in Libya” as well.

http://www.rt.com/news/311407-migrant-crisis-eu-po...

Euro-medioista en toistaiseksi ole löytänyt mitään tosta lausunnosta...Maikkariltakin on "unohtunut" mun mielestä koko lausunnon olennaisin pointti, kun vaan keskitytään "immosteluun"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Spin offina itse asiasta tulee mieleen kysymys, paljonkohan väärinymmärrystä Google-kääntäjä on maailmassa lisännyt. Hillitön tuo "...weapons of mass destruction, but none were missing..."

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Niin on..

Yleensä kääntää hyvin englanniksi. Lähtökieli ja sen sanamuodot tietenkin vaikuttaa. Kokonaisuus kyllä aukeaa googlen käännöksestäkin.
Veikkaisin niiden RT:llä osaavan kääntää alkuperäisestä. Itse en valitettavasti osaa. Kaveri kyllä osais, mutta en jaksa vaivata moisella.

Jännä juttu muuten että tuohon osaan presidentin lausuntoa ei ole tartuttu lainkaan..

Hannu Töyri

Kehitysapu ja humanitaarinen on aikoinaan tarkoitettu maksettavan kasvavasta varallisuudesta, mutta nyt kun tilanne on toinen eli Suomi velkaantuu n. 6,9 miljardin vuosivauhtia, niin olisi oikein tehdä selväksi se, että haluavatko suomalaiset alentaa elintasoaan em. asioiden vuoksi.

Toimituksen poiminnat