Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Saudi-Arabia valittiin YK:n ihmisoikeuselimen johtoon - miksi?

  • Ali Mohammed al-Nimr, tänään ristiinnaulittava
    Ali Mohammed al-Nimr, tänään ristiinnaulittava

Saudi Arabian Faisal bin Hassan Trad nousi YK:n ihmisoikeusneuvoston tärkeän työryhmän johtoon. Nyt organisaation yhtä keskeistä työryhmää johtaa maa, joka pakottaa puolet asukkaistaan pukeutumaan säkkiin, eikä anna heidän ajaa autoa tai äänestää. Maa, jossa ei ole sanan- tai uskonnonvapautta ja jossa homoseksualismista saa kuolemanrangaistuksen. Maa, joka on viime vuosina leikannut pään useammalta ihmiseltä kuin Isis. 

Neuvoston tämänhetkisistä jäsenmaista ainakin kymmenen käyttää kuolemanrangaistusta, muutama toimii osittain orjatyövoimalla ja ehkä noin neljäsosassa sananvapaus on melko heikossa kuosissa. Mitä virkaa on koko neuvostolla? 

Makaaberi arabien valinta ihmisoikeuksien airueiksi näyttää vieläkin erikoisemmalta, kun Saudi-hallituksen on tarkoitus nyt tänään mestata ja ristiinnaulita demokratian puolesta mieltäosoittanut Ali Mohammed al-Nimr. Arabikevään mielenosoitusten aikaan mies oli vain 17-vuotias.

Saudien johtama liittouma pommittaa kaikenaikaa Jemeniä, missä kuolee päivittäin suuri määrä siviilejä. Toisinajattelijoita ruoskitaan turuilla ja toreilla. Maa pyörii orjatyövoiman avulla. Saudeilla on öljyä ja valtaa, kuka heitä estäisi? Viimeisimpänä nyt liittolainen Yhdysvallat.

 

Vihreää valoa 950 ruoskaniskulle – Miksi Saudi-Arabia valittiin YK:n ihmisoikeuselimen johtoon?

Prinssit tekevät, mitä tahtovat

 

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Janne Hilden

According to Amnesty International, Saudi Arabia ranks #3 among the world’s top 5 executioners in 2014 (the US ranked #5)

http://www.amnesty.org.uk/world-executions-death-s...

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Saudeilla on ilmeisesti paljon parempi maine ihmisoikeuksien puolustajana kuin suomella. Siksi he saavat kansainvälisiä toimia ja suomi ei.

Suomikuvahan on huono, mutta Saudikuva ihmisoikeusystävällinen. Otetaampa esimerkkiä Saudeista niin jo suomellekin aukeaa hyviä paikkoja yk:ssa

Janne Hilden

Jotain Team Suomi tekee väärin, ja saudit oikein :)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Saa muistaakseni huomautuksia ihmisoikeusrikkeistä, eikä ole ratifioinut vammaissopimusta...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Koko ihmisoikeusneuvostohan on lähinnä vitsi joka mahdollistuu sillä, että neuvoston jäseninä on melkoinen määrä muslimimaita. Tämä näkyy tietysti myös päätöksissä joissa liki liukuhihnalta tuomitaan Israel milloin mistäkin ihmisoikeusrikkomuksesta samalla kun tuomitsijat voivat vapaasti jatkaa omia historiallisia käytänteitään. Eikä solidaarisuutta näytä riittävän edes omille kun rikkaat öljyvaltiot eivät katso voivansa antaa sijaa naapureista tuleville pakolaisille.

Janne Hilden

Suomikin tekee maan kanssa asekauppaa. Aseita, joilla taas tapettiin jemeniläisessä kylässä 30 siviiliä.

http://www.reuters.com/article/2015/09/27/us-yemen...

Esa Niemi

OIC:n tehtävä on halvaannuttaa kansainvälinen ihmisoikeustyö koska Sharia lakiin perustuva Kairon ihmisoikeusjulistus on näiden mielestä ainoa oikea ihmisoikeusarvo eikä länsimainen YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeusjulistus.

OIC:n tehtävänä on myös saada islamin arvostelu rikokseksi maailmalla sekä, että OIC pääsee YK:n turvallisuusneuvoston pysyväksi jäseneksi veto-oikeudella.

OIC:n käyttää länsimaisia ihmisoikeusarvoja hyökätäkseen länsimaisia arvoja kohtaan ja kaventaakseen näitä kunnes maailmassa ei ole vääräuskoisia.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Aivan kuin suomen nykyilmapiirissä uskon vapaus ei olekkaan enään vapaus harjoittaa haluamaansa uskontoa vaa vapaus uskonnoista ja kristittyjen tulee olla hijaa sekä pysyä piiloissaan tai kukkahattu ateistit saa hirveät kilarit. Pitävät asiasta vähemmistönä niin kovaa meteliä että vaikuttavat ylivoimaiselta enemmistöltä. Eiköhän saudit kuitenkin pidä kiinni YIO-Julistuksesta länsimaiden takaamana.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

"Neuvoston tämänhetkisistä jäsenmaista ainakin kymmenen käyttää kuolemanrangaistusta, muutama toimii osittain orjatyövoimalla ja ehkä noin neljäsosassa sananvapaus on melko heikossa kuosissa. "
Täytynee länsimaitten ja suuryritysten katsoa peiliin, varsinkin niiden jotka käyttävät näiden maiden korruptiota, halpatyövoimaa ja heikkoa sananvapautta taloutensa hyväksi. Näiden ongelmien ratkaisu vie tietysti niin paljon resusrsseja ja energiaa ettei pienempien ongelmien kuten kuolemanrangaistuksen ja naisten aseman parantamiseen jää aikaa.
HUOM! Kommenttini ei perustu mihinkään suoraan faktaa vaan on speguloiva arvelu tiedonmuruista ja se saattaa olla täysin väärässä.

Janne Hilden

Hyvinhän tuo Saudi-Arabian lisääntynyt vastuu YK:ssa näkyy. He kieltäytyvät keskustelemasta homojen oikeuksista, koska se on vastoin islamin lakia.
Hienoja ihmisiä...

http://www.rt.com/news/316731-saudi-gay-rights-un/

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Voihan sitä miettiä onko tärkeämpää homojen oikeudet vai saada lähi-itään rauha, sillä usein asiat hoidetaan kansainvälisesti tärkeysjärjestyksessä. Näyttävästi homokeskustelut siirtyvät hitaassa organisaatiossa tuonnemmaksi ajan ja resussien säästämiseksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

kuvaa hyvin YK:n alennustilaa, joutava ompeluseura kun aletaan ottamaan mittaa reaalimaailman ongelmiin. Voit nauraa suoraan seuraavalle typerykselle, joka siirtäisi minkään ongelmanratkaisun YK:n huoleksi, esinaurut vaikkapa Haloselle.

Toimituksen poiminnat