Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Peittävä pukeutuminen on naisen oma valinta

  • Peittävä pukeutuminen on naisen oma valinta

Hijabilla, burkhalla tai niqabilla itsensä peittävät naiset korostavat jatkuvasti, että he ovat itsenäisiä yksilöitä ja päättävät itse pukeutumisestaan. Totuus on hieman toinen, koska taustalla oikeasti määrää islam. Mutta minkäs naisena teet, kuin alistut takapajuisen uskonnon vaatimaan kuosiin. Tosin poikkeuksiakin musliminaisten joukosta löytyy. Rohkeita naisia, jotka uskaltavat taistella syrjintää ja alistamista vastaan.

Nyt oman kotimaansa on joutunut jättämään iranilainen näyttelijätär, Sadaf Taherian. Muutaman viikon ajan hän julkaisi itsestään kuvia Facebookissa ja Instagramissa. "Paljastavia" kuvia, joissa hän ei ollut pukeutuneena hijabiin. Hänen iranilaisten maanmiestensä reaktio "pöyristyttäviin" kuviin oli äkillisen raju. Taherian kertoi haastattelussaan olleensa hermostunut siitä, millaisen reaktion hänen julkaisemansa kuvat tulisivat aiheuttamaan. Niinpä niin, monet iranilaiset pommittivatkin Taheriania loukkauksilla ja kutsuivat häntä moraalittomaksi.

Sitten Iranin hallitus puuttui asiaan, nimittäen näyttelijättären virallisesti "rikolliseksi." Kun Sadaf Taherianin tuomitsemiseen otti kantaa sosiaalisessa mediassa toinen tunnettu näyttelijätär Chekame Chaman-Mah, Iranin kulttuuriministeriö (Ministry of Culture and Islamic Guidance / Ershad) antoi kiellon näille kahdelle naiselle näyttelemisestä. Suosittu TV-show, jossa Taherian oli ollut mukana, vedettiin pois ohjelmistosta.

Ministeriön edustaja kyseenalaisti naisten psyykkisen terveyden, ja vaati heitä pyytämään anteeksi Iranin kansalta. Uhkaus annettiin myös lakitoimista naisia kohtaan. Tällä hetkellä Taherian on maanpaossa Arabiemiraattien Liitossa, mistä hän on tiettävästi hakemassa turvapaikkaa. Myös toinen näyttelijättäristä on joutunut pakenemaan Iranista. Vain sen takia, että puolusti naisten itsenäistä pukeutumista.

Kaikkien hartaitten muslimien kiusaksi ja omaan ajatteluun kykenevien naisten puolesta Sadaf Taherian jatkaa edelleen hunnuttomien kuviensa lataamista someen, tässä tyylinäyte eiliseltä - "Urheilu=terveys" :). 

THE TELEGRAPH

 

 “I did not expect this from the people of Iran, from my own culture – to hear so many insults. I can only feel sorry for their reaction and I have nothing else to say.

"I want to live in a place and live the way that makes me happy."

 

https://

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Täytyy suomalaisena Simon Covellina todeta: I love your stagepresence, lovely moves and spot-on harmonies. One big, fat yes from me. Hyvä pätkä aamutuimaan.
Muistan nähneeni ko Iranista kuvakoosteen katukuvista shaahin aikaan. Naisilla tupeeratut tukat, rööki maistui ja länsimaiset, huonosti istuvat midipituiset mekot päällä. Yhtään Darth Vader-luomusta ei näkynyt niissä kuvissa, jotka saattoivat tietysti olla paikallisesta "Beverly Hillsistä".
Ei tarvitse kummoista mielikuvista ajatella musta säkki päällevedettynä taivaan ollessa pilvetön ja asteita 30-40 C. Jos ei mielikuvitus riitä, kokeile istumista mustalla peltikatolla perse paljaana. Turha on kysellä näiltä uskonnon aivopesemiltä naisilta mitään, samoin kun teknisiä seikkoja moniosaajilta myöskin uskonnon armosta.

http://www.liveleak.com/view?i=82b_1445156056

Janne Hilden

Juuri tuo, yksi näistä uskonnolla pilatuista maista.
Länsimaat voivat tehdä sellaisen Iran-sopimuksen, että lupaudumme ottamaan heiltä kaikki vapautta haluavat naiset asumaan tänne länteen. Ja Iran saa sitten elää korkeimpien moraaliarvojensa mukaisesti ihan itsekseen. Win-win :).

Janne Hilden

Tässä näitä iranilaisia naisia vuonna 1979, protestoimassa hijabin käyttöä vastaan. Eivät auttaneet protestit ei.

http://www.jihadwatch.org/wp-content/uploads/2014/...

Janne Hilden

Vastenmielinen ajatus, että muslimimiehet voivat raiskata naisiansa. Sillä oikeutuksella, että nainen "lutkamaisesti" ei ole peittänyt hiuksiaan.
Ja oikeus voi lähettää naisen vankilaan lutkana. Vieläpä naisen perhe saatetaan myös kunniamurhata.
Aika touhua...

Janne Hilden

Videolla nainen väittää voivansa kulkea Iranissa ilman huivia, mutta tämä Taherianin kohtelu kertoo siis aivan muuta:

https://www.youtube.com/watch?v=CUHGCIW0Oes&featur...

Janne Hilden

Kun Sadaf Taherian kirjoittaa elämänkertakirjansa, sen otsikoksi tulee:

"I RAN"

Toimituksen poiminnat