Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Siniristilippumme ISIS:n propagandavideolla

Islamistivaltio julkaisi tänään uuden videon, jolla kertojanääni valaa taistelijoihinsa taistelumielialaa Yhdysvaltoja ynnä muita valtioita vastaan. Kertoja puhuu puhtaalla englannilla ISIS:n menestyksekkäästä islamistivaltion rakentamisesta, ja mm. tekee pilaa yhdysvaltalaisten sotilaiden korkeista itsemurhaluvuista.

“This is the source of our glory: our obedience to our lord. We are uncompromising in our call to Tawhid [Islamic monotheism]. We only call to Allah, unlike the countless deviant factions raising their false banners,” kertoja toteaa.

 

Selkäpiitä karmii, että Suomi mainitaan yhtenä 60 maan kohdejoukossa. Siellä kansallislippumme on kategoriassa: "coalition of devils." Tämän terroristien tekemän kategorisoinnin pitäisi kyllä muuttaa myös meidän valtiomme viranomaisten asennoitumista esim. vapaata liikkumista ja turvakontrolleja kohtaan. Kuten vaikkapa Norjassa ja Tanskassa toimitaan.

 

"Toivotaan, toivotaan, toivotaan,... että joskus luomme toisenlaisen maan." Tai siis, että terroristit kokevat ydinalueillaan Lähi-Idässä suuria tappioita. Ja että heidän rahavirtansa saadaan katkaistua, joista suurimpana lähteenä öljynmyynti esim. Turkille. Rikkautta heillä näyttää olevan runsaasti, kun propagandavideotkin ovat teknisesti tätä luokkaa. Ei näitäkään tehdä millään pennibudjeteilla.

 

 

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Selkäpiitä karmii?

Kyllä tämä nyt oli lähinnä koomisen tasoa.

Eikä tuon budjetin ole ihan valtava tarvinnut olla. Paljonkos siinä oli ihan noin niin kun liikkuvaa kuvaa eikä vaan slideshowta?

Janne Hilden

No koominen voi olla. Mutta videot mitä olen heidän tuotantopajaltaan nähnyt, eivät ole olleet mitään kännyvideotasoa.
Tuntuisi, että siellä on isompi tuotantotiimi takana tuottamassa noita hd-tasoisia pläjäyksiä :).

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

On varmasti. Propagandakoneisto on äärimmäisen tärkeä Daeshin kaltaiselle terroristiorganisaatiolle. Propagandan on oltava jatkuvaa ja tietyllä tasolla myös toimivaa niin retorisesti kuin toteutukseltaankin.

Tällaiset videot kuitenkin vaikuttavat olevan ennen kaikkea omille joukoille suunnattuja. Muistutukseksi siitä, että maailma ympärillä ei ole kaatumassa niskaan ja ettei olla herätetty kahta kolmesta maailman pahimmasta sotanorsusta.

Daeshin ainoa toivo on, että koalitio kääntyy itseään vastaan Turkin ja Venäjän kaltaisten hävittäjäsekoilujen vuoksi. Muuten sen on ihan turha yrittää uhoilla minkäänlaisilla sotatoimilla.

Peruspropagandaa, jossa hauska yksityiskohta oli miten oli vääristelty jenkkien veteraanien itsemurhatilastoja. Luvut melkein oikein, mutta aika tehokkaasti otettu kontekstista, kun yli 80% edelleen itsensä tappavista veteraaneista on Vietnamin tai Korean veteraaneja. Toki myös uusimpien sotien veteraanit tekevät itsemurhia enemmän kuin siviilit, mutta luku on noin 1,5 / päivä eikä 18.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #3

Meksikoonkin uhkaavat suuntaavansa sotaretkensä. Mistä sekin tuohon hyppäsi...
Melkoisen mielenkiintoinen kamppailu, Tijuanan kartellit vs. islamistivaltio :).
Ay caramba!

Janne Hilden

Washington Postin mielenkiintoinen juttu muuten juurikin ISIS:n propagandakoneiston sisältä.
Palkkaa mediatuottajat saavat 700 dollaria kuussa ja välineistön, kun taas rivisotilas joutuu tyytymään vain 100 dollariin.

Why the Islamic State propaganda arm is more important than its fighters?

https://www.washingtonpost.com/world/national-secu...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä Washington Postin hieno reportaasi Siilinjärveltä, joka liittyy "Avoin Suomi"-aiheeseen.

http://www.washingtonpost.com/sf/world/2015/11/25/...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hilden, heittomrkillä, ei muuta, kun pistät ovet ja ikkunat kiiinni siellä Porissa ja elät pelonseinsekaista elämääsi joita vierasmaalaiset ilmeisesti heikkoa itsetuntoasi horjutaa. Täällä Turun suunnassa, Paimiossa jännittämme koska näkikisisimme ihan oikean pakolaisen kun niitä on ihan "tulvimalla tullut

Janne Hilden

Eivät vierasmaalaiset itsetuntoani horjuta :)
Terrorismia ei voi tosin sulkea pois mahdollisuuksien rajoista meidänkään maastamme.
Radikalisoituneet kulkevat joukossamme, oliko niitä viime tiedon mukaan sen kolmisensataa joilla on yhteyksiä terrorijärjestöihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Granlund,toivottavasti ei enään kuitenkaan kenenkään ruumiita syydettäis mereen Uittamollakaan, kuten "lahtareiden" ruumiille tehtiin punakapinan aikana !

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Tämäkin on varmaan suvaitsevaisten vajakkien syytä?

Janne Hilden

No ei kait.
Siihen hekin voivat tietysti omalta osaltaan vaikuttaa, kuinka vapaasti terroristit saavat toimia jatkossa EU:n alueella.

Toimituksen poiminnat