Hildén heittomerkillä "I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman."

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämäntaito

Koulusta elämäntaidon valmennuskeskus

Yo-kirjoituksia uudistetaan viimein tietämisestä ymmärtämisen testaamiseen, pänttäämisestä soveltamiseen, teoriasta käytäntöön, hyvä.
Itse poistaisin myös kouluaineet, sijaan ottaisin oppimisen kohteiksi elämisen osa-alueita, esim. maaseutukoti, jonka maankäytön suunnittelussa tulee geometria tutuksi, vuotuisten hankintojen suunnitteluun tarvitaan aritmetiikkaa, ekonomiaa (rahan käyttö, korot), kemiaa (lannoitteet), mekaniikkaa (koneet).

Kansalaisvalmennus peruskouluun

Mikael Jungnerin nettikirjoituksessaan esiintuomien uusien koulun oppiaineiden virittämänä:

Olen itse miettinyt samaa: perusopetuksen tulisi painottua kansalaistaitoihin; miten yhteiskunnassa ja luonnossa toimitaan, miten hoidetaan omaan taloutta, hallitaan rahankäyttöä, toimitaan täydentyvässä vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.

Terhi

Terhi hyvä,olet a​janut itsesi suonsilmään. Oma vallanhalusi on varmaan suurin syy. Sinun halusi olla jotain enemmän kuin paikallinen pikkupoliitikko teetti sinulla tämän.

Teit mitä teit, ehkä todella oman muslimikammosi vallassa, ehkä lietsoen toisiin, helposti peloteltaviin ihmisiin tuota järjetöntä kauhua vastoin parempaa tietoasi, mistä minä tiedän. Sen tiedät vain sinä yksin, eikä maksa vaivaa sinulta kysyäkään: kukapa sinun puheitasi enää uskoo?

Ihan niinku kivaa.

Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Kysyn, kuka meistä Uuden Suomen kirjoittajista osaa kirjoittaa asiallisen puheen Suomesta?

Uskallatko heittäytyä päivään jota elät?

Kuvitellaan, että olisit vaeltamassa Perun sademetsässä illan hämärässä. Lähdet ylittämään "elokuvista tuttua" natisevaa lankkusiltaa joka johtaa laakson yli. Lankut natisevat sietämättömästi. Olet jo lähes toisella puolella, kunnes lankut allasi pettävät. Jäät riippunaan siltaköydestä toivottomana.

Luontaisesti raitis juhannus

Juhannusta on mukava viettää, jokainen viettää sen omalla tavallaan. Hienoa on, jos on mukavaa, ja kun myös läheisillä on mukavaa. 

Elämä saattaa tuntua niin hienolta jutulta, että se on hienoa selvinpäinkin. Silloin alkoholin tuoma lisäarvo on pienempi tai jopa olematon. 

Laskukoneet pähkinänsärkijöinä

Elämäntaidon oppaat ovat nykyisin muodissa. Tämä kertonee luottamuksesta onnen tavoitteluun konstien ja jippojen avulla – mutta myös siitä, että aikamme suosii nopeasti omaksuttavaa tietoa, jonka kautta voi tulla ”mystikoksi minuutissa”. Käytin itse muutaman tunnin ja vaivauduin lukemaan läpi markkinoille viime aikoina ilmestyneet elämäntaidon opaskirjat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä